Bekijk volle/desktop versie : 'Man met wapens bij Disneyland geen terrorist'



29-01-2016, 20:08
De gewapende man die gisteren bij Disneyland Parijs werd aangehouden, is waarschijnlijk geen terrorist. Hij zou zich hebben bewapend omdat hij zelf bang was.

De 28-jarige man werd gisterenmiddag aangehouden bij een hotel in de buurt van Disneyland Parijs, omdat de metaaldetector afging. De man bleek twee vuurwapens bij zich te hebben.

Een Franse politiebron zegt dat hij waarschijnlijk geen terrorist is, maar dat hij vreesde voor zijn veiligheid en daarom gewapend was. In de bagage van de man werden munitie en een koran gevonden.

Vrouw gevlucht
De man verzette zich niet tegen zijn aanhouding. Een jonge vrouw die bij hem was ging er wel vandoor. Zij is nog steeds spoorloos.

De man uit Parijs is geen bekende van de politie of veiligheidsdiensten. Hij is volgens de krant Le Parisien wel eens vervolgd wegens rijden zonder rijbewijs.

Het Disneypark in Parijs ging niet dicht na het incident. In een verklaring op de website van het attractiepark staat dat het park nauw blijft samenwerken met de politie en dat 'de normale activiteiten worden voortgezet'.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/man-met-wapens-bij-disneyland-geen-terrorist

29-01-2016, 20:34


Apart dat dit niet uitgemolken maar gewoon objectief gebracht is, behalve dat het niet relevant is dat hij een Koran bezit, blijkbaar is meneer paranoïde.

29-01-2016, 21:45

Citaat door Infra:
Beschermen tegen wat?

Tegen Mickey Mouse en trawanten?

En waarom is die vrouw op de vlucht gegaan en nog steeds spoorloos?
Jouw oma is weggelopen met een mof

29-01-2016, 21:51

Citaat door PositoBoufa:
Jouw oma is weggelopen met een mof

29-01-2016, 22:10


Vaag verhaal

29-01-2016, 22:24

Citaat door GenghisKhan:
Vaag verhaal
De Franse politie heeft afgelopen nacht de vrouw opgepakt die gisteren was weggevlucht toen in Disneyland Parijs een verdachte man met twee wapens en een koran werd aangetroffen. Zij is zonder problemen gearresteerd en zit in de gevangenis.

De 28-jarige man werd gisteren opgepakt aan een hotel van het pretpark nabij de Franse hoofdstad. Zijn verklaring voor de wapens in zijn bagage: hij wou zich beschermen. Vanmorgen vroeg werd hij nog eens ondervraagd over de kwestie.

De vrouw was gisteren in het gezelschap van de verdachte man, maar het is nog niet geweten wat hun precieze relatie is. Ze vluchtte weg en werd sindsdien gezocht. Afgelopen nacht kon de vrouw uiteindelijk worden opgepakt bij haar thuis. Die arrestatie verliep zonder problemen. Ze is intussen ook aangehouden.

De twee waren tot nu toe niet bekend bij het Franse gerecht. De Franse autoriteiten zijn na de aanslagen van vorig jaar extra beducht voor verdachte gedragingen. Disneyland Parijs is met bijna 15 miljoen bezoekers de belangrijkste private toeristische attractie van Europa.