Bekijk volle/desktop versie : Elke week zedendelict bij een asielzoekerscentrum



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

30-01-2016, 09:53
Er is dagelijks een hongerstaking, zelfverminking of zelfmoordpoging in en rond de meer dan 80 opvangcentra voor asielzoekers. En wekelijks is er sprake van seksueel misbruik. Dat blijkt uit cijfers die het AD heeft opgevraagd bij de politie en het COA via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

De politie komt gemiddeld een keer per week in actie vanwege een seksueel misdrijf in een asielopvang. Van fysiek geweld in een azc werd vorig jaar 1366 keer melding gemaakt, ofwel viermaal per dag. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie stuurt de cijfers vandaag naar de Tweede Kamer. Op dit moment wonen ruim 47.000 asielzoekers in Nederland, verspreid over meer dan tachtig opvanglocaties.

In 2015 kreeg de politie 55 meldingen van een zedendelict in of rond een azc. De meeste zaken spelen tussen asielzoekers onderling. Zo wordt een mannelijke asielzoeker in Bellingwolde verdacht van misbruik van vier asielkinderen. Ook zijn er meldingen van verkrachting, aanranding en potloodventen. In een enkel geval gaat het om een poging tot seksueel misbruik van een minderjarige vluchteling door een Nederlandse man.

Seksueel geweld
Ook speelt een zaak van een poging tot aanranding van een Nederlandse vrouw door een man die 'mogelijk uit een azc komt'. Zedendelicten door asielzoekers liggen onder een vergrootglas sinds de massale aanrandingen tijdens het nieuwjaarsfeest in Keulen.

Iva Bicanic, hoofd van het Centrum Seksueel Geweld in Utrecht, schrikt niet van het aantal van 55 zedenzaken. ,,Je moet wel in de gaten houden dat lang niet ieder slachtoffer ook een melding doet." Volgens het centrum zijn elk jaar ongeveer 100.000 mensen in Nederland slachtoffer van seksueel geweld.

Huisregels
In totaal registreerde het COA vorig jaar ruim 8000 incidenten op ruim tachtig opvanglocaties. De tientallen tijdelijke crisisopvanglocaties - zoals sporthallen - horen daar niet bij. Die vallen onder beheer van de gemeenten. Ook de allerkleinste locaties, met minder dan twintig bewoners, zijn niet meegenomen.

In meer dan 5000 van de 8000 incidenten ging het om het overtreden van de huisregels van het COA, zoals geluidsoverlast, het niet opruimen van de eigen kamer en afplakken van een brandmelder. In de overige gevallen ging het om ernstigere incidenten.

Beveiligers
Er waren 2394 meldingen van agressie en geweld tegen personen. Gemiddeld werd zo'n vier keer per dag - in totaal 1366 keer - fysiek geweld gebruikt, zoals slaan of schoppen. Lang niet altijd werd de politie daar bij gehaald. COA-medewerkers zijn getraind om met agressie om te gaan. Ook zijn er continu beveiligers aanwezig.

Als een COA-medewerker een vermoeden heeft van huiselijk geweld of mishandeling, wordt daarvan melding gedaan bij de instantie Veilig Thuis. Bij het vermoeden van een misdrijf stapt het COA naar de politie. Uit de cijfers van het ministerie blijkt dat gemiddeld elke dag een asielzoeker zichzelf iets aandoet.

Zelfverminkingen
Er waren 369 gevallen van hongerstakingen, zelfverminkingen en zelfmoordpogingen. Twee asielzoekers pleegden zelfmoord. In 2014 gebeurde dat drie keer. Dit jaar was er al zeker één zelfmoord: een Irakees in Alphen aan den Rijn verhing zich uit frustratie over de lange wachttijd van zijn asielaanvraag. De politie noteerde vorig jaar 4460 meldingen bij azc's. Bij de helft hiervan ging het om kleine zaken, maar er waren ook 1100 meldingen van vechtpartijtjes en overlast. Volgens het ministerie is het niet gek dat er opstootjes in de azc's zijn. ,,Die kunnen nooit volledig worden uitgesloten. Mensen komen uit allerlei verschillende culturen en hebben vaak een onzekere toekomst."

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie noemt 'elk incident in de opvang er een te veel', maar wil de cijfers niet vergelijken met die van andere bevolkingsgroepen. ,,Elke vergelijking gaat per definitie mank." 34 keer had de politie in 2015 het vermoeden dat er op of bij een azc sprake was van mensenhandel of - smokkel. Het gaat dan om smokkelaars die asielzoekers naar Nederland hebben gebracht en mensenhandelaren die rond azc's rondhangen om vrouwen aan te zetten tot prostitutie.

http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4235283/2016/01/30/Elke-week-zedendelict-bij-een-asielzoekerscentrum.dhtml

30-01-2016, 11:13


En toch zijn het niet de juiste antwoorden op de vragen, er werd gevraagd om de cijfers vanaf 1 januari 2014 en er werden de cijfers vanaf 1 januari 2015 gegeven, dus moet de overheid voor een WOB nog meer antwoorden geven, er komt dus nog veel meer los.

