Bekijk volle/desktop versie : Rohingya Moslims, het meest vervolgde volk op aarde...



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

28-06-2016, 15:52
Deze toppic is in-sha’Allah omwille van (aandacht voor) onze broeders en zusters in Birma, de Rohingya. Onze broeders en zusters worden al tientallen jaren onderdrukt zonder dat hier eigenlijk veel aandacht aan wordt geschonken door de Moslims. Deze toppic is in-sha’Allah een poging om bij te dragen aan het creëren van bewustzijn aangaande hun situatie. Het hier samen met mij ook delen en plaatsen van informatie wordt zeer gewaardeerd, het is tenslotte een zaak die de hele Ummah aangaat of in ieder geval aan zou moeten gaan.

Dat de situatie van onze broeders en zusters in Birma zeer slecht is en ons zorgen moet baren is het feit dat zélfs de tawagheet van de Verenigde Naties de Rohingya als het meest vervolgde volk ter wereld aanmerken en de Birmese overheid oproepen om maatregelen te nemen om de misdaden tegen de menselijkheid en mensenrechtenschendingen ten aanzien van de Rohingya (en de Kaman (die ook Moslims zijn)) een halt toe te roepen door onder andere in te grijpen tegen ultra-nationalistische Buddistische organisaties (en politieke partijen) die haat zaaien tegen de Moslims en oproepen tot wet- en regelgeving die de fundamentele rechten van de Moslims in moeten perken. Aangezien gedocumenteerde misdaden, misdrijven en mensenrechtenschendingen maar een deel zijn van hetgeen er daadwerkelijk op de grond gebeurd moet aangenomen worden dat de situatie van onze broeders en zusters nog schrijnender is dan met name ook de VN naar buiten brengt. Vooral in het geval van Rohingya behoeft een dergelijke conclusie geen betoog aangezien zij (zoals zal blijken) stateloos zijn en als het ware ‘vogelvrij’ zijn, er kunnen op grote schaal mensenrechtenschendingen tegen onze broeders en zusters worden gepleegd zonder dat de verantwoordelijken hier ter verantwoording voor worden geroepen. In een cultuur van bedreiging, intimidatie en (seksueel) geweld kan men dus zonder twijfel aannemen dat de zaken die gedocumenteerd zijn maar een gedeelte zijn van hetgeen werkelijk plaatsvindt en dat er hoogstwaarschijnlijk velen zijn die uit angst voor represailles geen melding maken van het leed dat hun wordt aangedaan.

Deze eerste post is een documentaire van al-Jazeera English waarin een introductie wordt gegeven over de situatie van de Rohingya Moslims en hoe de boeddhistische Birmese overheid een actieve hand heeft in de genocide tegen onze Rohingya Moslim broeders en zusters.

[video=youtube;UrQRYrpp2cI]https://www.youtube.com/watch?v=UrQRYrpp2cI[/video]

http://https://www.youtube.com/watch?v=UrQRYrpp2cI

Hoewel de studiegroep een beetje 'fancy' over komt (het blijft natuurlijk tv) komen er interessante punten in terug die een goede introductie geven van de problemen die onze broeders en zusters in Birma hebben en hoe de overheid een actieve hand heeft (gehad) in het demoniseren, verkrachten, vermoorden en verjagen van Moslim Rohingya.

Ik zou het (vanwege de beelden en gesprekken met direct betrokkenen en slachtoffers) zeker aanraden om deze documentaire te bekijken. Hier in het kort wat punten die worden aangehaald:

Gedwongen migratie

Ooggetuigen vertellen hoe zij door grenswachten, leger en politie verplicht werden hun huizen te verlaten en verplicht werden om op boten te gaan die hun vervolgens over de zee wegvoeren met de bedreiging dat als zij terug zouden keren naar hun land zij allemaal gedood zouden worden.

Ruim 120.000 Rohingya Moslims wonen in vluchtelingenkampen in Birma en ruim 500.000 Rohingya Moslims hebben vanwege het geweld, vernederingen en constante schending van hun (basis) rechten er voor ‘gekozen’ om het land uit te vluchten en nu als vluchtelingen in vluchtelingenkampen in buurlanden te leven.

