Bekijk volle/desktop versie : De Sirat!



29-04-2005, 16:31
Salaam alaikom,
Hieronder staat er een stuk over De Sirat(de brug)
ik zag een keer een topic met de vraag over de slag ghayisj het antwoord staat in deze tekst het is dikgedrukt

In de tijd van deprofeet vroegen de joden o.a. de volgende vraag aan de profeet (sws):
" Na het wegen van de daden op de Mizan (weegschaal), komt het passeren over de Brug (Sirat). Vertel ons O Mohammed, over de Brug. Hoe ziet het eruit en waarvoor is het geschapen"?
De heilige profeet (sws) antwoordde: " De Sirat is een Brug die op de Dag des Oordeels zal staan over de Djhannam (hel). Eén ieder zal over deze brug moeten gaan, het is onmogelijk om de Hemel of de Hel te btreden zonder over de Sirat te gaan. Allah de Almachtige heeft de hel uit zijn Gramschap en Goddelijke Verbolgenheid geschapen. De stank die de Hel verspreidde werd door de engelen als zeer onaangenaam ervaren en zij spreiden tegen de Heer en smeekten Allah om iets te maken als bedekking voor de Hel. Tot die tijd was de Hel eenopen put, die voor allen zichtbaar was. Er rees een walgelijke damp eruit en een vreselijke gejammer en gekreun, waar de Heilige engelen niet tegen konden, daarom smeekten zij Allah nederig en de Heer bewees hun vanuit zijn grote Goedheid en Genade Zijn Zachtaardigheid en Gunstbewijs.

Toen schiep Allah een slang. De naam van deze slang is Ghayisj en zijn grootte is slechts aan de Heer bekend. Allah gaf de opdracht aan deze slang:" Slik de Hel in!" En de slang maakte zijn mond wijd open en slikte de Hel met al zijn afdelingen in. Nadat de Ghayisj de opdravht dienstwillig had uitgevoerd begon het zich zeer ziek te voelen, ziek in zijn maag. Toen deed de slang zijn mond wijd open dat een vogel drieduizend jaar nodig zou hebben om deze gaping te overbruggen, maar die de andere lip van de mond toch niet zou bereiken. De stank die uit zijn buik kwam was een dodelijke soort. toen hief de slang zijn hoofd op en zijn tegen Allah : " O heer, ik kan vanwege de misselijkheid niet ademen, sta mij toe om een schone lucht te scheppen" . Allah gaf de opdracht aan één van de wachters van de Hel, aan wie Hij een gesel gaf, waarvan de lengte slechts aan Hem bekend is om de slang Ghayisj te geselen, en de wachters van de Hel begon de slang te zwepen. Hij legde hem de straf op. Voor een tweede keer hief Ghayisj het hoofd op om zijn Heer te smeken, hem van zijn zonde te vergeven, hem hoe dan ook van overtredingen waaraan hij zich schuldig had gemaakt, eiegenlijk niet wetend, te vergeven. En terwijl hij omhoog keek naar de Troon zag hij een regel geschreven met de woorden" La illaha illallah Mohammedu Rasoeloellah".
" O mijn Koning", zie hij vervolgens. " ik heb een naam gezien naast u
Goddelijke naam onder uw Troon van Majesteit en plotseling voelde ik grote stroom van liefde voor die naam. Vergeef mij mijn Heer, ter wille van die gezegende naam (Mohammed sws). Ik ben maar Uw zwakke machteloze dienaar.
Schenk mij uw Genade en Barmhartigheid vanwege Uw geliefde Mohammed (sws)".
Op dat moment gaf Allah de Almachtige opdracht aan de wachter van de Hel om het geselen te staken en Hij sprak: " O Ghayisj, ik heb jou vergeven vanwege het noemen van de naam van Mijn geliefde Mohammed en Ik sta jou toe jaarlijks twee keer te ademen".
De slang Ghayisj haalt twee keer per jaar adem; de ene keer is het een verzengende en verschoeiende adem en de andere keer is het een bevriezende en bittere koude adem. de Hel kent zowel hitte als koude. Wij voelen dit twee keer per jaar en worden herrinerd aan de Hel; één keer de hitte van de zomer, wanneer een verdelgende hete wind voort raast en één keer in de winter wanneer ijzige harde winden janken. Wij kunnen het niet verdragen zonder bescherming rond te lopen.
Nu, wanneer alles gereed gemaakt is voor de Dag des Oordeels zal Allah de slang Ghayisj het bevel geven: " Maak je mond wijd open!" Ghayisj zal zijn mond openen en zullen alle zeven Hellen te voorschijn komen. Van de haren die aan de onderlip groeien, pakken de Zabaniya (bestaffingsengelen: het zijn engelen die de vervloekten in de Hel zullen werpen) er één en spannen het over de Hellen uit, in de vorm van een Brug. het haar aan de mond van de slang is de Sirat en alle volkeren zullen het op die vredelijke Dag moeten oversteken. Het bewijs hiervan is ie vinden in de Qoeran 88:1: " Hal ataaka hadithul ghaasjiyah( " Heeft het bericht van de bedekking jou bereikt?

