Bekijk volle/desktop versie : [ Tawheed ] al Kufr bi Taghut



Pagina's : [1] 2 3

16-02-2016, 17:28
.



Al Kufr bi Taghut is de eerste rukn van Tawheed en zonder deze is Tawheed niet geldig . Het verrichten van al kufr bi taghut is gebonden aan 5 voorwaarden en deze zijn:

1. Het overtuigd zijn dat het verboden is en dat het niet correct is om aanbidding aan de taghut te geven;
2. Het verlaten van het verrichten van aanbidding gericht aan de taghut in hart, woorden en daden;
3. Het haten van de taghut en het haten van aanbidding gericht naar de taghut;
4. Vijandigheid naar de taghut en aanbidding gericht naar de taghut;
5. Takfeer van taghut.


Shaykh Muhammad ibn Abdul-Wahhaab rahimahullah zegt hierover:


Weet, moge Allah de Verheven je genadig zijn, dat het eerste wat Allah aan de mensheid verplicht heeft gemaakt is al kufr bi taghut en Imaan (geloven) in Allah. Bewijs hiervoor zijn de woorden van Allah:

‘En voorzeker, Wij hebben aan iedere Oemmah (gemeenschap, natie) een boodschapper gezonden (die zei): ‘Aanbidt (alleen) Allah en houdt afstand van de Taghut (valse afgoden, etc).’ (soerah an Nahl; 16: 36)

Betreffende de hoedanigheid van de kufr in taghut: dat is dat je overtuigd bent dat aanbidding aan een ander naast Allah niet correct is, dat je het verlaat, dat je het haat, dat je takfeer doet op degenen die dat doen en dat je hierin vijandigheid voelt.

Het geloven in Allah is dat je overtuigd bent dat Hij al ilaah al ma’bud is (God die aanbidding verdient), als enige, naast alle anderen naast Hem en dat alle vormen van aanbidding puur (met ikhlaas) aan Allah zijn gericht. Dat je deze verwerpt wanneer ze gericht zijn naar een ander naast Allah , dat je houdt van de volgers van ikhlaas en dat je loyaal bent met hun en dat je de volgers van shirk haat en dat je ze vijandigheid toont.

Dit is Millatu Ibrahiem en alleen een debiel verwerpt dit en dat is het voorbeeld waarover Allah ons heeft ingelicht met Zijn woorden:

‘Waarlijk, er is voor jullie een goed voorbeeld in Ibraahiem en degenen die met hem waren, toen zij tot hun volk zeiden: ‘Wij zijn niet verantwoordelijk voor jullie en voor wat jullie naast Allah aanbidden. Wij geloven jullie niet en er is tussen ons en jullie vijandschap en haat ontstaan, voor altijd, tot jullie in Allah, de Enige geloven.’ (soerah al Momtahinah; 60:4)

Taghut is een algemeen begrip. Alles aan wie aanbidding wordt gegeven naast Allah en hij is ermee tevreden dat hij aanbidding krijgt; of het nou gaat om degene die aanbeden wordt (ma’bud) of degene die gevolgd wordt (metboe’u) of degene aan wie men zich onderwerpt in ongehoorzaamheid naar Allah en Zijn boodschapper صلى ا لله عليه و سلم, is een taghut…

De Tawaghiet zijn er veel en de leiders ervan zijn vijf:

1. Shaytaan, die mensen oproept anderen te aanbidden naast Allah سبحانه و تعالى. Het bewijs hiervoor is dat Allah de Verhevene zegt:

[SIZE=4]أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ[/SIZE]

‘Heb Ik jullie, O Kinderen van Adam, niet opgedragen om de Satan niet te dienen? Voorwaar, hij is voor jullie een duidelijke vijand.’ (soerah Yaasien; 36:60)

2. De onrechtvaardige regeringsleider die de wetten van Allah سبحانه و تعالى verandert. Het bewijs vinden we in het volgende vers, waarbij Allah de Verhevene zegt:

[SIZE=4]أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُواْ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلاَلاً بَعِيدًا[/SIZE]

‘Heb jij degenen niet gezien die dachten dat zij geloofden in wat aan jou geopenbaard is en in wat er voor jou geopenbaard is? Zij willen volgens de Taghut berechten, hoewel hen toch bevolen was er niet in te geloven. En het is zo dat de Satan hen ver weg wil doen afdwalen.’ (soerah an Nisa’a; 4:60)

