Bekijk volle/desktop versie : VS woedend om video van gevangen Amerikaanse soldaat in tranen



11-02-2016, 17:55
[video=youtube;cNREbG4rgAI]https://www.youtube.com/watch?v=cNREbG4rgAI[/video]

De Iraanse staatstelevisie heeft opnieuw beelden uitgezonden van de Amerikaanse matrozen die vorige maand gevangen werden genomen. Daarop is onder meer een huilende soldaat te zien. “Schandelijk en onaanvaardbaar”, klinkt het bij de Amerikaanse zeemacht.
De Iraanse Republikeinse Garde onderschepte op 12 januari tien Amerikaanse militairen aan boord van twee Amerikaanse vaartuigen die patrouilleerden in de Perzische Golf. Volgens het Pentagon waren de boten onderweg van Koeweit naar Bahrein.

“De twee oorlogsschepen met tien mariniers hebben de Iraanse territoriale wateren betreden in de buurt van het Farsi-eiland”, liet Iran weten. “Ze werden door schepen van de Bewakers van de Revolutie (het Iraanse eliteleger, nvdr.) onderschept en naar het eiland gebracht.”

Verontschuldigingen

Het Pentagon verklaarde niet te weten waarom de schepen zich in de Iraanse wateren bevonden. Een verantwoordelijke zei dat er mogelijk “een technisch incident” had plaatsgevonden.

De matrozen werden na 16 uur gevangenschap weer vrijgelaten door Iran. Op de Iraanse staatstelevisie werden na de vrijlating beelden getoond waarin een van de Amerikaanse soldaten zijn verontschuldigingen aanbood voor het betreden van de Iraanse territoriale wateren. Hij bedankte ook de Iraanse autoriteiten voor de “goede zorgen” tijdens zijn gevangenschap.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160211_02122437

11-02-2016, 19:06


Iran moet normaal gaan doen. haar burgers vrijheid geven en minderheden .