Bekijk volle/desktop versie : Liefdeloos huwelijk



Pagina's : [1] 2

28-08-2016, 11:18

Citaat:
Mijn nicht is ongeveer denk ik zo'n 2,5 jaar getrouwd maar weet niet hoe het is om verliefd te zijn.
Bij aanvang van het huwelijk liep het al wat mis. Hij betaalde enkel catering en zij al de rest, omdat hij trouwfeesten bullshit vindt. En alsof dat dat niet genoeg was, boekte ze ook zelf hun huwelijksreis.
Hij deed vaak droog tegen haar en hadden een zware discussie. Bij terugkomst geraakte ze zwanger. Ondanks alles bleef ze lief doen, waar ze nu enorm veel spijt van heeft.
Maar in die 2,5 jaren hebben ze nooit geknuffeld en geven ze nooit liefde aan elkaar terwijl ze hier enorm naar verlangt.
Ze hebben een soort van zakelijke relatie ofzo.. Ooit zei hij zelfs: ik krijg veel aandacht van dames, dus eigenlijk mag je best wel blij zijn dat je met mij getrouwd bent.
Verder is hij steeds kortaf en is vaak buiten. Ze heeft het gevoel dat hij gewoon niet graag bij haar is.
Ooit heeft hij haar aangeraakt, sindsdien haat ze hem nog harder. Maar dat is sindsdien niet meer gebeurd omdat ze haar niet zo maar liet doen.


Ze heeft onlangs haar vriendin gecondoleerd en dat heeft haar tot denken gezet. Zo vertelde ze me dat ze nooit zo hard zou huilen moest haar man overlijden. Ze weet niet eens of ze hem zal missen omdat er niets te missen valt.
Ook is ze onlangs bevallen van haar 2 de kind, ook een dochtertje. Hij was zelfs niet tevreden omdat het weer een meisje was. Toen hij dat nieuws vernam, heeft hij letterlijk 2 weken niet tegen haar gesproken.
Haar man wilt ook nooit wat ondernemen. En als ze samen naar buiten gaan dan is dat gewoon om boodschappen te doen.
Hij geeft niets van liefde, warmte genegenheid, ook geen aandacht of tijd, helpt haar ook nooit, etc. maar wil wel steeds kids op de wereld brengen.

Om eerlijk te zijn zou ik vanaf dag 1 de benen genomen hebben. Of neen, niet eens met hem trouwen. Maar deze gedachte houd ik voor mezelf en ik leg haar dan gewoon uit dat ze moet communiceren met hem.
Ook dat heeft -ondanks alle pogingen- niet geholpen, ze betrapte hem zelfs na hun gesprek dat hij porno aan het kijken was. Ze heeft zelfs FB/instagram en snapchat weggedaan omdat ze ongelukkig en depressief werd van gelukkige gezinnetjes/getrouwde koppels die van alles daarop plaatsten.
Ooit heeft ze gedacht aan een scheiding maar dat lieten haar ouders niet toe. Ze vind het ook moeilijk, omdat zij als Belgische in NL woont en daar niemand heeft. Moest ze ooit scheiden, dan zou ze heel graag weer naar BE willen komen maar weet niet hoe ze het dan moet doen met de kids en hun vader.
Maar ze denkt ook niet aan een scheiding, dus dat zijn geen zorgen voor haar.
Kortom leven ze naast elkaar en lijkt het alsof dat ze gewoon broer en zus zijn. Ze heeft zoveel spijt dat ze eigenlijk trouwde om getrouwd te zijn en 21 jaar de ideale leeftijd vond + onder druk van onze Marokkaanse gemeenschap.En ze heeft ook geen oudere zussen (enkel 1 jongere zus), noch vriendinnen. Daarom dat ze het aan mij verteld, maar ik weet nooit wat ik daarop moet antwoorden? Ze pakt haar jongere zusje nu wel hard op aan zodat ze straks niet hetzelfde huwelijksleventje moet lijden zoals haar.
Tot slot weet ze dat ik dit plaats en zal ze mee lezen om te zien of er geen lotgenoten zijn waarbij het uiteindelijk goed is gekomen en dat gedrag van haar man wil begrijpen.

28-08-2016, 11:36


Moge Allah swt haar betere tijden schenken.
Ze verdient veel beter.

28-08-2016, 11:46
Dit verhaal kent denk ik ook een andere kant. Te vroeg om hier nog wat nuttigs te zeggen.