3. Een persoon die regeert volgens andere wetten dan die zijn neergedaald door Allah سبحانه و تعالى. Het bewijs staat in het volgende vers:

[SIZE=4]وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَـئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ[/SIZE]

‘En wie niet oordeelt met wat Allah geopenbaard heeft: zij zijn de ongelovigen.’ (soerah al Ma’idah; 5:44)

4. Degene die beweert de kennis van al-Ghayb (het onwaarneembare) te hebben, behalve degenen die Hij daar toestemming voor geeft. Het bewijs hiervoor is dat Allah سبحانه و تعالى zegt:

[SIZE=4](عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَدًا (26
(إِلَّا مَنِ ارْتَضَى مِن رَّسُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ رَصَدًا (27[/SIZE]

‘(Hij alleen) is de Kenner van al-Ghayb, Hij maakt voor niemand het onwaarneembare, dat bij Hem is, zichtbaar. Behalve aan een boodschapper die Hij gekozen heeft en hem welgevallig is. Dan laat Hij vóór hem en achter hem wachters (engelen) gaan.’ (soerah al Djinn; 72:26-27)

En Hij de Verhevene zegt ook:

[SIZE=4]وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لاَ يَعْلَمُهَا إِلاَّ هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلاَّ يَعْلَمُهَا وَلاَ حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الأَرْضِ وَلاَ رَطْبٍ وَلاَ يَابِسٍ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ[/SIZE]

‘Hij bezit de sleutels/schatten van al-Ghayb; niemand kent die behalve Hij. Hij weet wat er op de aarde is en in de zee; en er valt nog geen blad of Hij weet ervan; en er is geen graankorrel in de duisternissen van de aarde; en niets vers en niets droogs, of het is in een duidelijk boek (geschreven).’ (soerah al An’aam; 6:59)

5. Degene die aanbeden wordt naast Allah سبحانه و تعالى en tevreden is met deze aanbidding. Het bewijs staat in het volgende vers:

[SIZE=4]وَمَن يَقُلْ مِنْهُمْ إِنِّي إِلَهٌ مِّن دُونِهِ فَذَلِكَ نَجْزِيهِ جَهَنَّمَ كَذَلِكَ نَجْزِي الظَّالِمِينَ

‘En wie van hen zegt: ‘Voorwaar, ik ben een god naast Hem (Allah),’ die vergelden Wij daarop met de Hel. Zo vergelden Wij de onrechtplegers.’ (soerah al Anbiyaa; 21:29)

… Weet dat men geen moe’min kan worden behalve met kufr bi taghut. Het bewijs hiervoor zijn de woorden van de Verhevene:

‘…En hij die de Taghut verwerpt en in Allah gelooft: hij heeft zeker het stevigste houvast gegrepen, dat niet breken kan. En Allah is Alhorend, Alwetend.’ (soerah al Baqarah; 2:256)

Waarheid (al Roeshd) is de Dien van Muhammad صلى ا لله عليه و سلم en de dwaling (al Ghayy) is de dien van abu Jahl. En de sterkste houvast is de shahada ‘LAA ILAAHA ILALLAH’ en hij bestaat uit verwerping en bevestiging. Hij verwerpt alle soorten aanbidding aan een ieder naast Allah de Verhevene en bevestigt alle soorten aanbidding aan Allah alleen zonder toevoeging van gelijken aan Hem (welke geen partners heeft).


Majmuatu Tawheed 329 – 330; ad Durar as Saniyyah 1/161-163

Hier meer artikelen: http://www.ahlul-tawhid.com/category/maktabah/aqidah

16-02-2016, 18:49


باسم الله الرحمن الرحيم

-Tawhied is hetgene dat iemand redt van het hellevuur!

-Tawhied is La ilaha illa Allah, deze bestaat uit ontkenning en bevestiging:

- "La ilaha" is de ontkenning en het ontkennen en verwerpen van alle Tawagheet(alles wat aanbeden/gehoorzaamt/gevolgd wordt naast Allah), hoe je dit precies doet staat in de vorige post.

- "illa Allah" is de bevestiging, dat alleen Allah subhanahu wa ta'ala recht heeft om aanbeden te worden.

