Bekijk volle/desktop versie : Checklist bruiloft



27-06-2016, 12:07
Hoi dames,

Wie heeft er een checlist voor mij waarin alle zaken in vermeld staan waar je aan moet denken voor je bruiloft? Dan weet ik dat ik niets vergeet! Een lijstje voor de henna is ook handig!

Alvast bedankt

27-06-2016, 16:43


haha, ik heb er 1 een hele lange.
Had me zus ooit gekregen van een negaffa( teminste een negaffa had het op FB gezet ofso

27-06-2016, 16:45
Deel 1 Tips voor alle bruiden namens Bruidsstyliste Fadoua

Ik krijg vaak verschillende vragen van bruiden waar ze graag advies of mening over willen (wat logisch is om aan je ziana te vragen). En natuurlijk geef ik die en dit keer aan alle bruiden. Dit al is mijn mening en wat ik je adviseer en wat ik heb meegemaakt en gezien, je bent niet verplicht om het te doen voor je bruiloft! Wil je het anders doen of ben je het anders gewend dan moet je het doen zoals jij het gewend bent.

Voor de dag van je bruiloft wil je natuurlijk van alles doen wat met je uiterlijke verzorging te maken heeft. Dames verdeel dit over een aantal dagen voor je bruiloft. En ga niet alles in 1 dag doen, dit kan je huid irriteren en zal je niet tevreden mee zijn op de mooiste dag van je leven. Ik raad het volgende aan, aan alle bruidjes. Bij elke bruid is het anders hoe een huid kan reageren, maar ik vermeld het toch bij mocht je het nooit eerder gedaan hebben en voor je bruiloft wel wilt doen.

1. Schoonheidsspecialiste: Ga niet een dag voor je hennadag naar een schoonheidsspecialiste, dit kan je gezicht irriteren en soms hou je rode plekken over en moet je je huid laten rusten. Een schoonheidsspecialiste kan je huid reinigen, peelen en puistjes bestrijden. Maar let op het is geen arts, mocht je echt last hebben van puistjes en wil je dit echt aanpakken (acne/psoriasis) ga daarvoor dan langs je huisarts voor medicijnen (dit wel maanden van te voren).

Ga dus een week van te voren naar een schoonheidsspecialiste om het te laten reinigen om irritatie van je huid op je trouwdag te voorkomen. Dit geldt ook voor dames die epileren, doe dit dus een dag voor je hennadag en niet op de dag zelf. (epileren is haram, hoor ik als zuster wel even bij te vermelden)

2. Haar verven: Dames aub verf je haar niet OP je hennadag en ook niet VOOR je hennadag of bruiloft. Vooral niet als je het nooit eerder hebt gedaan. Ga ook niet zomaar een kleur uitproberen die je nooit hebt gehad. Laat dit professioneel doen of probeer het merk/kleur ruim van tevoren als je het zelf wilt doen. Zodat je zeker weet hoe de kleur is na een paar keer wassen. Ga dus een paar weken voor je bruiloft naar de kapper. Heb je je haar ooit zwart geverfd en wil je het oppeens in een keer lichter voor je bruiloft. Dan kan dit helaas niet. Het kan alleen als je je haar gaat ontkleuren. Maar doe dit aub NIET!! Het is schadelijk en slecht voor je haar. Dus denk goed na voordat je het ZWART verft. Heb je blond haar, ga dan niet henna in je haar doen, want dit wordt oranje en verf het ook niet blonder want dit kan GROEN worden! Om stress te voorkomen ga je dus een paar weken voor je bruiloft je haar verven.

3. Harsen: Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Voor dames die gaan harsen, doe dit een dag of 2 voor je henndag. Smeer je huid niet in als je gaat harsen, want dan kunnen niet alle haartjes makkelijk worden verwijderd en moeten overige haartjes met een pincet worden verwijderd wat niet leuk is. Scrub je zelf thuis goed voor je gaat harsen zodat ingegroeide haartjes los raken en makkelijk te verwijderen zijn bij het harsen. Smeer jezelf na het harsen goed in, gebruik hiervoor bijv. baby olie.

4. Hammam: Ga je met je familie gezellig naar een hammam? Super leuk en gezellig! Maar laat jezelf niet te hard scrubben en vooral niet te lang op een plek, nergens voor nodig!! Dit kan pijn doen, want je huid kan daar soms slecht op reageren. Soms ontstaan er rode plekken waar later een bruin korstje op komt en dit is niet niet mooi op je huid en vooral niet met je bruidsjurk! Laat je gezicht en nek niet scrubben met een hard scrub washandje!! Laat dit maar over aan een schoonheidsspecialiste.