28-08-2016, 11:55
Mijn advies is om een bemiddelaar in te schakelen. Overigens moet ze onthouden dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant. Ik praat wat ik lees niet goed hiermee, maar ook de mensen die hun happy married life showen op sociale media hebben wel eens ruzie en hebben zo hun problemen.

28-08-2016, 13:33


Dat is echt lastig.
Maar waarom begin je aan kinderen als je ziet dat t noet lekker loopt?

Wat probeert zij om haar man thuis te houden?
Ik praat t gedrag zeker noet goed can haar man, maar gezien ze niet wilt scheiden ondanks zijn gedrag zal zij et een en ander moeten doen om het te veranderen.

Mijn man wist ook niet wat knuffelen was.
Had hij ook nooit van z'n ouders meegekregen.
Maar ik juist weer wel, zo heb ik het hem aangeleerd en nu knuffelt hij de hele dag door.

Moge Allah het haar vergemakkelijken.
En blijf vooral praten en vergeet geen dua te doen.

Misschien is het ook afstand van het geloof?

28-08-2016, 14:50
Ik vind het echt vervelend voor haar dat haar ouders haar niet willen steunen in haar keuze's.

Ik hoop voor haar dat er betere tijden aankomen Insha Allaah. Zal een time out hun allebei niet goed doen? Dat ze dan weten wat ze aan elkaar hebben? Je weet pas iets te waarderen als het weg is.

28-08-2016, 15:32
Ik begrijp niet waarom ze kinderen hebben???? Ze is pas 2,5 jaar getrouwd. Kinderen groeien op in een ellendig gezin. Hollanders (kuffar) hebben 10 jaar relatie en krijgen geen kinderen ook niet per ongeluk je hebt gewoon anticonceptie daarvoor.

Ze heeft zelf voor hem gekozen niemand heeft haar gedwongen zo te lezen. Een verhaal heeft twee kanten. Dus oordelen gaat niet.

Maar je nicht maakt hele domme keuzes. Zelfs in de aanloop naar het huwelijk liep het niet (blijkbaar verwacht zij dat haar man alles financiert, verschil in verwachtingen? walou communicatie). Ze blijven doorgaan en dingen escaleren alleen maar en nu onschuldige kinderen in het spel. Beide partners maken onverantwoordelijke keuzes dat is duidelijk.

28-08-2016, 16:08
Als ze niet wil scheiden en praten helpt niet dan moet ze accepteren dat ze zo voor altijd zal leven.

Waarom accepteert ze trouwens dat ie gore dingen loopt te kijken?

01-09-2016, 00:40
Wat een leven zeg, lijkt me wel rot zo een huwelijk zonder liefde, maar soms is een saai huwelijk wel beter dan vrijgezel zijn

01-09-2016, 01:43
mygod jij typt lang

01-09-2016, 08:06
Dat ervaar ik dus nou ook?

01-09-2016, 23:36
Daarom moet je ook niet trouwen om getrouwd te zijn.

01-09-2016, 23:49



Citaat door Selsabiel:
Daarom moet je ook niet trouwen om getrouwd te zijn.
Dankjewel, wilde weer een lap tekst gaan typen.

Kijk naar jezelf en naar je situatie en maak er wat van.
Beetje kijken naar andere en er dood ongelukkig van worden hla grap.

02-09-2016, 00:10
Zomaar goedkomen geloofik helaas niet in, er is waarschijnlijk te veel psychisch mis met hem dat moeilijk te herstellen is. Maar begrijpen kan misschien wel en dan kan ze er misschien beter mee leren leven en accepteren of toch de keuze maken om te stoppen. Belangrijk voor mij zou zijn of hij zijn gezin in onderhoud voorziet en de band met zijn kinderen. Als de kinderen het dupe worden van zijn gedrag, dan us het voor mij kappen. Als ik lees dat zijn dochters al niet gewenst waren, staan mijn haren overeind. Ik hoop dat hij nu wel blij met ze is.

Dus ga jezelf inlezen in verschillende persoonlijkheids stoornissen en praat een paar keer met een psycholoog, misschien kunje hem dan beter begrijpen.

02-09-2016, 06:44

Citaat door BintuBernardus:
Mijn advies is om een bemiddelaar in te schakelen. Overigens moet ze onthouden dat het gras altijd groener lijkt aan de overkant. Ik praat wat ik lees niet goed hiermee, maar ook de mensen die hun happy married life showen op sociale media hebben wel eens ruzie en hebben zo hun problemen.
-

Pagina's : [1] 2