Genocide

In 2012 werden duizenden Rohingya Moslims gedood en werden 100.000 Rohingya Moslims uit hun huizen verjaagd. Hun wijken werden in brand gestoken en met de grond gelijk gemaakt zodat zij hier nooit meer naar terug zouden kunnen keren.

Dit geweld tegen de Rohingya Moslims werd uitgevoerd in opdracht van de Birmese overheid, lokale politici, leger en religieuze Boeddhistische leiders. Het geweld was georganiseerd en gepland. VN-rapporten melden dat er voor de aanval op de Rohingya mensen van buiten het gebied op georganiseerde wijze, transport werd voor hun geregeld, naar het gebied werden gebracht om lokale boeddhisten en onder andere leger en politie bij te staan in hun aanval op de Rohingya Moslims.

Discriminatie

Er is vanuit alle lagen van de overheid sprake van systematische discriminatie tegen de Rohingya Moslims. Vanuit de overheid is specifiek beleid opgesteld ten aanzien van Moslims die hun moeten beperken ten aanzien van hun bewegingsvrijheid, educatie, huwelijk en het krijgen van kinderen, werk, politieke invloed, etc.

Seksueel misbruik (verkrachtingen)

Leger, politie en andere aan de staat gelieerde actoren gebruiken seksueel geweld (verkrachtingen) tegen Rohingya Moslim vrouwen als tactiek om de Rohingya te intimideren en te bestraffen. Een drietal zusters spreken in het kort over wat er met hun gebeurd is.

Beperkingen ten aanzien van gezondheidszorg

De Rohingya hebben niet of zeer beperkt toegang tot gezondheidszorg. Onder andere zwangere vrouwen zijn hier de dupe van. De Rohingya worden niet geregistreerd en zij hebben geen nationaliteit. Zij zijn ‘outcasts’ en de Rohingya die gedwongen hun huizen moesten verlaten en nu in vluchtelingenkampen leven maken dan ook geen aanspraak op onder andere hulp in de vorm van voedselrantsoenen.

Verder bespreekt de documentaire de (uitgelekte) tactieken van de Birmese overheid om de (Rohingya) Moslims te marginaliseren en te dehumaniseren om zo geweld en genocide tegen de Moslims uit te lokken en dit te legitimeren.

Eenieder is uiteraard vrij om zelf ook informatie hierover te delen.

Vergeet je broeders en zusters niet in je ad3iyah.

28-06-2016, 15:58


Deze post is een samenvatting van een vorige week maandag (20/06/2016) door de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens bij de Verenigde Naties uitgebracht rapport over mensenrechtenschendingen tegen (met name) onze Rohingya en Kaman broeders en zusters in Birma. In de samenvatting heb ik me uitsluitend gericht op de misdaden die tegen onze broeders en zusters worden gepleegd om zo een beeld proberen te schetsen over hoe zij leven en wat voor gevaar zij lopen.

Misdaden en mensenrechtenschendingen;

Onthouden van nationaliteit

De Rohingya Moslims hebben geen (recht op) een nationaliteit, de Rohingya Moslims zijn stateloos. Zij dragen officieel niet de Birmese nationaliteit wat de deur open zet voor verschillende grove mensenrechten schendingen (zoals het niet gebruik kunnen maken van gezondheidszorg, het recht op onderwijs, het zich vrijelijk kunnen bewegen (reizen), etc).

Inperken van bewegingsvrijheid

De Rohingya Moslims kunnen zelfs in hun eigen Rakhine Staat niet in vrijheid reizen (tussen en zelfs binnen steden), zij dienen hiervoor officiële toestemming te vragen. Om als Rohingya Moslim zelfs een nacht te willen overnachten in een ander dorp moet men een vergunning aanvragen. Het niet houden aan de vele, dure en tijdrovende procedures die moeten worden gestart wanneer Rohingya Moslims zich willen verplaatsen kan resulteren in arrestatie en vervolging. Boven op het vergunningenstelsel speelt ook corruptie en racisme een grote rol die de zaken voor Rohingya Moslims nog moeilijker maken.

