Bekijk volle/desktop versie : Politie pakt verdachten op na vondst bomauto in Parijs



07-09-2016, 13:07

Citaat door JoeProx:


De Franse politie heeft vanochtend twee verdachten aangehouden in verband met de vondst van een bomauto in Parijs. De auto, die vol zat met gasflessen, werd zaterdagavond ontdekt door de antiterrorismebrigade.

De Peugeot 607 zonder nummerborden werd in de nacht van zaterdag op zondag aangetroffen in de Rue du Petit-Pont, in de buurt van de bekende Notre-Dame kathedraal. ,,In de auto zat niemand, alsof hij was achtergelaten", vertelt een bron dicht bij het onderzoek aan de Franse krant Le Figaro. ,,De gasflessen waren niet onderling verbonden en hadden ook geen ontstekingslont." Vijf van de flessen zaten vol, de zesde was leeg.

Onderzoek

De politie stelde na de vondst een onderzoek in. De auto blijkt eigendom te zijn van iemand die op een lijst van potentiële terreurverdachten staat. Op basis van het onderzoek zijn vanochtend twee personen aangehouden. Het gaat om een koppel dat bekend is bij de politie.

In Frankrijk is momenteel nog steeds de noodtoestand van kracht. Die werd ingesteld na de aanslagen in Parijs en opnieuw verlengd na de aanslag in Nice. Deze nieuwe zaak wordt dan ook erg serieus genomen.

http://www.ad.nl/buitenland/politie-pakt-verdachten-op-na-vondst-bomauto-in-parijs~a4d92bbb/
.