Bekijk volle/desktop versie : Marokko en België gaan vingerafdrukken delen



25-02-2016, 13:20
Marokko en België hebben na jaren van onderhandelen een akkoord bereikt over het delen van gegevens van criminelen en verdachten.





Theo Francken wil hiermee samen met Marokko een nieuweslag leveren in de strijd tegen criminaliteit. Belga meldt dat de twee landenmeer dan tien jaar hebben gedaan over het bereiken van een akkoord over hetdelen van informatie. Als het aan België ligt pakken de landen het groter aan. Het Europees land wil deze vorm van samenwerking ook doortrekken naar illegale migratie. Vooralsnog is daar echter geen akkoord over en het is nog maar de vraag of Marokko bereid is hieraan mee te doen.

Criminelen die op de vlucht zijn kunnen nu makkelijker opgespoord worden. Vaak gaat dat om Belgische Marokkanen die na een misdrijf naar Marokko vluchten om zo uit handen van justitie te blijven. Van deze personen gaan Marokko en België gegevens delen. Volgende week staat een bezoek van premier Charles Michel aan Marokko op de agenda. Begin volgende week vertrekt hij met een hoge ambtenarendelegatie richting Rabat. Daar worden de overeenkomsten getekend.

25-02-2016, 23:12


European moet altijd ons hebben echt dief naai hun in achterlangs Syria. S

25-02-2016, 23:14
Net alles keulen marokkaan heb vrouwen verkracht later blijk alleen telfoon diefstal echt daders van verkrachters Syria. S heb hun in doofpot gezet

25-02-2016, 23:26

Citaat door Bewakingsdienst:
zolang ze maar afblijven van onze kadasters en onze bankrekeningen daar in marokko vind ik het best


Citaat door rifiboy2500:
European moet altijd ons hebben echt dief naai hun in achterlangs Syria. S
wie schurft heeft, vreest de roskam