Bekijk volle/desktop versie : Petra M. is veroordeeld tot 3 jaar celstraf voor de gruwelijke mishandeling



16-03-2016, 16:26
Petra M. is veroordeeld tot 3 jaar celstraf voor de gruwelijke mishandeling van twee van haar stiefkinderen. Vader Ron T. krijgt 18 maanden cel. Het nu 13-jarige dochtertje Wendy overleefde de mishandeling maar net.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden zes jaar cel en tbs tegen stiefmoeder Petra M. Tegen Ron T. werd een straf van zeven jaar geëist.

Doodslag niet bewezen
Dat de straf flink lager is dan de eis, komt volgens de rechter omdat de zwaarste aantijging - opzettelijke poging tot doodslag - niet bewezen is.

Het toen 12-jarige meisje Wendy werd in februari 2015 ernstig onderkoeld en met een hartstilstand aangetroffen in haar ouderlijk huis aan de Geestweg in Roelofarendsveen. Haar stiefmoeder M. waarschuwde zelf een ambulance, omdat het meisje onwel zou zijn geworden. Artsen dachten bij aankomst dat het meisje dood was, zo slecht was zij er aan toe.

Volgens de rechter is zij juist de reden dat het kind onwel is geworden, omdat ze in een koude ruimte te slapen is gelegd. Daarnaast is ze jarenlang, net als haar broer, onder meer gekleineerd, opgesloten, gedwongen haar plas op te houden en in de kou buiten gezet.

Posttraumatische stressstoornis
Tijdens de behandeling van de zaak werd al duidelijk dat het inmiddels weer goed gaat met beide kinderen. Het meisje is 10 centimeter gegroeid en 10 kilo aangekomen sinds haar IC-opname vorig jaar. Ze woont in een pleeggezin en doet het goed op school.

Wel is er sprake van een posttraumatische stressstoornis, blijkt uit psychologisch onderzoek. De zoon woont in een instelling en ook met hem gaat het goed.


http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/mishandelingszaak-roelofarendsveen-stiefmoeder-krijgt-3-jaar-cel
RTL Nieuws

16-03-2016, 16:33


Zulke lui moeten ze voorgoed steriliseren... het erge is dat ze namelijk gewoon weer de volgende op de wereld zetten...