( De naam Ghayisj is afgeleid van de Qoeranische aanduiding Ghaasiyah)
Verder staat er vermeld: " Maar hij waagt zich niet op de steilte. en wat weet jij ervan van wat de steilte is?" (90:11-12).


De lengte van de Sirat is drieduizend jaar. De Sirat gaat gedurende de eerste duizend jaar de hoogte in, gedurende duizend jaar is het vlak en het gedurende duizend jaar af. de wraakengelen voeren de mensen af naar de Brug met zwepen die gemaakt zijn van vuur. Zij die voor de Hel bestend zijn vallen vanuit de boveneinde van de Brug erin. Onze leider de profeet Mohammed (sws) staat aan één kamt en kijkt oplettend toe. Hij zegt tegen Allah : Wees genadig, O Heer! Onder hen zijn er gelovigen!" De gelovigen zullen van de menigte afgescheiden worden. Elke een zal een op eigen snelheid de Brug passeren; overeenkomstig de daden: sommigen zullen er als een lichtplits (bliksem) overheen gaan, weer anderen als vliegende vogels , terwijl er lieden zijn die als water over de Brug zullen vloeien.
Er zullen er zijn die over de Brug langzaam op hun knieën kruipen en anderen zelfs langzamer op hun buik. Degene die voor de Hel bestemd zijn zullen er met hun hoofden erin tukmlen. Moge Allah ons tegen het kwaad beschermen!
Degene die over de Sirat in een lichtflits reizeb doener een dag en een nacht over. Zij die in de snlehied van een vogel in de vlucht erover gaan zullen er een jaar over doen. Sommigen zullen in duizned jaar de overkant bereiken. En één dag in het aanblik van Allah is als duizend jaar in onze wereld. Er staat in de Qoeran 22:47: " En voorwaar! Eén dag bij jouw Heer is als 1000 jaren zoals jullie bereiken".
70:4: " Waarlangs de engelen en de geest tot Hem opstijgen, op een dag die vijfduizend jaren lang is".
De mensen zullen de Sirat op eigen snelheid passeren en wannneer zij zo voort ploeteren, buigen zij het hoofd omlaag en zeggen: " O Allah, Almachtige Heer, U heeft ons beloofd van uw Mildadigheid. Wij vragen niets ander dan slechts in veiligheid te arriveren bij Uw Hof en om Uw goddelijke Aanwezigheid te bereiken". Na een tijdje verschijnt voor hun ogen een liefdelijkeplaats met een groende, bekoorlijke, diepe schaduw met rustgevende takken voorzien van miljarden bloemen in volle pracht . Zij kijken omhoog en zeggen: " O Heer, schenk ons van Uw overstelpende Genade enige verademing in de schaduw van die bomen. Geef ons daar een rustplaats, slechts een kleine plek voor ons zelf en wij zullen tevreden zijn en niet meer vragen".
Allah spreekt zijn dienaren en zegt tegen hen: O mijn dienaren heb ik jullie plechtige geloften niet ontvangen dat jullie niets anders wensen dan enig te verblijven in Mijn Hof? Waarom komen jullie je beloften niet na?" En de mensen schamen zich en vervolgen hun weg.

