Bekijk volle/desktop versie : Verdrinking Marokko: duizenden reddingsacties, ruim 100 doden



27-08-2016, 18:33
Deze zomer kent qua verdrinkingsaantallen in Marokko zeer treurige cijfers. 109 mensen kwamen door de verdrinkingsdood om het leven.

De Algemene Directie van de Civiele Bescherming zegt dat de strandwachten en andere beschermingsdiensten bij zwemplekken goed werk hebben verricht deze zomer. Dat meldt Akhbar Al Yaoum dit weekend. In totaal werden 7.809 reddingsoperaties uitgevoerd, waarvan er 7.700 slaagden. 109 mensen kwamen helaas om het leven. De meeste verdrinkingen werden waargenomen op onbewaakte stranden en buiten toezichtsgebieden zoals stranden in Mdiq, Fnideq, Kenitra, Tanger, Asilah, Tetouan en Casablanca.

In het zuiden van Marokko kwamen minder mensen om het leven door verdrinking. Slechts 19 gevallen werden geregistreerd in Dakhla, 13 in Boujdour, 12 in Tarfaya en slechts 1 in Guelmim. De Marokkaanse civiele bescherming heeft 2.200 strandwachten in dienst die speciaal voor de zomer zijn gerekruteerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken hielp mee.

Volgens de krant zijn de belangrijkste redenen van verdrinking de immense drukte in de zomer en het zwemmen in wateren die niet geschikt zijn voor burgers.