Bekijk volle/desktop versie : Moslims wereldwijd veroordelen aanslagen Brussel scherp



23-03-2016, 08:08
AANSLAGEN BRUSSEL Zowel in ons land als in de rest van de wereld reageren ook moslims vol afschuw op de aanslagen van gisteren. Een overzicht.
Moslimexecutive

'Deze dramatische gebeurtenissen, in het hart van Europa, bemoeilijken de inspanningen van de maatschappij, van het EMB en van de ganse moslimgemeenschap van België in het kader van het harmonieuze samenleven'
Moslimexecutieve
Het Executief van de Moslims van België (EMB) "veroordeelt met klem en zonder voorbehoud de aanslagen van 22 maart" in het centrum van Brussel en op de luchthaven van Zaventem. De organisatie spreekt in een mededeling vandaag over daden van een extreme wreedheid tegen onschuldige burgers en betuigt haar deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers en aan de gewonden. "Deze dramatische gebeurtenissen, in het hart van Europa, bemoeilijken de inspanningen van de maatschappij, van het EMB en van de ganse moslimgemeenschap van België in het kader van het harmonieuze samenleven", hekelt de Moslimexecutieve.

Het EMB roept, in naam van alle moslimburgers, op tot eenheid en tot eensgezindheid om een front te vormen tegen geweld en terrorisme, en het herbevestigt "zijn verbondenheid met de democratische waarden".
Lees ook
Jan Segers: "De strijd aanbinden met de radicale islam"

Moslimexecutieve: "Wij veroordelen aanslagen met klem en zonder voorbehoud"
Egyptische grootmoefti

De Egyptische grootmoefti, Shawki Ibrahim Abdel-Karim Allam, heeft de aanslagen van gisteren in Brussel streng veroordeeld. Hij nam er gisteren zelf deel aan een debat in het Europees parlement, niet ver van metrostation Maalbeek, waar bij een aanslag minstens twintig doden vielen.
De grootmoefti, die beschouwd wordt als de belangrijkste religieuze autoriteit in Egypte, heeft eveneens zijn solidariteit uitgedrukt tegenover de families en vrienden van de slachtoffers van de aanslagen.

Hij nam dinsdag deel aan een debat in de commissie Buitenlandse Zaken in het Europees parlement. "Het terrorisme kent geen grenzen en is een plaag voor ons allemaal. We moeten samenwerken om het terrorisme uit te roeien. Dialogen zoals deze zijn een stap in de goede richting", citeerde de persdienst van het Europees parlement hem.

De Duitser Elmar Brok, de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken, benadrukte dan weer dat deze aanslagen de dialoog en de samenwerking tussen Egypte en het Westen niet mogen belemmeren. Hij herinnerde er ook aan dat de meerderheid van de slachtoffers van het terrorisme moslims zijn.
Federatie van Marokkaanse Verenigingen: "Wij veroordelen met klem de laffe aanslagen"

Mohamed Chakkar, voorzitter van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen © belga.
In een persbericht dat gisteren werd verspreid veroordeelde de Federatie van Marokkaanse Verenigingen de aanslagen in Brussel scherp.
"Wij veroordelen met klem de laffe en barbaarse aanslagen op onschuldige mensen", was te lezen in het bericht. "Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de slachtoffers en hun families."

"De terreuraanslagen in ons land op onschuldige en weerloze mensen tarten elke verbeelding en zijn in strijd met de waarden van vrijheid, democratie en solidariteit waarin we sterk geloven en tegen onze manier van leven in open en pluralistische samenleving."

"Deze moordenaars hadden blijkbaar maar één doel voor ogen: angst, dood, verderf en verdeeldheid zaaien. Wij mogen niet toelaten dat deze moordenaars een wig drijven tussen de verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving. Het is nu meer dan ooit om verenigd en samen met alle democratische middelen te strijden tegen hen die onze samenlevingen willen ontwrichten. Tegelijk willen wij oproepen om deze dramatische gebeurtenissen niet te misbruiken voor populistische doeleinden."



Al-Azhar

De Al-Azhar-universiteit in Caïro is één van de oudste universiteiten in de wereld, gesticht in 988. De theologische faculteit, die met de Al-Azhar-moskee verbonden is, geldt als één van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische islam.

Ook zij veroordelen de aanslagen in Brussel als een schending van de tolerante Islam and sporen de internationale gemeenschap aan tot een confrontatie met de terreurepidemie.

"Al-Azhar veroordeelt deze terroristische aanslagen zeer sterk. Deze gruwelijke misdaden zijn een schending van de tolerante leer van de Islam", luidt het in een persmededeling.
Mvslim.com

Ook de website Mvslim.com -bedacht door twee Belgische studenten- veroordeelt de aanslagen. Maar herinnert meteen ook waarom Brussel één van de mooiste steden ter wereld is.

http://www.hln.be/hln/nl/36484/Aanslagen-Brussel/article/detail/2655099/2016/03/23/Moslims-wereldwijd-veroordelen-aanslagen-Brussel-scherp.dhtml

23-03-2016, 08:11


Al azhar moet het hier vaak ontgelden..

23-03-2016, 08:18

Citaat door pollewop:
Al azhar moet het hier vaak ontgelden..
Jij heeft overal verstand van

23-03-2016, 08:20

Citaat door weldsipapa:
Jij heeft overal verstand van
Staat hier gewoon..
kwestie van lezen

23-03-2016, 08:26



Citaat door weldsipapa:
Jij heeft overal verstand van