Bekijk volle/desktop versie : Zanger helpt Marokkaan in Amerika om moeder na 25 jaar weer te zien



01-02-2016, 16:00
Na bijna 26 jaar kon Larbi Assaoui zijn moeder en zus onlangs eindelijk in de armen springen. Het opmerkelijk verhaal begint in de Verenigde Staten.

26 jaar geleden vertrok Assaoui naar Amerika in de hoop een betere toekomst op te kunnen bouwen. Seth Jones, een jonge muzikant uit Nashville, zorgde ervoor dat hij zich met zijn familie kon herenigen.


Rozen
Jones vertelt op zijn Facebookpagina over een toevallige ontmoeting met Assaoui. Toen Jones op een dag zijn slecht bewaterde rozen water gaf fietste Assaoui langs. De Marokkaanse man heeft een passie voor tuinieren en wees de jonge zanger erop dat hij zijn rozen op die manier nog meer de afgrond in werkt. Al snel volgt een gesprek waarin Larbi de zanger vraagt of hij van groenten houdt.


Na een bevestigend antwoord komt Larbi terug met een tas vol tomaten, paprika en komkommers uit eigen tuin. Jones gaf hem daarop een briefje van twintig dollar, dat de oudere man weigerde. Dat betekende het begin van een mooie vriendschap waarin de twee elkaar leerden kennen. De Marokkaan vertelt onder meer dat hij in Taza is geboren in een gezin van 8 kinderen.


Hij trouwde en werd vader van een jongetje. Zijn vrouw verliet hem uiteindelijk en Larbi hertrouwde niet. Tot overmaat van ramp verloor hij in die periode ook nog eens zijn vader. Een combinatie van deze tragische omstandigheden dreef hem naar een eenjarige cursus aan de Universiteit van Oakland in Michigan. Hij kreeg hiervoor een visum van zes maanden.


Werk
Bij toeval leerde hij tijdens Thanksgiving (bij een etentje van zijn zus die ook in de VS verbleef) een man kennen die Larbi een baan aanbood in een supermarkt in Nashville. Hij accepteerde zonder aarzeling, maar het bleek een desastreuze keus te zijn. De ondernemer betaalde zijn loon niet en dreigde de immigratiedienst te bellen. Larbi wist de vrouw van de winkeleigenaar te overtuigen om hem 'vrij te praten'.


Daarmee was de ellende nog niet voorbij. Hij beging enkele misdaden die hem negen maanden cel opbrachten. Na zijn vrijlating verloor hij het contact met zijn familie en raakte hij depressief. Door zijn depressiviteit greep hij naar de alcohol.


Zoektocht
Dit horende besluit de jonge Seth iets voor zijn maatje te doen. Hij startte een zoektocht naar de familie Assaoui. Google bleek daarbij van essentieel belang want daar vond Jones contactgegevens van de zus. Hij schreef haar een brief en zij antwoordde. Vervolgens kwam snel een videogesprek tot stand waarin Larbi zijn familie kon zien.


Dat was voor het eerst na bijna 26 jaar. Larbi wilde daarop graag terugkeren naar Marokko, maar al zijn identiteitsgegevens raakte hij in het verleden kwijt. Seth nam daarop contact op met het consulaat van Marokko om nieuwe papieren te regelen. Volgens de Amerikaan duurde dat vervolgens twee lange jaren. Deze strijd eenmaal gewonnen kreeg Larbi zijn Marokkaanse documenten.


Op 24 januari vond de langverwachte dag plaats: Assaoui en Jones (foto) vertrokken samen naar Marokko. Na een urenlange vlucht arriveerden ze in het Noord-Afrikaans land. Daar sloot hij zijn moeder weer in de armen, die alle tijd hoopte om haar zoon nog een keer te kunnen zien. Ook de zus die in Amerika verbleef kon hij ontmoeten.


Het bijzonder verhaal haalde de Amerikaanse media, waar duizenden hun lof uitten op de Facebookpagina van de zanger. Op een foto is ook te zien hoe acteur George Clooney over het verhaal van Larbi en Jones leest.

01-02-2016, 16:27


safi, geen nieuws meer? tazzz

01-02-2016, 16:42

Citaat door MonsieurHassan:
Ontroerend verhaal. Mieter wat is je probleem? Welk nieuws heb je het over? Als je afgehakte hoofden verderf en ellende wil zien dan schakel je maar over op Al Jazeera. Dit is prachtig nieuws!!

01-02-2016, 16:43
Ey mieter je klikt op de nieuws titel wat je geen nieuws vindt. Vervolgens neem je ook de moeite om een reactie te typen , over iets wat je geen nieuws vindt. Je bent een heel raar mens. hoop voor je, dat je dit probleem niet met het zelfde geslacht hebt.

01-02-2016, 19:31


Het is za3mak interessant omdat "7"Jones in voorkomt. Als dit o zo ontroerend zou zijn dan zou er elke dag een verhaal van moukhtafoun hier te lezen zijn. tazzz

01-02-2016, 19:50
Als Hij echt zijn moeder wou zien kon die gewoon naar zijn geboorte plaats gaan. Die meneer heeft hem gemotiveerd en ondersteund. Goed van Jones

01-02-2016, 22:46
Weet je wat ik denk?
Ik denk dat meneer gewoon geen geld had om zijn familie te bezoeken.
Gelukkig was deze domme muzikant om hem zijn reis te financeren

02-02-2016, 07:47
Prachtig verhaal.. Miskien die man was bijna kapot totdat Jones hem een hand heeft uitgereikt wat tot mooie resultaat is geleid

02-02-2016, 12:37
Bij de eerste zin al de draad kwijt geraakt

04-02-2016, 02:49
Geweldig nieuws! Hier word je toch vrolijk van, eindelijk eens leuk nieuws ipv ellende etc.
Hoop dat hij zijn leven kan beteren en er mooiere tijden aanbreken omringd door zijn familie leden

04-02-2016, 03:05
Mooi maar triest.

Hij heeft zijn moeder tenminste gekend.

Ik moet altijd huilen bij dat programma vermist als mensen geadopteerd zijn en hun moeder voor het eerst zien.
Altijd.moet ik daar van huilen!
Ik ben echt.tegen adoptie.als je je ouders nog hebt!