Bekijk volle/desktop versie : Filipijnse president Duterte gaat tekeer tegen EU: "Fuck you!"



21-09-2016, 18:33



De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft zich weer laten gaan. "Fuck you!", was zijn boodschap aan de EU nadat die de Filipijnen gevraagd had een halt toe te roepen aan het onwettige doden van drugsverdachten.

"Ik lees de veroordeling door de Europese Unie. Fuck you is mijn antwoord", zei Duterte volgens de Philippine Daily Inquirer tijdens een mededeling aan ambtenaren in de zuidelijke stad Davao. Terwijl hij die woorden uitsprak, stak hij ook zijn middelvinger op.

Duterte voegde eraan toe dat de Europese landen niet het recht hebben om zijn anti-drugsbeleid te bekritiseren, gezien hun koloniale verleden.

De 'war on drugs' heeft, sinds Duterte die drie maanden geleden aankondigde, al aan zo'n 3.000 mensen het leven gekost, en wordt fel bekritiseerd door mensenrechtenverenigingen.

De Filipijnse president is berucht om zijn beledigende opmerkingen. Onlangs nog noemde hij de Amerikaanse president Barack Obama een "hoerenzoon", waarna die een geplande ontmoeting met Duterte annuleerde.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2882695/2016/09/21/Filipijnse-president-Duterte-gaat-tekeer-tegen-EU-Fuck-you.dhtml