Sinds juni 2012 is er in de Rakhine Staat een avondklok van kracht die de autoriteiten in staat stelt om het recht van vereniging (van meer dan vijf mensen) te voorkomen en mensen kan verbieden tussen zonsondergang en zonsopkomst buiten te zijn. Dit komt er onder meer op neer dat Moslims bijvoorbeeld niet samen met meer dan vijf mensen mogen samenkomen en/of bidden.

Bedreiging van leven, vrijheid en veiligheid

De Rohingya Moslims hebben te maken met bedreiging van hun leven, vrijheid en veilig door orde troepen en andere officiële overheidsofficials. De Rohingya Moslims hebben te maken met standrechtelijke executies, ontvoeringen, onrechtmatige arrestaties, martelingen, gedwongen arbeid, etc. Sinds 2012 zijn er vele honderden Rohingya Moslims onrechtmatig gearresteerd, waaronder vrouwen en kinderen, en blootgesteld aan martelingen waaronder; geweld (met de dood tot gevolg), het toebrengen van lichamelijk letsel, het verbranden middels onder andere sigaretten, het verbranden van baarden, gedwongen arbeid (slavernij), seksueel misbruik (verkrachtingen van Rohingya vrouwen en meisjes), het onthouden van medische zorg, etc.

Omdat de Rohingya geen nationaliteit bezitten zijn zij ‘vogelvrij’ en kunnen zij gemakkelijk zonder gevolgen afgeperst, opgepakt en van hun bezittingen ontdaan worden. Ook staan zij, zonder dat dit gevolgen heeft voor de daders, bloot aan martelingen en buitenrechtelijke executies.

Seksueel geweld

De Rohingya Moslims hebben al tientallen jaren te maken met seksueel geweld waaronder verkrachting van Rohingya vrouwen tijdens detentie, huiszoekingen en/of bij checkpoints op straten en/of wegen. Zij kunnen hier niet tot amper tegen in verweer komen om verdere problemen en misbruik te voorkomen.

Onthouden van het recht op gezondheidszorg

De Rohingya Moslims hebben op zeer beperkte schaal toegang tot gezondheidszorg. Een van de problemen die de Rohingya ondervinden ten aanzien van toegang tot gezondheidszorg is de grove inperking van hun bewegingsvrijheid. Zelfs in gevallen waarin een persoon in levensgevaar is en een ziekenhuis in de buurt is wordt hun het recht op reizen bemoeilijkt. Vergunningen om (naar ziekenhuizen) te reizen zijn duur, tijdrovend en kosten veel mensen die dringend hulp nodig hebben het leven. Daar bovenop komen nog eens de beperkingen ten aanzien van het vanwege de avondklok niet tussen zonsondergang en zonsopkomt naar buiten mogen gaan. Dergelijk handelen en regelgeving heeft een immense impact op onder andere zwangere vrouwen die op het punt staan te bevallen.

Onthouden van het recht op educatie

De Rohingya hebben vanwege onder andere discriminatie en inperking van hun bewegingsvrijheid beperkte toegang tot onderwijs. Vanwege het feit dat zij geen nationaliteit bezitten mogen Rohingya Moslims geen studies volgen in onder andere geneeskunde, economie en bouwkunde. Ook mogen Rohingya Moslims vanwege ‘veiligheidsredenen’ niet op de enige universiteit in Rakhine Staat studeren.

Andere inperkingen

Op lokaal niveau worden Rohinyga Moslims, zonder dat hier een wettelijke basis voor is, beperkt in het aantal kinderen dat ze willen en worden ze gedwongen om anticonceptie middelen te gebruiken. Het hier niet aan voldoen is een strafbaar feit waar tot 10 jaar gevangenisstraf op staat.

