Bekijk volle/desktop versie : Helmond Sport nodigt vluchteling uit na lezen krant: ‘Stel dat hij goed is’.



18-08-2016, 12:44
HELMOND - Van asielzoekerscentrum naar het Lavans Stadion? Het zou zomaar het verhaal kunnen worden van Mostafa Shaker (24). Helmond Sport heeft namelijk geïnformeerd naar de ex-profvoetballer uit Irak, die een jaar geleden als vluchteling in Nederland kwam.
Bekijk ook...
Mostafa Shaker: voetbalheld in Irak, statushouder in Helmond
De belangstelling van de club voor Shaker werd gewekt naar aanleiding van een interview met de Irakees in het ED, afgelopen zaterdag.

Shaker, die vorig jaar naar Nederland vluchtte nadat terreurorganisatie IS zijn thuisstad Mosul veroverde, vertelt daarin dat hij als profvoetballer zijn sporen heeft verdiend in Irak.

Helmond Sport kreeg hier lucht van en nodigt de vluchteling - die sinds kort een flat betrekt in Helmond - uit om mee te komen trainen met het tweede team.

"Direct na het lezen van het verhaal werd in de trainerskamer het besluit genomen om deze jongen te benaderen", vertelt assistent-trainer Remond Strijbosch. Via het ED en Vluchtelingenwerk probeerde Strijbosch de contactgegevens van Shaker te achterhalen. "Stel dat hij een goede speler is, dan wil je hem niet laten lopen. Zeker niet iemand in Helmond."

Naar eigen zeggen weet Strijbosch niet precies welke wegen bewandeld moeten worden om een vluchteling te laten voetballen bij een betaald voetbalclub. "We zijn wel bereid om dit te onderzoeken." Maar zover is het nog niet, volgens Strijbosch. "We hopen ten eerste dat hij zelf belangstelling heeft. Zo ja, dan zijn we benieuwd naar zijn kwaliteiten."



http://www.ed.nl/sport/voetbal/helmond-sport/helmond-sport-wil-voetbaltalent-en-vluchteling-mostafa-shaker-uit-irak-niet-laten-lopen-1.6273144