Bekijk volle/desktop versie : christelijke terroristen op de vuist met tegenbetogers



28-02-2016, 19:14
Op een meeting van de racistische Ku Klux Klan (KKK) in Anaheim bij Los Angeles is het gisteren tot rellen gekomen met tegenbetogers. Minstens drie mensen kregen messteken, één is er erg aan toe.

De leden van de KKK waren slechts met zes. Het geweld brak uit toen de Klan-leden in het park in Anaheim arriveerden voor een bijeenkomst. Ze werden aangevallen door tegenbetogers. Daarbij kreeg één van de betogers een messteek en kwam het tot nog meer vechtpartijen.

De tegenbetogers waren al uren voor de aankomst van de KKK-leden in het park, zo zeggen ooggetuigen. Terwijl de Klan-leden hun plakkaten uitpakten, werden ze omringd door de betogers. Volgens ooggetuigen stampten ze daarbij onder andere een man met een T-shirt met het opschrift 'Grote Draak', de benaming voor een hooggeplaatst KKK-lid.

Alles samen kregen drie tegenbetogers messteken, terwijl twee KKK-leden trappen kregen. Er werd ook een voertuig vernield. De politie pakte 13 mensen op.

Onder de gearresteerden bevindt zich een Klan-lid dat een van de betogers zou gestoken hebben met een vlaggenmast.

"Niet nodig"

"Verschillenden onder ons probeerden hen uit elkaar te houden," vertelde ooggetuige Dion Garcia aan Reuters. "Dit was niet nodig. Ze hadden de Klan gewoon moeten laten protesteren. Dit is Amerika, we hebben vrijheid van meningsuiting." Een andere getuige, Brian Levin, hielp een Klan-lid ontsnappen uit het gevecht. Na afloop vroeg hij hem: "hoe voelt het dat je leven net gered werd door een jood?" "Dank je", zou de man geantwoord hebben.

De Ku Klux Klan is een van de oudste, meest gehate organisaties in de Verenigde Staten. De racistische groepering heeft het gemunt op zwarten, joden, katholieken en immigranten.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2630611/2016/02/28/Ku-Klux-Klan-op-de-vuist-met-tegenbetogers.dhtml

De groep heeft al een lange geschiedenis in Anaheim: KKK-leden werden er al in de jaren 1920 verkozen in de gemeenteraad.