Bekijk volle/desktop versie : 150 uur werkstraf voor man uit Rijen na verkrachting ex-vriendin



17-02-2016, 16:24
RIJEN/BREDA - Een 43-jarige man uit Rijen moet van het Openbaar Ministerie (OM) een werkstraf van 150 uur verrichten voor de verkrachting van zijn ex-vrouw. Dat bleek dinsdag in de rechtbank van Breda. De verdachte ontkent en denkt dat zijn ex aangifte heeft gedaan uit rancune.

Het stel lag in scheiding toen de man in 2014 zijn ex ’s nachts opzocht. Zij lag te slapen naast een andere man. De verdachte werd daarop zó kwaad dat hij zijn ex-vrouw klappen gaf. In de worsteling die ontstond zou de man een vinger bij de vrouw naar binnen hebben gebracht.

Toeslaan
Voor het mishandelen van zijn ex veroordeelde de politierechter de man al tot zestig uur taakstraf. Het OM wilde de verkrachting apart behandelen. Zijn ex verklaarde bij de politie dat de man haar had gezegd nog eens seks met haar te willen hebben. De officier van justitie vermoedt dat de verdachte tijdens de worsteling zijn kans greep om toe te slaan.

Vakantie
Inmiddels zou de verstandhouding tussen de ex-partners beter zijn. Ze zijn volgens zijn advocaat zelfs samen met hun kinderen op vakantie geweest. Iets dat de verkrachting in zijn ogen niet erg geloofwaardig maakt. De uitspraak volgt over 2 weken.