29-04-2005, 16:32


Wanneer zij dan een ander stuk van de weg hebben afgelegd, zien zij het Paradijs in al haar pracht, de zoete gewassen van de wonderbaarlijke Tuinen, zulk één schoonheid waarvan zij nimmer hadden gedroomd. nu zittten zij om voor een ogenblik uit te rusten en wordenbevangen door de schoonheid en genoeglijkheden van het Paradijs. Ondanks alles vragen zij wederom aan de heer" O Allah, dit is precies wat wij willen , wij wensen niet meer. Dit is wat onze harten voldoening schenkt".
De schoonheid berooft de mens van wilskracht. En weer worden zij door hun Heer toegesproken: " Waarom komen jullie je belofte niet na?" Bedroefd vernieuwen zij hun gelofte met het zeggen: " o Heer, wij vernieuwen onze gelofteb en willen niets anders dan het binnengaan van Uw Goddelijke Tuinen". Dan antwoordt de Heer hen: O mijn dienaren, jullie zijn aangekome.
Vooruit, treedt nu de Tuinen van de belofte binnen". Zij herkrijgen nieuwe wilskracht en haasten zich om het paradijs binnen te treden en te genieten van haar verukkingen. Wanneer zij het Paradijs binnenkomen, zullen zij de onuitsprekelijke schoonheid aanschouwen en het gezang van hemelse vogels horen. Zij zullen overstelpt worden met verbazing en verwonders rondkijken.
Nu zal Allah xswt) hun weer toespreken: O mijn dienaren, wat is jullie overkomen, dat jullie in verbijstering rondkijken en dat jullie aan de rand van jullie Hemelse huis blijven steken? Zij antwoorden: O Heer, wij schamen ons, omdat wij woordbreuk hebben gepleegd. Darom durven zij niet verder tegaan. Tot twee keer toe hebben wij U ons woord gegeven en ons niet eraan gehouden. Nu, wij schamen ons daarom kunnen wij niet hoopvol uitkijken naar
Uw grenzeloze Genade. Wij kunnen ons berouw niet uiten, maar toch zijn wij op een bepaalde manier hoopvol dat U ons naar Uw Goddelijke Tuinen zult leiden. Vervolgens zegt Allah : " Wat jullie ook hebben gewenst, heb ik jullie gegeven vanuit Mijn grenzeloze Muldadigheid. Ik heb al jullie wensen vervuld. Wees nu gelukkig en tevreden met Mij, want ik eb jullie Heer". Zij antwoorden : " O Heer, eij zijn tevreden . Wij verkregen onze harten-wensen". Allah geeft vervolgens opdracht aan de engelen om
Paradijs kleren en sieraden te halen en de Burraqs (hemels gevleugelde rossen) qaan te voeren en deze laatkomers te brengen naar hun bestemde oorden in het Paradijs. Zij worden naar deze speciale plaatsen gebracht, gekleed in meest kostbare kleding en ingewreven oliën. de Huuries en Ghilman komen naar buiten om hen te begroeten en zij ontvangen hun met platte lichtschotels, die gevuld zijn met edelstenen die zij verspreiden, zoals wij dit doen tijdens feestelijke aangelegenheden met granen. Zij stellen zich dienstbaar op aan hen, leiden ze naar hun verblijfplaatsen, terwijl zij hen grote eer bewijzen; zij helpen bij het afstijgen van de rijdieren en plaatsen hen op prachtige versierde tronen., bedekt met zijde en brokaat en leggen voor heb verschillende soorten lekker voedsel neer in services van goud en zilver, dicht bezet met edelgesteenten. de gearriveerden hefen hun juwelen kelken in een heildronk en dankbaarheid op. Hun bekers zijn gevuld met " pure wijn" van het paradijs en zij zeggen: " Wij hebben gedronken van het water des Levens en zullen verblijven in eeuwige zegeningen. Alle Lof komt Allah toe, de Almachtige Schepper van eindeloze Mildadigheid en Genade.
Masalama

29-04-2005, 18:02
Djazakie Allahoe gairan oegtie. Hierdoor kunnen we weten wat ons te wachten staat.
Moge Allah de moslims het paradijs schenken en ons verwijderen van de hel.
Amien.

Wa alaikoem asalaam.

29-04-2005, 22:01
k kreeg echt tranen van het 1ste stuk over de hel

maar djazaka Allahoe gairan voor het plaatsen van deze tekst


Moge Allah swt ons allen leiden op het rechte pad insha'Allah

29-04-2005, 22:14


Assalamoelaikoem wrwb,

Amien! en bedankt voot het delen van deze kennis zuster....Moge Allah swt je belonen voor je input.

die link ik je ondertekening: die stem is masha Allah echt ontroerend net als de tekst.

wa salaam

30-04-2005, 01:41

Citaat door ×:
Salaam alaikom,
Hieronder staat er een stuk over De Sirat(de brug)
ik zag een keer een topic met de vraag over de slag ghayisj het antwoord staat in deze tekst het is dikgedrukt

