Bekijk volle/desktop versie : Tokkie Zedenzaak Waalwijk: 'Geen liefde, maar ontucht'



18-02-2016, 19:49
WAALWIJK/BREDA - Een 27-jarige inwoner van Drunen, die woensdag terechtstond in de rechtbank in Breda, dacht dat er sprake was van liefde tussen hem en de minderjarige jongen met wie hij in de periode 2012-2014 bij hem thuis seksuele contacten had.

Het is belangrijk dat er ook rond de verdachte goede zorg komt

In werkelijkheid maakten de praktijken van de man de nu 15-jarige jongen ‘bang, boos en verdrietig’, aldus de officier van justitie. Zij is van mening dat de verdachte, die toen nog in Tilburg woonde, zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met een minderjarige. "Een ernstig feit", aldus de officier.

Beperking
Wel vindt zij dat bij het vaststellen van de straf rekening moet worden gehouden met het gegeven dat de Drunenaar, net als het slachtoffer, een verstandelijke beperking heeft. Daarom eiste zij slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar.

Toezicht
Ook wil het Openbaar Ministerie dat de man, die in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking verblijft, onder toezicht van de reclassering wordt gesteld. Ook zou hij binnen de instelling waar hij woont, behandeld moeten worden door een gespecialiseerde psycholoog."Het is belangrijk dat er ook rond de verdachte goede zorg komt."