Bekijk volle/desktop versie : Kranten: 'Referendum pijnlijke uitslag voor kabinet'



Pagina's : [1] 2

07-04-2016, 10:58
De uitslag van het referendum is in de ogen van de landelijke dagbladen vooral pijnlijk voor het kabinet, dat voor een lastige keuze staat.





Zo noemt de Volkskrant de uitslag "een recept voor meer onvrede", spreekt de Telegraaf van "een blamage voor het kabinet" en kopt Trouw: "een ongemakkelijke uitslag voor het kabinet." Ook het AD kopt dat het kabinet voor een "duivels dilemma staat, dat in de coalitie wellicht voor spanningen zal zorgen." Trouw meldt verder dat de uitslag ongemakkelijk is omdat het onderwerp eigenlijk niet geschikt was voor een referendum. NRC vraagt zich hardop af hoe het komt dat er zo weinig mensen zijn gaan stemmen. "Was dat strategisch of uit pure desinteresse?"

Volgens de Volkskrant "viert het nee-kamp de overwinning," dat geholpen is "door een mengeling van desinteresse en afkeer bij het merendeel van de kiezers". De Telegraaf schrijft tevens dat "De boodschap van de bewindspersonen die de afgelopen dagen in de media in de uitverkoop gingen in een poging kiezers van een ’ja’ te overtuigen, is doodgeslagen."

07-04-2016, 15:49


Nederland moet uit de EU en een boycot voor Nederlandse bedrijven.

09-04-2016, 23:15

Citaat door Lorenzo1:
De zoveelste leugen van de EU dictators; alleen maar een handelsverdrag, hoor!

Maar de machtswellust trein is niet te stoppen. Wederom een totaal corrupt, failliet oost-europeesland dat hoe dan ook de EU moet worden ingerommeld.
Wij moeten democratie brengen, corruptie stoppen.
Dat is toch ook enorm goed gelukt in Hongarije, Polen, die op weg zijn naar dictatuur.
Griekenland.
De crisis in Europa is veroorzaakt door hebberige bankiers.

De wereld heeft gezien dat mensen in Oekraïne in opstand kwamen tegen het regime. Lijken zijn door de straten gesleurd en afgevoerd. De mensen zijn daar op verschrikkelijke wijze vernederd en geslagen. Timmermans, Verhofstadt en Van Rompuy kunnen er nog een boek over schrijven. Jong, oud en mensen met verschillende religieuze achtergronden hebben hun bloed gegeven, gestreden voor verandering en om bij de EU te horen en dan is er een blonde polderteef die van mening is dat het slecht is voor de democratie van Nederland? Die snapt nog steeds niet dat hij en zijn andere nazi-maatjes gebruikt zijn om een dictatuur –Rusland- te behagen.

Pure propaganda en verraad. Maar als het om het Midden-Oosten gaat dan roept men: “Ja we doen het om democratie te brengen en heus niet voor de olie hoor”. Bluf dan S.A. aan te spreken! !!!! Nederlandse Lafaards durven niet eens de straat op en hebben niet eens de ballen om Rusland over MH17 aan te spreken, die polderteef kan nog iets leren van de echte mannen in Oekraïne.

Referendum van de moderne nazi’s -gesponsord door Putin- had moeten heten: Wij Nederlanders helpen liever dictator Putin! Voor de eer kun je dan beter zelfmoord plegen want dit soort mensen willen af van de EU zodat ze hun eigen Racist aan de macht kunnen helpen.

09-04-2016, 23:18
Off: Het is pijnlijker voor de D66. Referendum VS Europa.

On: Associatieverdrag gaat gewoon door.

10-04-2016, 11:30


Nog pijnlijker voor diegene die NEE hebben gestemd. Dat associatieverdrag komt er, hoe dan ook.
Nog pijnlijker pijnlijker en pijnlijker.... Voor het aanzien van Nederland. Nederland laat nu als het ware de bevolking van Ukraine in de steek. Nederland was toch het land dat zich profileerde als een voorvechter van mensenrechten en democratie. Nu moet Nederland in Brussel gaan uitleggen dat het toch niet zo nauw neemt met deze grondbeginselen en ''NEE''' hebben gestemd.

10-04-2016, 21:14

Citaat door zomertijder:
Als je een referendum houdt met de vraag of Nederlandxse bedrijven invoerrechten moeten betalen in Oekraiene dan is ook 65% tegen.