In de tijd van deprofeet vroegen de joden o.a. de volgende vraag aan de profeet (sws):
" Na het wegen van de daden op de Mizan (weegschaal), komt het passeren over de Brug (Sirat). Vertel ons O Mohammed, over de Brug. Hoe ziet het eruit en waarvoor is het geschapen"?
De heilige profeet (sws) antwoordde: " De Sirat is een Brug die op de Dag des Oordeels zal staan over de Djhannam (hel). Eén ieder zal over deze brug moeten gaan, het is onmogelijk om de Hemel of de Hel te btreden zonder over de Sirat te gaan. Allah de Almachtige heeft de hel uit zijn Gramschap en Goddelijke Verbolgenheid geschapen. De stank die de Hel verspreidde werd door de engelen als zeer onaangenaam ervaren en zij spreiden tegen de Heer en smeekten Allah om iets te maken als bedekking voor de Hel. Tot die tijd was de Hel eenopen put, die voor allen zichtbaar was. Er rees een walgelijke damp eruit en een vreselijke gejammer en gekreun, waar de Heilige engelen niet tegen konden, daarom smeekten zij Allah nederig en de Heer bewees hun vanuit zijn grote Goedheid en Genade Zijn Zachtaardigheid en Gunstbewijs.

Toen schiep Allah een slang. De naam van deze slang is Ghayisj en zijn grootte is slechts aan de Heer bekend. Allah gaf de opdracht aan deze slang:" Slik de Hel in!" En de slang maakte zijn mond wijd open en slikte de Hel met al zijn afdelingen in. Nadat de Ghayisj de opdravht dienstwillig had uitgevoerd begon het zich zeer ziek te voelen, ziek in zijn maag. Toen deed de slang zijn mond wijd open dat een vogel drieduizend jaar nodig zou hebben om deze gaping te overbruggen, maar die de andere lip van de mond toch niet zou bereiken. De stank die uit zijn buik kwam was een dodelijke soort. toen hief de slang zijn hoofd op en zijn tegen Allah : " O heer, ik kan vanwege de misselijkheid niet ademen, sta mij toe om een schone lucht te scheppen" . Allah gaf de opdracht aan één van de wachters van de Hel, aan wie Hij een gesel gaf, waarvan de lengte slechts aan Hem bekend is om de slang Ghayisj te geselen, en de wachters van de Hel begon de slang te zwepen. Hij legde hem de straf op. Voor een tweede keer hief Ghayisj het hoofd op om zijn Heer te smeken, hem van zijn zonde te vergeven, hem hoe dan ook van overtredingen waaraan hij zich schuldig had gemaakt, eiegenlijk niet wetend, te vergeven. En terwijl hij omhoog keek naar de Troon zag hij een regel geschreven met de woorden" La illaha illallah Mohammedu Rasoeloellah".
" O mijn Koning", zie hij vervolgens. " ik heb een naam gezien naast u
Goddelijke naam onder uw Troon van Majesteit en plotseling voelde ik grote stroom van liefde voor die naam. Vergeef mij mijn Heer, ter wille van die gezegende naam (Mohammed sws). Ik ben maar Uw zwakke machteloze dienaar.
Schenk mij uw Genade en Barmhartigheid vanwege Uw geliefde Mohammed (sws)".
Op dat moment gaf Allah de Almachtige opdracht aan de wachter van de Hel om het geselen te staken en Hij sprak: " O Ghayisj, ik heb jou vergeven vanwege het noemen van de naam van Mijn geliefde Mohammed en Ik sta jou toe jaarlijks twee keer te ademen".
De slang Ghayisj haalt twee keer per jaar adem; de ene keer is het een verzengende en verschoeiende adem en de andere keer is het een bevriezende en bittere koude adem. de Hel kent zowel hitte als koude. Wij voelen dit twee keer per jaar en worden herrinerd aan de Hel; één keer de hitte van de zomer, wanneer een verdelgende hete wind voort raast en één keer in de winter wanneer ijzige harde winden janken. Wij kunnen het niet verdragen zonder bescherming rond te lopen.
Nu, wanneer alles gereed gemaakt is voor de Dag des Oordeels zal Allah de slang Ghayisj het bevel geven: " Maak je mond wijd open!" Ghayisj zal zijn mond openen en zullen alle zeven Hellen te voorschijn komen. Van de haren die aan de onderlip groeien, pakken de Zabaniya (bestaffingsengelen: het zijn engelen die de vervloekten in de Hel zullen werpen) er één en spannen het over de Hellen uit, in de vorm van een Brug. het haar aan de mond van de slang is de Sirat en alle volkeren zullen het op die vredelijke Dag moeten oversteken. Het bewijs hiervan is ie vinden in de Qoeran 88:1: " Hal ataaka hadithul ghaasjiyah( " Heeft het bericht van de bedekking jou bereikt?