4. Manicure/pedicure: Wil je je handen en voeten laten behandelen, dit kan gerust op de dag van je henna. Wil je acryl/solar/gel nagels laten zetten doe dit dan een dag voor je henna. Door het hard vijlen op je nagels en door de druk op je nagels, kan dit aan het einde van de dag pijn doen. En om dan nog gelijk je henna erop te laten verzorgen is dan niet zo fijn. (Ik hoor even erbij te vermelden dat acryl nagels niet zijn toegestaan ivm het gebed wat je moet verrichten) Mocht je je nagels toch ook mooi willen verzorgen zonder acryl te zetten, dan kan je plak nagels kopen wat je op je hennadag en bruiloft kan plakken en gelijk verwijderen. (neem extra nageltjes + lijm naar de zaal, mocht er een af gaan, dat je het terug kan plakken)

5. Zonnebank: Ben je nooit naar de zonnebank geweest en wil je dit wel voor je bruiloft doen, doe het dan niet in de week wanneer je gaat trouwen. Maar doe dit een paar weken van te voren zodat je kan zien hoe je huid erop kan reageren. Sommige dames krijgen pigment vlekken, dan heb je nog even de tijd om het te laten scrubben en te behandelen. Ga niet elke dag achter elkaar naar zonnebank maar laat even 2/3 dagen tussen en dan kan je nog een keer gaan. En neem ook niet de sterkste zonnebank, maar begin bij de lichtste en bouw dit op. Wel eerst goed scrubben voor je gaat zonnen, zo krijg je sneller een mooie kleur.

6. Blijf eten en goed slapen: We weten het, stress stress met bruiloft organiseren, druk zijn omdat je ook fulltime werkt en je moet nog zoveel regelen en doen, de zenuwen etc etc. Maar blijf vooral gewoon goed eten dames. Ook voor als je bruiloft nadert, begin je dag met een gezond ontbijt, want een auto komt ook niet vooruit zonder tank. Zo voorkom je je duizeligheid/hoofdpijn, misselijkheid etc. Blijf vooral veel water drinken, neem een gezonde voeding met veel verse producten zoals fruit en groente en je moet voldoende bewegen in de frisse lucht en ga lekker vroeg naar bed om ook wallen te voorkomen.

Ik hoop dat de meeste dames hier wat aan hebben. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Bruidsstyliste Fadoua

27-06-2016, 16:46
Deel 2

Tips deel 2 voor alle bruidjes namens Bruidsstyliste Fadoua

Je trouwdag nadert, nog een paar dagen te gaan…stress, zenuwen, drukte spelen een grote rol waarbij je veel dingen kunt vergeten wat je nog moet regelen of voor moet zorgen! Maar door middel van deze check list kan je haast niks vergeten als je elke keer iets weg vinkt of markeert wat je hebt gedaan of geregeld of wat niet van toepassing is. Dit zijn enkel tips, je bent als bruid niet verplicht om alles te doen wat in het lijstje staat. Misschien heb jij als bruid dit check list wel nodig!

Volgende lijst:

- Kapper - Nagelstudio (manicure/pedicure) - Schoonheidsspecialiste - Mond hygiënist - Sauna/hammam - Massage behandeling - Zonnebank - Harsen - Alle diensten bellen voor een bevestiging en een tijdafspraak. - Draaiboek controleren en verzenden naar de diensten en uitprinten. - Huwelijks reis documenten, check paspoort/visa, ticket, reischeques. - Eventueel inentingen voor huwelijksreis. - Bruidssuite voor huwelijksnacht gereserveerd - Locatie voor park reportage uitgezocht/gereserveerd - Trouwvervoer geregeld - Trouwduiven, ballonnen/bloemen boog, loper geregeld - Trouwpak van bruidegom of je eigen bruidsjurk (besteld/vermaakt/opgehaald) - Jabador, schoenen, witte sokken voor bruidegom gekocht/besteld - Trouwringen en ringkussen besteld/opgehaald - Bruidsboeket, auto boeket en corsages besteld/opgehaald - Bedankjes voor henna en trouwdag besteld/opgehaald - Gastenboek en pennen gekocht/besteld - Trouwkaarten besteld/opgehaald/verstuurd - Witte/doorzichtige bruidsparaplu gekocht (mocht het regenen) - Mandjes en rozenblaadjes voor bruidsmeisjes gekocht/besteld - Bruidsschoenen en steunzool gekocht en uitgelopen - Corset, lingerie/hemd/topje (eventueel ook strepless als het nodig is) - Legging/korte broekje (voor winter bruidjes onder je bruidsjurk) - Hoofddoek en naaldjes zonder kleurkopje voor bij je bruidsjurk - Bruidssieraden voor je bruidsjurk (mocht die er niet bij zitten bij je jurk) - Bruidsjurk uithangen en sluier niet strijken maar uithangen in een warme douche. - Oorgaatjes dicht? Draag dan even een paar weken oorbellen in, zodat het geen probleem zal zijn op je trouwdag.