Sinds 1990 worden er met alle gevolgen van dien geen geboortecertificaten uitgevaardigd voor Rohingya kinderen. Dit heeft onder andere weer gevolgen voor het recht op het reizen, toegang tot gezondheidszorg, educatie, etc.

Dwangarbeid

Rohingya Moslims hebben te maken met dwangarbeid. Zij kunnen dit niet weigeren uit angst voor geweld, arrestatie en detentie, boetes of andere vormen van bestraffing en/of intimidatie. De Rohingya Moslims hebben geen nationaliteit en zij zijn dus zoals gezegd ‘vogelvrij’.

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=20137&LangID=E

Een globale samenvatting van het rapport van de VN

http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/RegularSessions/Session32/Pages/ListReports.aspx

Het volledige rapport kan onder deze link gevonden worden (onder ‘A/HRC/32/18&rsquo

Wanneer zélfs de tawagheet van de Verenigde Naties de Rohingya als het meest vervolgde volk ter wereld aanmerken en de Birmese overheid oproepen om maatregelen te nemen, hoe zouden wij als broeders en zusters ons dan moeten voelen?

Vergeet je broeders en zusters in-sha'Allah niet in je ad3iyah.

28-06-2016, 16:05
Ik zal de artikel zo even doorlezen .

28-06-2016, 16:42
Moge Allaah hen een uitweg schenken en de onderdrukkers doen vernederen in dunya en akhira.

28-06-2016, 20:53


Moge Allahu Ta3ala het vergemakkelijken dat hen een uitweg wordt gefaciliteerd.

Āmīn

29-06-2016, 02:44
De Hypocrieten kennen alleen Free Palestina ...

29-06-2016, 02:49
Moslims worden overal vervolgd.. Dit is de schuld van de moslims zelf door hun passieve houding.

29-06-2016, 11:58

Citaat door Anatolian:
Moslims worden overal vervolgd.. Dit is de schuld van de moslims zelf door hun passieve houding.
Eenieder van jullie is een herder.

Gaat de huizen binnen via zijn deuren.

29-06-2016, 12:46

Citaat door Bilal_bin_Mohamed:
Eenieder van jullie is een herder.

Gaat de huizen binnen via zijn deuren.


ٍكلكم راع...

Link: http://sunnah.com/riyadussaliheen/1/653

{۞... وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَىٰ ۗ وَأْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ} [البقرة : 189]

link: http://quran.ksu.edu.sa/index.php?aya=2_189


اللهم أصلح ولاة أُمورنا و علمائنا و سائر المسلمين


30-06-2016, 01:20
“Wanneer jullie handelen in transacties, de staarten van de koeien volgen, tevreden zijn met de landbouw, en de Jihād fī Sabīlillāh verlaten, zal Allāh jullie bedekken met een vernedering die niet weggenomen zal worden totdat jullie terugkeren naar jullie Deen (d.w.z. de ware Islām).”x (Overgeleverd door Ibn ‘Umar radiyAllāhu ‘anhu. Deze hadīth is te vinden in Sunan Abū Dāwūd, boek 23, nr. 3455, in Saheeh Al-Jāmi’ nr. 688, in Ahmad nr. 4825 en in “Musnad Ibn ‘Umar,xnr.22xvan Abū Umayyah At-Tarsūsī)

30-06-2016, 03:38

30-06-2016, 03:40
Afgelopen vrijdag...

'A Buddhist mob destroyed a mosque in central Myanmar on Friday, forcing local Muslims to seek refuge overnight in a police station.'

http://www.trtworld.com/asia/buddhist-mob-ransack-mosque-as-violence-flares-in-myanmar-131076

30-06-2016, 19:58


Birma is niet boeiend voor de meeste .


ze hebben liever de Hype Free Palestina .

30-06-2016, 20:09
Ewa alhamdullilah hebben we leiders die voor de onderdrukte Moslims opkomen en daar Moslim legers heensturen

30-06-2016, 21:41
Vergeet CAR ook niet, onze broeders en zusters in de centraal Afrikaanse republiek.

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16