Bekijk volle/desktop versie : Anale seks blijft verboden in Amerikaans leger



27-04-2005, 10:52
Anaal geslachtsverkeer blijft strafbaar in het Amerikaanse leger, ondanks een geplande herziening van het militair wetboek. Dat laat het Pentagon weten.

De herziening van het wetboek zal anaal geslachtsverkeer met wederzijdse instemming tussen meerderjarigen in een minder ernstige categorie plaatsen dan gedwongen anale seks of anaal geslachtsverkeer met een kind. Voor laatstgenoemde vormen van geslachtsverkeer blijft maximaal vijf jaar gevangenisstraf gelden.

Lichtere straf
Vrijwillig anaal geslachtsverkeer tussen volwassenen zal voortaan in de categorie van vergrijpen "tegen de goede orde en de discipline" vallen. Homorechtenorganisaties hadden de herziening toegejuicht, omdat daarmee een belangrijk obstakel voor de acceptatie van homoseksuelen in het Amerikaanse leger zou kunnen worden opgeruimd.

Maar de woorden van defensiewoordvoerder Lawrence DiRita lijken dat tegen te spreken. Volgens DiRita betekent de herziening niet dat vrijwillig anaal geslachtsverkeer niet langer strafbaar zal zijn: "De daad blijft een misdrijf binnen het leger van de Verenigde Staten. Dat verandert niet", aldus DiRita tegenover de pers.

Don't ask, don't tell
Binnen het Amerikaanse leger geldt sinds 1993 de regel "don't ask, don't tell" met betrekking tot homoseksualiteit. Homoseksuele militairen kunnen daardoor in dienst blijven zolang ze over hun seksuele oriêntatie zwijgen. Een organisatie ter bescherming van de rechten van homoseksuelen in geuniformeerde beroepen, Servicemembers Legal Defense Network, heeft het Pentagon opgeroepen homoseksualiteit te accepteren. "De leiding zou zich moeten bezighouden met het winnen van de oorlog tegen het terrorisme, niet met inmenging in het privé-leven van haar soldaten", besluit organisatiewoordvoerster Sharra Greer.

27-04-2005, 23:21

dus geen goed nieuws zo te zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!