- Draag je nooit pumps? Oefen dan met je pumps hoe je moet lopen en loop ze uit! - Check het weer en route naar de zaal mochten er wegwerkzaamheden zijn. - Koffers huwelijksreis ingepakt

Wat mee te nemen naar de zaal?

- Uitgeprinte draaiboek om uit te delen aan je diensten. - Lijstje met telefoon nummers van de diensten (mocht je je mobiel niet bij de hand hebben en je hebt het nodig) - Telefoon en oplader - Badjas/handdoek/slofjes - Toilettas: Deodorant, parfum, tandenborstel, tandpasta, floss draad, body lotion, hand crème, gezichtscreme, reinigings/zakdoekjes, wegwerp washandjes, inlegkruisjes, lenzen vloeistoft, reserve lenzen en bakje. - Eigen make-up tasje voor de zekerheid - Plaknagels + lijm - Extra lingerie - Extra pumps/ballerina’s - Jabador, witte sokken en schoenen voor de bruidegom (wordt vaak thuis vergeten) - Extra blouse voor de bruidegom ( mocht het vies zijn geworden) - Strijkijzer/strijkplank - Spiegel (als er geen spiegel in de zaal is) - Gebedskleed/jurk/hoofddoek - Kauwgom, snoep, Sultana, redbull. - Medicijnen/pijnstillers/rennies, vitamine pillen, de pil (als je dit gebruikt) - Naald en draad, veiligheidsspelden, naalden en schaar (mocht je ziana dit vergeten zijn) - Pleisters, blaar pleisters, steunzool

Het kan zijn dat ik wat ben vergeten, vermeld het gewoon bij en ik voeg het toe aan het lijstje!

Met vriendelijke groet,

Bruidsstyliste Fadoua

Deel 3 Tips Deel 3 voor alle bruidjes namens Bruidsstyliste Fadoua Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van een negaffa en wat voor vragen kan ik allemaal stellen?Je weet dat je gaat trouwen..en je weet ook dat je een negaffa wilt nemen. Maar soms vergeet je belangrijke vragen te stellen aan je negaffa. Hierbij wil ik alle bruidjes helpen herinneren wat voor vragen je kunt stellen.

- Kijk naar wat je mooi vindt. - Kijk naar wat bij je past. - Klikt het tussen jou en je negaffa? - Heb je er een goed gevoel bij? - Past het in jou budget? - Werk je met contracten? - Krijg je je aanbetaling terug bij annulering? - Is de prijs inclusief reiskosten? - Mag ik kiezen tussen alle jurken of zijn de nieuwe collecties duurder? - Heb ik keuze uit verschillende bruidsbanken? - Heb je ook 3amaria en mida en de bijhorende kleding voor de dragers? - Zit een bruidsjurk en de accessoris ook inbegrepen? - Kom je ook bij mij thuis voor mijn haar en make-up bij de bruidjurk (ghorzja)? - Tot welke maat gaan de jurken? - Zullen de riemen en jurken mij passen? en mag ik de jurken passen? - Met wat voor make-up merken werk je? - Kijk je naar wat bij mij staat qua make-up en kapsel of mag ik zelf kiezen? - Heb je voorbeelden van je werk (kapsel en make-up)? - Kan ik proef make-up en proef kapsel krijgen en zitten daar kosten aan verbonden? - Krijg ik bij elke jurk een ander kapsel en ander make-up? - Zit nephaar en nepwimpers inbegrepen in de prijs? - Werk je ook zonder nephaar en nepwimpers? - Werk je ook met hoofddoek en moet ik daar zelf voor zorgen? - Ik wil hoofddoek dragen bij alle jurken, is dat mogelijk? - Heb je ook mannelijke jabadors? - Moet ik zelf voor mijn schoenen zorgen? - Wat voor begeleiding krijg ik in de zaal, intensieve of relaxte? - Hoe lang kan ik in me jurken zitten in de zaal? - Hoelang doe je over het haar en make-up? - Hoelang zit ik in de kleedkamer als ik me jurk, kapsel en make-up ga veranderen? - Mag ik ook eten en dansen in de jurken? - Doe je alles zelf of heb je een assistente? - Hoelaat ben je aanwezig in de zaal en hoelaat wordt de bruidsstoel bezorgd? - Heb je een eindtijd of blijf je tot het einde van het feest? - Waar moet ik zelf voor zorgen en wat moet ik allemaal mee nemen naar de zaal?

