Bekijk volle/desktop versie : Opgepakte 16-jarige heeft niets te maken met kerkgijzeling



27-07-2016, 14:01
Een gearresteerde zestienjarige Algerijn heeft niets te maken met de gijzeling en moord in de katholieke kerk in Rouen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve vanmorgen gezegd op de radiozender Europe 1.
Bernard Cazeneuve. © photo news.

De jongen is dan ook vrijgelaten, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. De bewindsman maande niettemin tot voorzichtigheid aan: "In de komende uren zullen wij meer weten." De tiener is de jongere broer van iemand tegen wie een internationaal aanhoudingsbevel loopt. Cazeneuve zei ook dat de identiteit van één van de twee daders nog steeds niet is geweten.

Na de aanslag heeft de Franse president François Hollande met vertegenwoordigers van de geloofsgemeenschappen gepraat. Die hebben om meer beveiliging gevraagd. Het Franse staatshoofd nodige katholieken, orthodoxen, protestanten, moslims, joden en boeddhisten uit op het Elysée in Parijs.

Gisterenavond ontving Hollande ook al de aartsbisschop van Rouen en telefoneerde hij met paus Franciscus. Volgens rector Dalil Boubakeur van de Grote Moskee van Parijs is om meer beveiliging van de plaatsen van de onderscheiden cultus gevraagd.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2811742/2016/07/27/Opgepakte-16-jarige-heeft-niets-te-maken-met-kerkgijzeling.dhtml