Bekijk volle/desktop versie : Geld voor Marokkanen met kansloze asielaanvraag in Nederland



12-10-2016, 14:07
Marokkanen die in Nederland een asielaanvraag doen en deze vrij kansloos is krijgen een mooi zakcentje mee als 'oprotpremie'.





Bij vrijwillig vertrek krijgen de Marokkaanse asielaanvragers maximaal 1950 euro per persoon mee. Ook draait de staat op voor de kosten van het vliegticket. Ter vergelijking: de gemiddelde maandloon in Marokko is zo'n 350 euro, aldus de Telegraaf. Staatssecretaris Dijkhoff zegt verrast te zijn door de cijfers die hij nog niet kende. En zoals u weet: als het om bepaalde groepen gaat zijn beleidsbepalers bereid snel te schakelen.

Dat is wat Dijkhoff dan ook beloofde: direct werk te maken van de afschaffing van de vertrekpremie, maar hij belooft niets. Als de regeling vertrek stimuleert wil hij wel pragmatisch te werk gaan.

Opmerkelijke stijging
Het aantal asielaanvragen komt steeds vaker uit Marokko. Deze groep Marokkanen is waarschijnlijk via Duitsland naar Nederland gekomen. Eerder kwamen Duitsland en Marokko al overeen dat het deze groep asielaanvragers terug gaat sturen. Het lijkt erop dat ze hun heil nu steeds vaker in Nederland zoeken.

Vorige maand kwamen er 285 aanvragen binnen bij de IND, drie keer zoveel als mensen uit Syrië. Naast Marokkanen komen ook veel Algerijnen naar Nederland met een asielaanvraag. Na afwijzing verdwijnt deze groep Noord-Afrikanen vaak in de illegaliteit en hen uitzetten is moeilijk. Daarom heeft Nederland ze een vertrekpremie in het vooruitzicht gesteld.

12-10-2016, 14:19


Reden te meer, waarom men hier moet stoppen met verlenen asiel.
Al die economische vluchtelingen uit veilige landen raken we gewoon niet meer kwijt.
Gaan de illegaliteit in. De landen van herkomst is blij ze kwijt te zijn, neemt ze niet meer terug.

Geld en middelen inzetten om echte vluchtelingen in de regio op te vangen.
Daar zorgen voor goede opvang. Geef de mensen opleidingen, scholing in beroepen waar ze wat aan hebben.
En terug als op enig moment in hun eigen land de vrede uitbreekt.
Veel beter dat ze hun eigen land weer opbouwen, na al het geweld, dan in onze landen in een uitkeringspositie.
Die bij veel vluchtelingen gemeenschappen inmiddels al generaties duurt.

12-10-2016, 16:45
Te bizar voor woorden... asiel afgewezen zou moeten betekenen dat je je geld gaat verdienen om terug te kunnen reizen als je het niet kunt betalen.
Tegen minimumloon en slechts zo lang als dat je moet werken om het bedrag van de terugreis te kunnen betalen EN je verblijfskosten in de tussentijd hier, zeker als je uit een veilig land komt en gewoon parasiteren wilt.

12-10-2016, 18:33
Dusss gratis 2000 euro en een vliegticket?

Waar kan ik asiel aanvragen?