Bekijk volle/desktop versie : 'PSG heeft genoeg gezien van Blanc en gaat voor Spaanse succescoach'



07-06-2016, 16:21
Sevilla moet vrezen voor het vertrek van succestrainer Unai Emery. De oefenmeester heeft een gelimiteerde afkoopsom van twee miljoen euro in zijn contract staan en verschillende media in Spanje én in Frankrijk, waaronder Marca en L’Equipe, hebben begrepen dat Paris Saint-Germain dit bedrag op tafel zal gaan leggen. Laurent Blanc zal dan dus ontslagen worden.

De vijftigjarige Blanc heeft er nu drie seizoenen als hoofdcoach van PSG op zitten en werd drie keer simpel kampioen van Frankrijk. In Europa heeft PSG echter nog te weinig laten zien, zo vindt clubeigenaar Nasser Al-Khelaïfi. Vorige week liet de miljardair al weten dat er veranderingen op komst zijn en er lijkt nu dus onder meer een trainerswissel aan te komen.

Diego Simeone van Atlético Madrid was ook in beeld bij PSG, maar de keus schijnt nu te zijn gevallen op Emery, die sinds januari 2013 voor de groep staat bij Sevilla en drie jaar op rij (!) de Europa League wist te winnen. Voor zijn tijd bij Sevilla werkte de 44-jarige Emery als coach bij Spartak Moskou, Valencia, Almería en Lorca Deportiva.

07-06-2016, 18:00


Domme zet

Bij Manchester City hadden ze ook goede coaches gehad en toch is het niet gelukt om champions League te pakken

07-06-2016, 21:32
Niet waar, ze zeiden al sat ze met hem 100% door zouden gaan

09-06-2016, 00:43
Unai emery is een topcoach met veel vernieuwing. Verdient een topteam.