Bekijk volle/desktop versie : EU ministers van BuZa: 'Turkije moet grens openen'



06-02-2016, 17:01
De Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben een dringend beroep op Turkije gedaan om de grenzen open te stellen voor de vluchtelingen uit het Syrische Aleppo. Ze waren vanmiddag bijeen in Amsterdam onder voorzitterschap van de Nederlandse minister Bert Koenders. “Doordat de Russen met hun bombardementen proberen de positie van de Syrische president Assad te verbeteren, is nu een humanitaire ramp aan het ontstaan. Ik begrijp dat de Turken willen screenen wie ze allemaal binnen laten, maar het is een humanitaire plicht om deze vluchtelingen te helpen.”

Volgens de Turken staan er inmiddels 55.000 vluchtelingen aan de grens. Als die Turkije binnen komen en direct door willen naar Europa ontstaat er een megavloed vluchtelingen richting Griekenland. En dit net terwijl Nederland als EU-voorzitter de stroom migranten binnen zes weken wil beperken.

“Daarom is het ook zo belangrijk dat we nu afspraken met de Turken hebben om de vluchtelingen daar op te vangen in ruil voor drie miljard. De komende dagen moeten die afspraken worden geïntensiveerd,” aldus Koenders.

Volgens hem is er inmiddels ook diplomatiek overleg op gang gekomen waarbij de Amerikanen en de Russen zijn betrokken om te voorkomen dat de oorlogshandelingen in Syrië een nog grotere stroom vluchtelingen op gang gaan brengen.

http://m.telegraaf.nl/buitenland/article/25156824/-turkije-moet-grens-openen

06-02-2016, 17:05


Beter afspraken maken met Syrie, even wachten en gewoon terugsturen.
De regios waar de terroristen verslaan zijn, zijn dan veilig en ze kunnen weer hun leven opbouwen.
Uiteraard moeten de oorlogsmisdadigers voor het gerecht gebracht worden.

06-02-2016, 18:22
Zelf zo min mogelijk willen opvangen
Maar andere landen wel graag opdragen om zoveel mogelijk op te vangen
Of ze nou veilig zijn of niet...

Typisch weer het westen die graag delegeert

06-02-2016, 18:47
Moge ALLAH swt de turkse bevolking en syrische bevolking bijstaan in deze hachelijke situatie

amien