Bekijk volle/desktop versie : De multiculturele samenleving is niet mislukt



24-05-2016, 20:57
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-multiculturele-samenleving-is-niet-mislukt.html

In het programma Pauw werd kennelijk weer eens die ouwe, meurende koe van stal gehaald dat de multiculturele samenleving is mislukt.
Een multiculturele samenleving mislukt verklaren, dat is zoiets als zeggen dat de zon mislukt is. Misschien omdat die zich even niet liet zien, of te veel. Of achter de sluierbewolking verstopt bleef. Maar dat maakt hem niet mislukt. De zon is de zon. Die bestaat, is er en doet waar die voor bedoeld is: zon zijn.
Verstarde, rigide autochtonen beweren al jaren op verbeten toon dat de multiculturele samenleving mislukt is. Wat betekent dat eigenlijk? Dat ze liever een monogame, blanke samenleving hadden gehad? En was die dan wel geweldig geweest? Lekker de eigen cultuur en tradities rein houden en vrij van vreemde smet, behalve dan de dingen die je wel even uitkomen. Wat is dat voor achterlijk iets uit de monden van types die maar wat graag sushi vreten en broodjes döner. En die zich bovendien verlekkeren aan exotische vrouwen.
Mensen met een kleurtje
Als ik de tweets van Nadia mag geloven, is Jeroen Pauw teleurgesteld dat de multiculturele samenleving niet is wat hem is beloofd. Zo, zo, en wat mag die belofte dan zijn geweest? Dat de superioriteit van de blanke autochtoon niet betwijfeld zou worden? Dat de zogenaamde gastarbeiders zich als slaafse, dankbare volgers zouden opstellen? Dat moslims om elke pedoprofeetgrap zouden lachen? Zich als tijdens Ashoura zouden geselen wanneer er ergens een geloofsgenoot iets verkeerd deed?
De multiculturele samenleving is niet mislukt. De innerlijke groei van de blanke autochtoon is mislukt. Na vijftig, zestig jaar jankt-ie nog steeds dat er mensen met een kleurtje in dit land rondlopen -die niet precies doen wat hij wil bovendien.
De multiculturele samenleving is niet mislukt. De farce van de Nederlandse tolerantie is mislukt, of liever een enorme mythe gebleken. De aanwezigheid van anderen is kennelijk zo onverdraaglijk dat het al jaren een politiek speerpunt is. De wedstrijdjes benoemen worden steeds idioter.
Dure auto
De multiculturele samenleving is niet mislukt. Het ideaal van het gelijkheidsbeginsel is mislukt. Als je denkt dat een samenleving pas gelukt is als iedereen hetzelfde denkt en afwijkende elementen zijn uitgeschakeld, ben je een aantal decennia te laat geboren.
De multiculturele samenleving is niet mislukt. De rechtsstaat is mislukt wanneer de politie mensen met een kleurtje aanhoudt omdat ze in een mooie auto rijden. Of in een wurgklem neemt vanwege een grapje.
De multiculturele samenleving is niet mislukt. De blanke autochtone blik op de samenleving en de wereld is mislukt. Hoe rigide en achterlijk ben je als je nog steeds denkt dat mensen die niet blank zijn alleen goedkoop werk verrichten en zich geen dure auto kunnen permitteren behalve als ze crimineel werk doen.
Niet volgroeid
Hoe triest ben je als je vindt dat een samenleving alleen gelukt is als de ‘nieuwkomers’ erbij horen als ze alles overnemen van jou en alles slaafs goedvinden wat jij wilt. Hoe fantastisch naïef en onrealistisch ben je als je denkt dat een multiculturele samenleving pas gelukt is als ‘de ander’ meedoet met je hypocriete, racistische praatjes en daarna ook nog even de benen voor je spreidt.
De multiculturele samenleving is niet mislukt. De acceptatie van de altijd veranderende wereld door de rigide, bekrompen, blanke autochtoon is mislukt. Als je niet snapt dat mensen verschillen -zelfs als ze dezelfde culturele achtergrond en kleur delen!- en altijd zullen verschillen, ben je geestelijk nooit volgroeid.
De multiculturele samenleving is niet mislukt. De multiculturele samenleving is. En blijft. Ze is er altijd geweest en zal er altijd zijn. En ze doet niemand een belofte.

