Bekijk volle/desktop versie : Minimumloon vanaf 21 jaar afgeschaft



21-04-2016, 12:05
Jongeren vanaf 21 jaar gaan hetzelfde minimumloon verdienen als volwassenen.





Minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid) schaft het minimumjeugdloon af voor jongeren tussen 21 en 23 jaar, want ,,volwassenen verdienen een volwassen loon", aldus Asscher. Hij presenteerde zijn voorstellen donderdag in Den Haag in aanwezigheid van enkele tientallen enthousiaste actievoerders van de jongerenvakbond van de FNV. De afschaffing gebeurt in twee stappen: volgend jaar en in 2019. Het loon van jongeren van 18, 19 en 20 jaar stijgt mee om het risico te beperken dat de verschillende leeftijden een rol gaan spelen bij het aannemen van mensen.

De Tweede Kamer, waaronder regeringspartij PvdA, pleitte al langer voor een verhoging van jeugdlonen. Om te voorkomen dat bedrijven jongeren te duur gaan vinden, komt er voor werkgevers een compensatieregeling.

Seizoenswerk
Door die vergoeding kan ook coalitiepartner VVD zich vinden in de verhoging. De VVD spreekt over een ,,evenwichtige'' regeling. De liberalen vreesden onder meer dat de jeugdwerkloosheid zou stijgen.Asscher pakt ook een knelpunt aan bij het seizoenswerk, bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw en in de recreatiesector. Werkgevers mogen seizoenswerkers na drie maanden pauze weer in dienst nemen, als ze dat maar vastleggen in een cao.

Langdurig ziek
Het gaat hier om een uitzondering van de wet, waarin staat dat werknemers na drie contracten (met een onderbreking van maximaal zes maanden) een vast contract moeten krijgen. Veel seizoenswerkers dreigden door deze regeling hun baan te verliezen.Ook houden werknemers die langdurig ziek zijn, recht op een transitievergoeding maar hun werkgever wordt gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds. Dat betekent wel een verhoging van de premie.

21-04-2016, 16:48


Kijk hier reageren de Tokkies weer niet op!!! Die denken shit deze kinderen zijn voor ons te oud ze zijn veel ouder dan 21 jaar anders hadden zij wel gereageerd! Pedofielen hebben zo hun truukjes!!!

21-04-2016, 16:56
Jeugdloon is belachelijk, als iemand hetzelfde werk verricht moet hij/zij hetzelfde loon ontvangen, discriminatie op basis van leefttijd...

21-04-2016, 17:44

Citaat door Mohikaan:
Mensen met jarenlange ervaring zijn vele malen productiever dan snotneuzen die alles moeten vragen. Eerst presteren, dan pas loon naar werken....
vooroordeel pur sang.

21-04-2016, 17:47



Citaat door Mohikaan:
Mensen met jarenlange ervaring zijn vele malen productiever dan snotneuzen die alles moeten vragen. Eerst presteren, dan pas loon naar werken....
vertel dat aan die 50plussers die zonder werk zitten.... of heb je daar ook een "goede reden" voor dat ze moeilijk aan de slag komen ?

21-04-2016, 22:26
Eindelijk word Nederland wakker ! Werd eens dat, gelijkheid is ver te zoeken hier..