Bekijk volle/desktop versie : Amerikaan vrijgesproken na 28 jaar gevangenisstraf



15-11-2016, 11:11

Citaat door JoeProx:


Een man uit Denver die 28 jaar in de gevangenis zat voor een verkrachting is maandag onschuldig bevonden. Zijn veroordeling kwam mede doordat het slachtoffer destijds had gezegd dat zijn naam tot haar kwam in een droom.

Clarence Moses-EL, die inmiddels 60 jaar oud is, was in 1988 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 jaar voor aanranding en mishandeling van zijn buurvrouw. Hij bleef altijd ontkennen dat hij de dader was.

Nadat alle juridische mogelijkheden uitgeput waren, schreef een andere gevangene een brief naar hem waarin stond dat hij de schuldige was. De schrijver van de brief zou seks met de buurvrouw hebben gehad en haar daarna hebben geslagen. De naam van deze man was in eerste instantie ook door de buurvrouw genoemd, net als de namen van twee andere mannen. De gevangene die de brief schreef, zat vast voor twee andere verkrachtingen.

De brief van de medegevangene zorgde voor een heropening van de zaak, waarin de openbare aanklager probeerde Moses-EL opnieuw te berechten. De jury besloot echter dat de man onschuldig is. De buurvrouw houdt nog steeds vol dat Moses-EL de dader is. Ze is 'teleurgesteld' dat hij op vrijgekomen is.

'De droom van het slachtoffer werd een 28-jarige nachtmerrie voor mijn cliënt', verklaarde de advocaat van de vrijgesproken man. Die liet na afloop van de zitting weten dat hij niemand iets kwalijk neemt. Wel hoopt hij dat het rechtssysteem in de VS er naar aanleiding van zijn zaak op vooruit zal gaan.

'Ik heb vanaf het begin af aan enkel gewild dat de waarheid naar buiten zou komen', aldus Moses-EL tegen de verzamelde pers. 'Ik heb lang voor dit moment gevochten.'

Moses-EL zat al vanaf december vorig jaar niet meer in de gevangenis, maar werd maandag pas officieel vrijgesproken.

http://www.ad.nl/nieuws/amerikaan-vrijgesproken-na-28-jaar-gevangenisstraf~a2012951/
.

16-11-2016, 10:00


Natuurlijk weer een donkere man in dat geweldige tollerante vrije land amerika nou moet hij ze voor miljoenen gaan aanklagen .

16-11-2016, 10:11

Citaat door Wouldcha3b:
Natuurlijk weer een donkere man in dat geweldige tollerante vrije land amerika nou moet hij ze voor miljoenen gaan aanklagen .
Dat is te verwachten in dat racistische land ben benieuwd hoeveel blanken onschuldig vast zitten zal heel weinnig zijn. De beleid van de politie als ze dader niet vinden dan kunnen ze altijd een zwarte man vinden waar ze alles in de schoenen kunnen schuiven .

17-11-2016, 17:16

Citaat door JoeProx:
De Amerikaanse droom geldt alleen voor witte mensen en niet voor de donkere.

Tolerant net als in Europa zijn de wittelingen.
White privilege noemen ze dat .

17-11-2016, 17:50


Daar geven ze gewoon de doodstraf aan sommigen, en achteraf wordt duidelijk dat diegene helemaal niet schuldig was.

21-11-2016, 12:51
Zulke hoge straffen moeten ze ook in Nederland invoeren voor wapenbezit schietpartijen en al dat soort dingen