( De naam Ghayisj is afgeleid van de Qoeranische aanduiding Ghaasiyah)
Verder staat er vermeld: " Maar hij waagt zich niet op de steilte. en wat weet jij ervan van wat de steilte is?" (90:11-12).


De lengte van de Sirat is drieduizend jaar. De Sirat gaat gedurende de eerste duizend jaar de hoogte in, gedurende duizend jaar is het vlak en het gedurende duizend jaar af. de wraakengelen voeren de mensen af naar de Brug met zwepen die gemaakt zijn van vuur. Zij die voor de Hel bestend zijn vallen vanuit de boveneinde van de Brug erin. Onze leider de profeet Mohammed (sws) staat aan één kamt en kijkt oplettend toe. Hij zegt tegen Allah : Wees genadig, O Heer! Onder hen zijn er gelovigen!" De gelovigen zullen van de menigte afgescheiden worden. Elke een zal een op eigen snelheid de Brug passeren; overeenkomstig de daden: sommigen zullen er als een lichtplits (bliksem) overheen gaan, weer anderen als vliegende vogels , terwijl er lieden zijn die als water over de Brug zullen vloeien.
Er zullen er zijn die over de Brug langzaam op hun knieën kruipen en anderen zelfs langzamer op hun buik. Degene die voor de Hel bestemd zijn zullen er met hun hoofden erin tukmlen. Moge Allah ons tegen het kwaad beschermen!
Degene die over de Sirat in een lichtflits reizeb doener een dag en een nacht over. Zij die in de snlehied van een vogel in de vlucht erover gaan zullen er een jaar over doen. Sommigen zullen in duizned jaar de overkant bereiken. En één dag in het aanblik van Allah is als duizend jaar in onze wereld. Er staat in de Qoeran 22:47: " En voorwaar! Eén dag bij jouw Heer is als 1000 jaren zoals jullie bereiken".
70:4: " Waarlangs de engelen en de geest tot Hem opstijgen, op een dag die vijfduizend jaren lang is".
De mensen zullen de Sirat op eigen snelheid passeren en wannneer zij zo voort ploeteren, buigen zij het hoofd omlaag en zeggen: " O Allah, Almachtige Heer, U heeft ons beloofd van uw Mildadigheid. Wij vragen niets ander dan slechts in veiligheid te arriveren bij Uw Hof en om Uw goddelijke Aanwezigheid te bereiken". Na een tijdje verschijnt voor hun ogen een liefdelijkeplaats met een groende, bekoorlijke, diepe schaduw met rustgevende takken voorzien van miljarden bloemen in volle pracht . Zij kijken omhoog en zeggen: " O Heer, schenk ons van Uw overstelpende Genade enige verademing in de schaduw van die bomen. Geef ons daar een rustplaats, slechts een kleine plek voor ons zelf en wij zullen tevreden zijn en niet meer vragen".
Allah spreekt zijn dienaren en zegt tegen hen: O mijn dienaren heb ik jullie plechtige geloften niet ontvangen dat jullie niets anders wensen dan enig te verblijven in Mijn Hof? Waarom komen jullie je beloften niet na?" En de mensen schamen zich en vervolgen hun weg.
machaa allah ogtie fi allah jazzaka allaho ghayrane moge allah soubhanaho wa ta3ala je belonen met veeeeeeeeeeeeeeeel hassante inchaa allah

30-04-2005, 16:55

Citaat door Palestina2010:
Assalamoelaikoem wrwb,

Amien! en bedankt voot het delen van deze kennis zuster....Moge Allah swt je belonen voor je input.

die link ik je ondertekening: die stem is masha Allah echt ontroerend net als de tekst.

wa salaam
Jaa die stem is echt masha allah jaah

en graag gedaan hopelijk leren we hier allemaal iets van insh allah

17-04-2012, 23:10
up ! Kent iemand de bron van deze aangrijpende tekst ???