- Jouw Tawhid is incompleet als je de Taghut niet verworpen hebt, ondanks dat je bidt, vast en zakaat betaald.

- Tawhid en Shirk kunnen niet allebei tegelijk aanwezig zijn in een persoon, omdat diegene die Shirk pleegt, die Shirk zijn Tawhid tenietdoet en ongeldig maakt!

- Kennis opdoen over Tawhid is dus cruciaal, maar kennis over Shirk is even cruciaal zodat je jezelf ervan kan zuiveren en beschermen, want als je niet weet welke vormen van Shirk er bestaan, hoe weet jij dan of jij Shirk pleegt of niet?

- Shirk kan je verdelen in 2 soorten: Shirk Akbar, oftewel Grote Shirk, en Shirk Asghar, oftewel kleine Shirk.

- Shirk Akbar zet iemand buiten de Islaam, en maakt diegene een Moeshriek, ondanks dat hij bidt, la ilaha ila Allah zegt, vast en zakaat betaald.

- Shirk Akbar vernietigd alle goede daden die je ooit gepleegd hebt, het bewijs hiervoor is:
"En voorwaar, aan u zoals aan hen die vَoor u waren, is geopenbaard: "Als gij deelgenoten aan God toeschrijft, zal uw werk stellig vruchteloos blijken en gij zult zeker tot de verliezers behoren." Surat az-Zumar : 65

- Shirk Akbar is bijvoorbeeld het aanbidden van graven, du'a doen naar iemand anders dan Allah, aanbidden van een voorwerp of mens, dood of levend.

- Shirk Asghar plaatst iemand niet buiten de Islaam en vernietigd de goede daden niet, maar is een serieuze kwestie, de meeste geleerden van Ahlu Sunnah wal Jamaa'ah beschouwen Shirk Asghar erger dan de Grote Zondes(zinaa etc.)!

- Voorbeeld van Shirk Asghar: De Profeet ( sallallahu alayhi wa sallam) heeft gezegd: "Hetgeen wat ik meeste vrees voor jullie is de kleine shirk." Ze zeiden: "En wat is de kleine shirk, o Boodschapper van Allah?" Hij zei: "Riyaa-e". [ Sahih verklaard, Musnad Ahmad ]

- Riyaa is uitsloverij in aanbidding die 100% voor Allah subhanahu wa ta'ala gedaan dient te worden, zoals bijvoorbeeld; Je bent Qur'an aan het reciteren, iemand komt de ruimte binnen, en je begint opeens veel mooier te reciteren omdat diegene jou hoort. Of omdat iemand met jou is, geef jij inplaats van 5 euro sadaqah wat je normaal gezegd geeft opeens 50euro zodat diegene niet denkt dat je gierig bent of dat je juist vrijgevig bent.

- Een andere vorm van Riyaa, is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Dat je een goede daad die je normaal gezegd wel zou doen, NIET doet omdat je in gezelschap bent van anderen. Bijvoorbeeld een vrouw, dat ze omdat haar vriendinnen geen hijaab dragen, en zij met hun naar buiten gaat, die dag ook geen hijaab draagt.

- Ander voorbeeld van Shirk Asghar is het zweren bij iemand anders dan Allah, maar dit kan zelfs Shirk Akbar worden wanneer de persoon bijvoorbeeld meer respect of liefde hecht aan diegene waarop hij zweert, dan aan Allah.


Al het goede is afkomstig van Allah azza wa jal. Als ik hier iets verkeerds heb getypt dan is dit afkomstig van mij en shaytan. Alhamdulillahi Rabbi al 'alamin.

16-02-2016, 20:40
لا إِلـهَ إِلاّ الله

16-02-2016, 21:38
Dienaren van Allah houdt deze topic omhoog want dit zijn cruciale punten waar we allen aan tekort komen!

17-02-2016, 16:27


Dienaren van Allah, zonder Kufr bi Taghut is de Tawhid niet compleet!

20-02-2016, 02:55
arifi 4 life jij spreekt de waarheid , respect broeder!

