Bekijk volle/desktop versie : Rusland bombardeert IS voor het eerst vanuit basis in Iran



16-08-2016, 21:55
De Russische luchtmacht heeft dinsdag voor het eerst vanuit Iran luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van Islamitische Staat (IS) in Syrië. Het ministerie van Defensie in Moskou maakte bekend dat zware langeafstandsbommenwerpers van het type Tupolev-22M waren gebruikt

De luchtaanvallen werden uitgevoerd vanaf een luchtmachtbasis bij de Iraanse stad Hamadan. Welke posities en bases van IS in Syrië werden gebombardeerd, werd niet gezegd.

Ook is onduidelijk hoeveel bommenwerpers Moskou naar Iran heeft gestuurd. De door de staat gecontroleerde omroep Rossiya 24 meldde eerder dinsdag als eerste dat de Tu-22's bij Hamadan waren gestationeerd. Waarom de Tu-22's naar Iran zijn gestuurd, is onduidelijk. De bommenwerper kan over lange afstanden worden gebruikt, vanuit Rusland, om doelwitten in heel Syrië te bestoken.

De meest waarschijnlijke reden is dat de Russische luchtmacht de vliegtijd van de Su-22's wil verkleinen. Vanuit Iran kunnen de toestellen sneller en vaker worden ingezet voor met name precisiebombardementen. Iran bevestigde de samenwerking met de Russen. 'De Iraans-Russische samenwerking in de strijd tegen het terrorisme is een strategische en we delen onze faciliteiten', aldus het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad van Iran.

http://https://www.google.nl/amp/www.volkskrant.nl/buitenland/rusland-bombardeert-is-voor-het-eerst-vanuit-basis-in-iran~a4358696/amp?client=ms-android-samsung

16-08-2016, 22:23


Van Dudemaster mag je ze geen IS noemen.

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5478682&p=131323252&viewfull=1#po st131323252

En lees verder..........