Dit referendum ging over het mobiliseren van woede tegen de EU en het vluchtelingenbeleid. Niet over de handel met Oekraiene.
Je bent geïndoctrineerd door geenstijl.

10-04-2016, 21:39

Citaat door zomertijder:
Als je een referendum houdt met de vraag of Nederlandxse bedrijven invoerrechten moeten betalen in Oekraiene dan is ook 65% tegen.

Dit referendum ging over het mobiliseren van woede tegen de EU en het vluchtelingenbeleid. Niet over de handel met Oekraiene.
Een handelsverdrag was er al lang.
Het gaat om een assocatieverdrag.
Handel met Oekraïne is 0,7 procent daar gaat Nederland niet veel aan verdienen.
Assocatieverdrag gaat veel verder ,visumvrijreizen, en vooral miljarden financiële steun.
Zodra dit verdrag gesloten is gaat er 11 miljard naar Oekraïne.
En dat is het begin.
Natuurlijk gaat dit verdrag gewoon door.

11-04-2016, 15:57

Citaat door Lorenzo1:
Oeps! Dat lucht op!

Oekraine is (ook) tot op het bot corrupt oost-europeesland. In feite failliet. Totaal verouderde industrie. De ene corrupte regering die de ander opvolgt en zich ten koste van het volk rijk steelt.
Westen de pest aan Rusland, willen daarom steun zoeken bij het westen van Europa. Oosten, heel veel etnische Russen, die de band met Rusland niet willen doorknippen, maar juist versterken.
Dat bij de EU willen is derhalve niet meer dan ook die miljarden uit Brussel jaarlijks ontvangen.
Vrij verkeer, naar het westen van de EU om in aanmerkingen te komen voor uitkeringen. Veel betere voorzieningen op alle gebieden.

Uiteraard logisch, geldt ook voor zoveel andere mensen in de wereld in Afrika en Azie.
Maar die paar welvarende landen hebben al zo enorm veel van dit soort Oost-Europese landen op de schouders genomen.

Europese leiders liegen zoals gewoonlijk. Juncker, wie tegenstemde; had het ineenstorten van de EU, Europa op zijn geweten!

De EU moet Oekraïne helpen met het bestrijden van de corruptie! Hoe? Een land, volk moet zelf de corruptie, zelfverrijking bestrijden.
Strenge straffen stellen op corruptie, verrijking ten koste van de staat. Dat controleren, en iedereen die het toch doet keihard aanpakken.
Daar is een een mentaliteitsverandering voor nodig. Zoals men zelf in de Oekraïne ook stelt, corruptie in ons land, iedereen doet daar aan mee, als de kans zich voordoet.
Die viciuze cirkel moet doorbroken worden. Een rare gedachten dat alles dat fout gaat in de wereld, door "ons" moet en zou kunnen worden opgelost.


Ik zit nog met gekromde tenen van plaatsvervangende schaamte als ik denk aan die idioten op dat plein, Timmermans, van Balen en Verhofstad!
Niets dan pure machtswellust, steeds verder oprukken van de EU naar het oosten, walgelijk.
Bespaar me de propaganda Lorenzo. We hebben gezien hoe de rijkere landen met de vluchtelingencrisis zijn omgegaan. Oostbloklanden zijn dan alleen goed als dumpplek. Er is geen hecht Europa maar een verdeeld Europa. Een realiteit die je niet steeds kunt ontkennen. Landen die het even niet uitkomt, zwaaien dan met een referendum of denken aan hun eigen binnenlandse belangen. De zoveelste strategische fout en het kan niet anders dan dat Europa intern meer te maken krijgt met populistische opstanden en een herleving van het nationalisme. Je ziet nu al groepen die een exit of onafhankelijkheid willen.

Ja, een mentaliteitsverandering is nodig maar niet door steeds maar weer Oostbloklanden weg te zetten als het symbool van corruptie. Straks heb je alleen verliezers en dan het is aan de toekomstige leiders van Rusland en Turkije om daar handig op in te spelen.

11-04-2016, 16:08

Citaat door zomertijder:
Ik vind juist dat de EU wel verder moet oprukken in Oost-Europa, Russische invloed is gevaarlijk voor ons en we moeten de macht van Rusland indammen. Als Oekraiene EU-lid wil worden dan moeten ze gaan voldoen aan de Europese normen en als hen dat inderdaad lukt dan moeten wij ze lid laten worden.