24-05-2016, 21:04


op 24 05 2016 at 08:34 schreef John de Beer:
Beste Hassnae,
Je schrijft niet vaak op Frontaal Naakt, maar áls je publiceert, is het een schot in de roos. Je hebt helemaal gelijk; welke naïeve geest ooit het concept van de multiculturele samenleving heeft bedacht weet ik niet, maar het is duidelijk dat het een zandkasteel was. Dat er nu onvrede is doordat nieuwe voorlieden uit kringen van nieuwe Nederlanders niet in de pas lopen van het wensdenken, is eveneens helder.
Migratiebewegingen zijn zo oud als de wereld en eeuwenlang hebben allerlei personen hun redenen gehad hun geluk na te streven in deze zompige rivierdelta aan de Noordzee. Omdat ze hier een betere toekomst voor hun kinderen verwachtten, door koloniale verbanden en wat niet al. Het is zo en zo zal het altijd blijven en als het hier minder goed zal gaan, trekt men weer verder naar andere oorden in de hoop op betere tijden.
Dat er racistische tendenzen zijn op internet en in de msm is erg akelig, maar ook dat zit a priori in de genen van dit deltavolk. Buitenlandse bezoekers in de 16e en 17e eeuw maken in hun reisverslagen al gewag van de onbeschaafdheid en de grofheid van de Hollander. Ook dat is zo en zal altijd zo blijven.
Chapeau en bedankt!

24-05-2016, 21:14
Interessant stukje.

24-05-2016, 21:53
Is de multiculturele samenleving al mislukt, of dreigt die te mislukken, maar is er nog een kans het tij te keren?

Hassnae geeft haar stuk de titel "De multiculturele samenleving is niet mislukt" maar de hele tekst drukt het omgekeerde uit. Gelooft ze er zelf eigenlijk ook niet meer in, maar is ze nog niet zo ver om dat eerlijk onder ogen te zien? En waarom maakt ze een karikatuur van de idealen van de multiculturele samenleving, sterker nog, waarom keert zij die idealen om. Wat zij omschrijft als "de idealen van de multiculturele samenleving" zijn niet de ideeën van de mensen die steeds daarvoor gepleit hebben. In tegendeel, dat zijn juist de gedachten van de mensen die dat ideaal nooit gesteund hebben. Maar Hassnae gooit alle blanke autochtonen op één grote hoop, doet daarmee hetzelfde als wat ze diezelfde "blanke autochtonen" verwijt ("Als je niet snapt dat mensen verschillen -zelfs als ze dezelfde culturele achtergrond en kleur delen!- en altijd zullen verschillen, ben je geestelijk nooit volgroeid&quot en bevestigt daarmee de opvattingen van sceptici over de multiculturele samenleving dat die samenleving is mislukt.

24-05-2016, 21:54


Ik vind dat de multiculturele samenleving wel mislukt is. En dit komt voornamelijk door autochtonen die zich weigeren aan te passen aan Nederland. Zie alleen de aanvallen op moskeeën en de dreigementen richting Sylvana Simons. Verder zijn er no go zones in Nederland. Probeer maar eens met een aktetas door een woonwagenkamp te lopen. Je wordt met geweld verjaagd.

De multiculturele samenleving kan maar op 1 manier slagen en dat dat is als de regering hard gaat optreden tegen de Hollanders die een Nederland voor ogen hebben uit 1769.

24-05-2016, 23:04
Goed geschreven stuk en bevat zeker vele waarheden. Een echte 'eye-opener' voor onze blanke medemens.