20-02-2016, 03:55

Citaat door Celtic.:
arifi 4 life jij spreekt de waarheid , respect broeder!
Moge Allah ta'ala je zegenen broeder

25-02-2016, 23:32
Zonder al kufr bi taghout te praktiseren ben je geen moslim

14-07-2016, 20:09
Allahu akbar

14-07-2016, 20:17
Deze Mukhtasar van Kufr bi Taghoot is ook door Shaykh Saalih bin Fawzaan hafidhahullaah uitgelegd en is zelfs vertaald:

http://al-hikmah.nl/bestanden/vertalingen/boeken/taghut.pdf

14-07-2016, 21:25

Citaat door Bilal_bin_Mohamed:
Deze Mukhtasar van Kufr bi Taghoot is ook door Shaykh Saalih bin Fawzaan hafidhahullaah uitgelegd en is zelfs vertaald:

http://al-hikmah.nl/bestanden/vertalingen/boeken/taghut.pdf


+

23-07-2016, 00:10

Citaat door arifi_4_life:
[de meeste geleerden van Ahlu Sunnah wal Jamaa'ah beschouwen Shirk Asghar erger dan de Grote Zondes(zinaa etc.)!
Wie heeft dit geschreven ... ?

23-07-2016, 05:14



Citaat door Durani:
Wie heeft dit geschreven ... ?
Ik heb dat ook gehoord, dat kleine shirk (zweren bij een ander dan Allaah; riyaa (som3a) erger is dan grote zonden, op nurun 3ala darb. En als ik het goed heb onthouden; dan is bid3a (innovatie) weer erger dan grote zonden.

Dan kom je op deze volgorde uit van ergste naar minder erg:

(1) Grote Shirk
(2) Kleine Shirk
(3) Bid3a
(4) Grote zonden

Wallaahu a3lam

23-07-2016, 17:19

Citaat door Bilal_bin_Mohamed:
Ik heb dat ook gehoord, dat kleine shirk (zweren bij een ander dan Allaah; riyaa (som3a) erger is dan grote zonden, op nurun 3ala darb. En als ik het goed heb onthouden; dan is bid3a (innovatie) weer erger dan grote zonden.

Dan kom je op deze volgorde uit van ergste naar minder erg:

(1) Grote Shirk
(2) Kleine Shirk
(3) Bid3a
(4) Grote zonden

Wallaahu a3lam
alleen bid3a ligt er ook aan of deze shirk bevat ofniet, bijv gezamenlijk quran reciteren na gebed wat ash3aari doen in marokko, is ook een bid3a, maar dit is denk ik niet erger dan grote zondes als Ribaa, Zinaa etc?

Voor de rest volg ik ook die mening, alleen het ligt eraan op islamqa.info/en bijv zegt shaykh Munajjid dat het eraan ligt, soms is het ene erger en soms het andere, dit is weer afhankelijk van de ernst van de zonde of bid3a, zoals k zei of het shirk bevat ofniet, en hoe schadelijk de grote zonde is, 1 biertje drinke stiekem in je eentje in de kelderbox is niet hetzelfde als 100 moslims doden, toch zijn het beide Grote Zondes, begrijp je mij n beetje, maar grote shirk is ten alle tijden het ergste wat je kan doen.

24-07-2016, 10:08

Bron: http://fatwa.islamweb.net/fatwa/index.php?page=showfatwa&Option=FatwaId&Id=308533

Vertaling:

Al-Shaykh Saali7 bin 3abd al-3azeez aale al-Shaykh Muhammad bin 'Abd al-Wahhaab - hafidhahullaah - in zijn uitleg op het boek Fadl al-Islaam van al-Imaam Muhammad bin 3abd al-Wahhaab rahimahullaah:

De eigenschap van een innovatie (bid3a) is het meest vals, en groffer dan de Kabaa-ir (grote zonden) - gezien vanuit de eigenschap van de grote zonden - niet dat dit betekent dat ieder bid3a grootser is dan ieder grote zonde, nee, echter de eigenschap van de bid3a; omdat het in tegenstrijd is met de Boodschapper salAllaahu 3alayhi wa salam, en een verwerping is van hem, en de wetgeving van de godsdienst er geen toestemming voor[/SIZE][SIZE=3] geeft[/SIZE][SIZE=3], en het aanbidden met deze niet volgens zijn Soennah is - bezien vanuit de geloofsovertuiging, en de twijfelachtigheden, en dit is ernstiger dan vanuit het gezichtspunt van de zonden der lusten en zijn verscheidenheid. EINDE


Pagina's : [1] 2 3