Ik ben ook heel blij dat de Baltische landen EU-lid zijn. Zij zijn goede Europeanen en laten zien dat Europese normen beter werken dan Russische.


Citaat door zomertijder:
Waarom vind jij het normaal dat Putin de Krim van Oekraiene afpakt en vervolgens Oost-Oekraiene destabiliseert ? Zulk gedrag is buitengewoon gevaarlijk. Het is simpelweg militaire expansie.

Europa en de EU moeten een duidelijke lijn trekken : geen veroveringen meer door Rusland. Dus moeten we de landen om Rusland heen versterken, en dus moeten we onze militaire macht vergroten.



Inderdaad. Een militaire houding is wel gewenst.

11-04-2016, 17:26

Citaat door Lorenzo1:
Propaganda? Wat is niet juist dat ik heb geschreven en waarom niet?
Om in aanmerking te komen voor een ass.verdrag dien je eerst aan een aantal eisen te voldoen was dat niet het geval dan was er sprake van een corrupt EU-verdrag of niet soms Lorenzo? Het beeld dat Oekraïne geen anticorruptie wetten implementeert is een leugen. Nederland is weer het enige land dat op basis van valse argumenten verdere integratie van andere landen wil tegenhouden.

Als Europese politieke leiders hun leiderschap laten afhangen van een aantal populisten dan zie ik het gebeuren dat hetzelfde zal gebeuren in andere landen.

Met democratische middelen proberen populisten, die een eigen agenda hebben, de EU te destabiliseren. Meer niet.

12-04-2016, 17:08

Citaat door Lorenzo1:
De kwalificaties die ik heb gegeven van Oekraine zijn dus toch niet onjuist.

Bovendien werd dit verdrag gepresenteerd als vooral een handelsverdrag.
Terwijl later bleek het over vooral aanzienlijk meer te gaan. In feite het volgende land dat weer door de bobo's in de EU gerommeld willen worden op termijn.

Die bobo's in Brussel zal de mensen in de Oekraine worst zijn, Gaat alleen over pure machtswellust.
Groter, groter!
Zou mij niet verbazen als deze types, dagelijks kwijlend voor een Europese landkaart staat waarop de grenzen van de EU zijn getekend.
4,4 miljoen km3, 508 miljoen mensen, yes, maar kan nog groter!

Of dat de wens is van veel mensen in de EU is nog maar de vraag, maar dat interesseert "Brussel" niet.

De populisten zijn degenen die de mensen wijs maken, dat toetreding van Oekraine zo goed is voor onze economie.
Failliet land! Een kleinere economie dan Noord-Holland!
Je veroordeelt een heel land, waar een groot deel voorstander is van het verdrag, op basis van ervaringen met andere landen en dan trek je dat ook nog eens door naar Afrika en Azie? Dat is een generalisatie en een verkeerde voorstel van de werkelijkheid. Dezelfde houding en vooroordelen hadden mensen over Polen en over Poolse medewerkers die we hier hard nodig hadden en onze dank was het uitspugen van vooroordelen.

In Oekraïne zijn mensen in opstand gekomen tegen hun regime, dat is op z’n minst een positieve ontwikkeling te noemen en de nieuwe generatie kijkt richting Europa, wil daar ook deel van uitmaken. Als Oekraïne een onderdeel wil worden van de EU dan kunnen ze die wens uitspreken, dat recht hebben ze ook als soeverein land. Het is Turkije ook niet zomaar gelukt om lid te worden. De eisen zijn streng en zoiets kan nog een jaren duren. Als we een mond vol hebben over mensenrechten dan is dit toch een kans om dat nog eens verder vorm te geven en mee te helpen met hun democratische infrastructuur.

Jij weet ook wel hoe belangrijk handel is voor een land en hoe dat voor stabiliteit en voor een ontwikkeling zorgt . Waarom sluiten we die mensen uit, als handelsnatie kunnen wij op lange termijn ook profiteren van de samenwerking.

Moeten we volgens jou dan helemaal uit de Eurozone stappen? Zeg het maar Lorenzo.

Ik ben het eens met de laatste reactie van zomerrijder maar zie nu dat die is verwijderd.

Pagina's : [1] 2