Bekijk volle/desktop versie : Interessante Conclusies mbt de Gebeurtenissen in Turkije



18-07-2016, 19:21
Dit is wat ik denk wat er is gebeurd:


MIT wist al lang van te voren over een ophand zijnde coup. MIT geeft de informatie door aan bepaalde leden in de overheid die regeringsgetrouw zijn. Vanaf dat moment werd dit geheim gehouden en ging men afwachten. Waarom afwachten? Simpel! Men wacht af zodat de samenzweerders uit hun holen komen en hun identiteit prijsgeven. Zodat hun infrastructuur/netwerk bloot kan worden gelegd, en kan worden opgerold.

http://www.reuters.com/article/us-turkey-security-eu-hahn-idUSKCN0ZY0EA

CIA moet het ook hebben geweten, en dit door hebben gespeeld aan de pers.

Zie verder de volgende link en let op de datum:

http://www.washingtontimes.com/news/2016/apr/7/recep-tayyip-erdogan-uses-turkey-military-coup-buz/

Doel is om Erdogan zwart te maken en een 'self-fulfilling prophecy' effect te creeren, dat wanneer Erdogan na zo een coup het probeert neer te slaan, men kan zeggen 'zie je wel, hij misbruikt de gebeurtenis en probeert de macht naar zich toe te trekken', of 'hij heeft het georkestreerd', waarvan het eerste sterk kan worden beargumenteerd. Dit is psychologische oorlogsvoering.

Wat opmerkelijk was, was dat in de eerste uren van de couppoging, John Kerry weigerde een standpunt in te nemen, en alleen zei te hopen dat 'stabiliteit zo snel mogelijk terugkeert naar Turkije'. Een soortgelijke uitspraak werd door de EU gedaan.

Ook eigenaardig was het feit dat twee van de straaljagers die betrokken waren bij het bombarderen van het Turkse regeringsgebouw vanuit de door de Amerikanen gecontroleerde luchtbasis Incirlik waren opgestegen. De verantwoordelijke commandant is opgepakt.

http://www.haber7.com/guncel/haber/2046885-tbmmye-bomba-atan-f16-dusuruldu

Belangrijkste motief voor de USA: Turkijes beslissing om de banden aan te halen met Rusland, Syrie en Iran. Dit is zeer schadelijk voor Amerikaanse belangen en komt op een heel slecht moment.

http://www.timesofisrael.com/us-turkish-tensions-rise-after-failed-coup-attempt/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Amerika heeft na het misslukken van de coup Turkije aangegeven elke betrokkenheid bij de coup te ontkennen. Er moet wel bij gezegd worden dat Amerika hierbij heeft aangegeven de Turkse democratische orde te blijven steunen en vierkant achter de gekozen regering te staan.

http://www.cnsnews.com/news/article/patrick-goodenough/dont-make-claims-us-involvement-coup-plot-kerry-warns-turks

De reden waarom er direct veel leden van de rechterlijke macht en het leger zijn gearresteerd, komt omdat de MIT waarschijnlijk al een lijst van verdachten had en laat zien dat er sprake is van voorbereiding. Mensen binnen het OM en de rechterlijke macht weten vaak al ongeveer wat er gaande is, en bezitten de macht om bepaalde elementen hun gang te laten gaan of juist op te pakken. Het is natuurlijk ook zo dat ze een onafhankelijke macht zijn en dus in de weg staan van de monopolisering van de macht.

Over de coup; deze is naar alle waarschijnlijkheid authentiek, maar over het karakter ervan wordt desinformatie verspreid. Het ideologisch profiel van de coupplegers wordt duidelijk wanneer men de betrokkenen analyseert. Maar de meeste aanknopingspunten vindt men in de afgedwongen lezing door TRT toen deze gekaapt was. De tekst had een sterk kemalistisch/fascistisch karakter. Dit doet denken aan de zogenaamde 'Ergenekon' stroming/beweging, in plaats van gulenisten.

Het heeft naar mijn vermoeden niets met gulenisten te maken. Ik vermoed dat Fethullah als zondebok is aangewezen. De reden zou als volgt kunnen zijn: bepaalde kemalistische/ergenekon elementen (die soms maar niet altijd met elkaar allieren), kunnen op een veel groter achterban rekenen (omdat zij aanspraak doen op nationalistische en racistische sentimenten). Maar belangrijker dan dat is dat zij in contact staan met een netwerk van kemalistisch georienteerde invloedrijke figuren, die voortkomen uit de oude militair-politieke elite. Zij kunnen dus aanspraak maken op soldaten, elementen binnen overheidsapparaten en het leger. Ze kunnen wapens regelen en verstoppen, financien regelen en mensen mobiliseren. Dit maakt hen veel gevaarlijker. Niet gevaarlijk in de zin van professionaliteit, maar meer amateuristisch en extremistisch. Het is typerend voor kemalistische/fascistische groepen dat ze compleet van de realiteit zijn afgesloten en in een soort bubbel leven met een heel ander, volkomen verdraaid wereldbeeld. Dit maakt ze zwak en voorspelbaar. Voor mij was t ook duidelijk dat de coupleiders verrast waren dat het was mislukt; typerend. Het is dan ook geen verrassing dat ze vooraf allang waren opgevallen en gemakkelijk konden worden opgerold.

Zo een lastige tegenstander wilt men niet binnen een judicieel kader bestrijden (dit zou veel te log gaan), maar juist extra-judicieel. Dus wordt een andere vijand als zondebok aangewezen om de publieke opinie bezig te houden zodat de kemalistische/ergenekon elementen buiten het kader van de wet kunnen worden aangepakt.

Gulen kan eigenlijk behalve kritiek voeren helemaal niks. Het conflict met Gulen is ideologisch van aard; gulenisten streven naar een theocratie, terwijl AKP streeft naar een hybriede vorm van islam en democratie. Maar deze strijd wordt voornamelijk in de pers en in het publieke domein bestreden. Gulenisten bezitten niet over al die middelen die de zogenaamde 'Ergenekon' beweging (eigenlijk een vage parapluterm) wel kan aanboren.

Dus wordt t volk zand in de ogen gegooid door de overheid. Gulen wordt als schuldige aangewezen, terwijl de strijd achter gesloten deuren doorgaat tegen kemalistisch-fascistische tegenstanders. Erdogan gebruikt de aanleiding verder inderdaad om de macht naar zich toe te trekken, en zal hiervoor het presidentieel systeem willen promoten. Zo proberen ze drie vliegen in 1 klap te slaan.

De laatste alinea is de reden waarom ik zo teleurgesteld ben in de Turkse overheid. Een coup in de kiem smoren is goed werk, maar de hele situatie compleet uitbuiten en verkrachten om politieke winst te scoren... Zeer onethisch, en een rechtsstaat onwaardig.

En zo bizar dat iedereen alles zomaar slikt... Maar dat is kenmerkend voor een mentaliteit die gehoorzaamheid aan autoriteit en conformisme aan de meerderheid dicteert.