Bekijk volle/desktop versie : Islamitische leuzen op Britse bussen tijdens Ramadan



10-05-2016, 14:19
De bekende rode bussen van Londen en andere steden zullen tijdens de aankomende Ramadan islamitische woorden zoals Subhan'Allah dragen. Het project komt van Islamic Relief.





De islamitische welzijnsorganisatie hoopt met de posters de islam en internationale hulp in een positief daglicht te brengen. De advertenties worden getoond op bussen in Londen, Birmingham, Manchester, Leicester en Bradford later deze maand. Hiermee hopen de organisatoren vooral jonge moslims te bewegen zich in te zetten voor humanitair werk. Imran Madden, de Britse directeur van Islamic Relief, sprak met de krant Standard.

Madden: 'In zekere zin is dit een campagne voor een bepaalde 'klimaatverandering', want we willen het negatieve klimaat rond internationale hulp en rond de moslimgemeenschap in dit land veranderen.' De campagne volgt kort nadat Londen een historische keus heeft gemaakt voor een nieuwe burgemeester. De stad heeft namelijk Sadiq Khan, een moslim, als nieuwe burgervader.

'Internationale hulp heeft bijgedragen aan de halvering van het aantal mensen die met extreem arm zijn in de afgelopen 15 jaar. Britse moslims zijn ongelooflijk genereus, ze geven meer dan 100 miljoen pond aan internationale goede doelen tijdens de Ramadan' In Londen wonen ongeveer 1,5 miljoen moslims, de helft van de totale moslimgemeenschap in Engeland.

Transport for Londen zal de advertenties beheren. Het bedrijf mag politieke partijen niet aannemen als klant, maar religieuze advertenties zijn wel toegestaan. Oud-burgemeester Boris Johnson liet eerder wel christelijke advertenties verwijderen omdat er stond dat zij 'homo's kunnen genezen'.

11-05-2016, 00:08


Prachtig! Meer! meer! meer!