Als wat ben vergeten, plaats het gerust bij en ik voeg het toe. Met vriendelijke groet,Bruidsstyliste Fadoua

27-06-2016, 16:46


Deel 4

Tips deel 4 voor alle bruidjes namens Bruidsstyliste Fadoua

Bij het plannen van een bruiloft mag een draaiboek niet missen op de grote dag.Ik ben geen weddingplanner, maar ik doe dit wel heel graag!!

Veel bruidjes van mij vragen mij over de tijden en hoelaat ze klaar zal zijn en hoelaat ze binnen komt met de jurken etc etc. Ik heb voor super veel bruiden een draaiboek uitgestippeld en deze wil ik ook delen met iedereen!

Misschien wel even handig om ernaar te kijken. Het is handig voor alle bruidjes, je hebt de basis van de draaiboek al, als je niet weet waar je moet beginnen of wat er allemaal in moet komen te staan.Let op: Hou er wel rekening mee, het is een draaiboek met een snelheid in hoe ik werk. Heb je een ander ziana vraag naar de tijden.

Dit is wel een Marokkaanse draaiboek!! Tijden kunnen altijd anders lopen, dit kan met verschillende dingen te maken hebben. En dit is een kleine draaiboek, je kan het veel meer uitbreiden door alles in details te noteren.

Draaiboek Bruiloft Naam & Naam: Dag/Maand/Jaar

Telnummer bruid: Telnummer bruidegom:

Contactpersoon bruid: Naam + Telnummer Contactpersoon bruidegom: Naam + Telnummer

Adres feestlocatie:

Naam + telnummers alle diensten: - Zaal - Catering - Ziana - Fotograaf - Dj/Band - Dakka Marakchia

Draaiboek

12:00/13:00 : Ziana aanwezig voor ghorzja

13.45/14.45 : Fotograaf en Dakka Marakchia aanwezig

14:00/15:00 : Bruid ophalen

14:15/15:15 : Melk en dadels + familie foto’s

14:30/15:30 : Vertrek naar park voor foto’s

17:00/17:30 : Aankomst bruidspaar in de zaal

xvanaf 17:00: Ontvangst gasten

17:00 t/m 19:00 : Catering serveert koffie rond

19:00 : Binnenkomst 1e jurk

19:15 : Theeshow + koekjes verzorgd door de catering

20:15 : Bruid vertrekt naar de kleedkamer, omkleden 2e jurk

21:00 : Binnenkomst 2e jurk (bruidspaar eet ook mee in de zaal)

21:30 : Bruidspaar schuiven aan tafel met de familie

21:30 t/m 23:00 : Catering serveert het eten en toetje

23:30 : Bruid vertrekt naar de kleedkamer, omkleden bruidsjurk

23:45 : Bedankjes worden uitgedeeld

00:10 : Binnenkomst bruidsjurk

00:15 : Taart ceremonie, melk , dadels en ringen

00:30 : Laatste dans + special effects

01:00 : Einde van het feest

Wat kan je wijzigen of toevoegen aan je draaiboek? - Je kan ervoor kiezen om niet naar het park te gaan maar later worden opgehaald. - Je kan ervoor kiezen om taart in het begin te snijden om 17:00/17:30. - Je kan ervoor kiezen om een 3amaria te doen en dan voor of na het eten. - Je kan ervoor kiezen om een 3e jurk te nemen (na het eten) - Misschien heb je de zaal tot 02:00 of 03:00 dat je het eten wat later kunt plannen en langer kunt zitten met je 1e jurk.

Als wat ben vergeten, plaats het gerust bij en ik voeg het toe.

28-06-2016, 10:51
Hartelijk dank voor de uitgebreide informatie!

Ik ben eigenlijk meer op zoek naar een checklist voor de dingen die ik nodig heb voor de bruiloft zoals boeket etc, dat geldt overigens ook voor mijn hennadag.. Heb je daar iets van?

28-06-2016, 12:30
Naam Kosten Geregeld

Uitnodigingen max €-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaal max €-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Catering max €

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Decoratie max €

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DJ max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Live band max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakka max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotograaf max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Negaffa max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bruidsstoelen max €

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bruidsjurk max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


auto huren + rodeloper max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ringen max €-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bruidsboeket/corsages max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taart max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bedankjes max €,-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Totaal €

lichtjes, Boogjes met bloemen, melk, daddels, strooi rozen = €

Checklijst henna

Naam Kosten Geregeld

Ja Nee

DJ max €,- 0 0

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jurk /visagie max €,- 0 0

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taart max €,- 0 0

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bedankjes max €,- 0 0

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eten en drinken max €