Voorgekookte cijfers zijn geen beantwoording
Toen we gebeld werden of het Wob-verzoek mocht worden omgezet in een informatievraag, hebben we onze Wob niet ingetrokken, maar slechts stilgelegd. Daarbij hebben we het volgende gemeld: "Indien de verstrekking redelijkerwijs tekort schiet, zal het Wob-verzoek alsnog worden doorgezet." Dat is wat we bij dezen gaan doen, door middel van een ingebrekestelling. We pakken de draad gewoon weer op, want we achten de antwoorden onbevredigend. V&J heeft in onze optiek een soort gelamineerd foldertje van bij hen aanwezige data gemaakt, waarin veel opzettelijk gedownplayed en vaag gehouden wordt. Maar GeenStijl wil de naakte feiten. De originele documenten dus. Er is door V&J te beperkt alsook te voorgekookt verstrekt en dat is reden om dóór te wobben.

Ons Wob-verzoek vroeg om incidentencijfers vanaf 1 juli 2014, niet vanaf 1 januari 2015. Daarbij vroegen we om kopie van originele documenten, met pas in meest subsidiaire situatie een samenvatting, die bovendien aan meer specifieke eisen moest voldoen dan de volstrekt onvolledige inhoud van het door V&J geleverde document.
Maar we zetten dit verzoek bovenal door om het punt te maken dat het omzetten van een Wob in een informatievraag een kwalijke zaak is - zeker bij het doofpotculturele bonnetjesministerie van Ard van der Steur, dat keer op keer aantoont dat openheid en transparantie koste wat het kost voorkomen of vermeden moet worden. Dijkhoff kan dus onze ingebrekestelling per ommegaande tegemoet zien.

http://www.geenstijl.nl/

30-01-2016, 11:20
Stop met propaganda!

30-01-2016, 11:27
1366 meldingen tegenover een miljoen pedo's in Nederland. Valt te verwaarlozen

30-01-2016, 11:31


we krijgen nooit de nationaliteiten te horen van zedendelinquenten
waarom? omdat je zo alle vluchtelingen over een kam kan scheren

30-01-2016, 11:36
Dijkhoff: versoberde opvang leidt niet tot meer incidenten

De versoberde opvang voor asielzoekers heeft niet tot een stijging van het aantal incidenten geleid. Die conclusie trekt staatssecretaris Dijkhoff uit de cijfers die hij vanochtend naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Hij vindt elk incident er een te veel en hij benadrukt dat de daders moeten worden gestraft en eventueel uitgezet. Hij heeft ook begrip voor de zorgen van mensen over de komst van een asielzoekerscentrum, maar volgens hem zijn het vaak vooral zorgen vooraf.

Vergelijking mank
Volgens Dijkhoff zijn op basis van de cijfers verder geen conclusies of vergelijkingen mogelijk. Elke vergelijking met wat voor andere berekening dan ook gaat mank, vindt de staatssecretaris.
Dijkhoff wijst er bijvoorbeeld op dat als bij hem thuis het brandalarm afgaat dat niet bekend wordt, terwijl zo'n alarm in een asielzoekerscentrum bij de politie terechtkomt. Hij zegt verder dat asielzoekers niet alleen de aanstichter van een incident kunnen zijn, maar ook het slachtoffer.

De komende tijd gaat de politie met burgemeesters van gemeenten met asielzoekerscentra praten over de betekenis van de cijfers voor hun gemeente.

http://nos.nl/artikel/2083801-dijkhoff-versoberde-opvang-leidt-niet-tot-meer-incidenten.html

30-01-2016, 11:38

Citaat door Reallover:
Stop met propaganda!
Propaganda

http://https://www.politie.nl/nieuws/2016/januari/29/overzicht-registraties-coa-locaties.html

30-01-2016, 11:39
Stop de propaganda machines

30-01-2016, 11:39
Ja propaganda
Citaat door Svengali:
Propaganda

http://https://www.politie.nl/nieuws/2016/januari/29/overzicht-registraties-coa-locaties.html

30-01-2016, 11:41

Citaat door Reallover:
Ja propaganda
Zit de politie nu ook in het complot ?

30-01-2016, 11:43

Citaat door Svengali:
Zit de politie nu ook in het complot ?

Complot?


Wat denk je

Veel politieagenten stemmen op de PVV
partij van verzet

30-01-2016, 11:48

Citaat door Reallover:
Complot?


Wat denk je

Veel politieagenten stemmen op de PVV
partij van verzet
En die politieagenten verzinnen dan allerlei incidenten om de migranten zwart te maken ?

30-01-2016, 11:49


Incidenten zijn er altijd


Hoe zorg je ervoor dat het minder wordt...




?

Citaat door Svengali:
En die politieagenten verzinnen dan allerlei incidenten om de migranten zwart te maken ?

30-01-2016, 11:51

Citaat door Reallover:
Incidenten zijn er altijd
Waarom spreek je dan direct over propaganda ?

30-01-2016, 11:53

Citaat door Svengali:
Waarom spreek je dan direct over propaganda ?

Ik zie al dat je niet weet wat propaganda betekend

Verdiep je beter in NEDERLANDs

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9