Bekijk volle/desktop versie : Eerste 31 Syriërs vanuit Turkije in Nederland



05-04-2016, 18:10

Citaat door Donato:
Eerste 31 Syriërs vanuit Turkije in Nederland



De eerste Syrische vluchtelingen zijn dinsdagochtend vanuit een Turks vluchtelingenkamp naar Nederland overgevlogen. Het waren 31 mensen, aldus een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ze zijn overgebracht naar een asielzoekerscentrum (azc) in afwachting van huisvesting. Welk azc dat is, wil het ministerie niet kwijt in verband met de privacy van de betrokkenen. Ook over de samenstelling van de groep wordt niets gezegd, alleen dat het vooral gaat het om kwetsbare asielzoekers, bijvoorbeeld vanwege medische problemen. Ze komen niet allemaal uit hetzelfde opvangkamp, maar van verschillende plekken in Turkije.

Maandag werd aangekondigd dat er 34 Syriërs zouden komen. De drie anderen konden dinsdag om praktische redenen niet meteen mee, aldus de woordvoerster. De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND was in Turkije om te kijken of de Syriërs in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning in Nederland.

Afspraken met Turkije

Het overbrengen van Syriërs is onderdeel van de afspraken die de Europese Unie heeft gemaakt met Turkije. Die houden in dat Turkije vluchtelingen terugneemt die in Griekenland zijn aangekomen. De Europese landen nemen op hun beurt Syrische vluchtelingen op die in kampen in Turkije verblijven. Deze opzet moet ertoe leiden dat mensen niet meer beginnen aan de gevaarlijke overzeese oversteek naar Europa.

http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4276146/2016/04/05/Eerste-31-Syriers-vanuit-Turkije-in-Nederland.dhtml
.

06-04-2016, 10:05


Quote;

"de 34 Syriërs zijn 4 rechters, 10 advocaten, 10 ingenieurs, 10 econometristen "