Bekijk volle/desktop versie : Pegida demonstratie in Apeldoorn 17 januari



21-01-2016, 11:11
Politie: demonstratie Pegida in Apeldoorn zonder grote incidenten

Twee vrouwen (woonplaats nog onbekend) en een man uit Putten zijn aangehouden omdat zij zich niet wilden identificeren. Een 50-jarige man uit Deventer is aangehouden op verdenking van het mishandelen van een fotografe.

Zonder grote incidenten
Tussen de 150 en 200 mensen vertrokken volgens de politie vanuit het Beekpark voor de betoging en liepen een vooraf met de gemeente afgesproken route. Ook was er een tegendemonstratie van AFA Friesland (Anti-Facistische Actie) op het Stationsplein. Beide demonstraties zijn zonder grote incidenten of ongeregeldheden verlopen, zegt de politie.

In verband met het feit dat eerdere Pegida-demonstraties wel onrustig verlopen waren - met enkele tientallen aanhoudingen door de politie tot gevolg -, was de politie ruimschoots aanwezig om toe te zien op een ordentelijk verloop.

Noodbevel
Rond 13.00 uur is een noodbevel van kracht geworden op en rond de route die de Pegida-demonstranten liepen. Dit omdat tegendemonstranten gesignaleerd waren dicht bij deze route. Het noodbevel bood de politie ruimere mogelijkheden om mensen weg te sturen. Dit noodbevel is na afloop van de demonstraties beëindigd.

Reactie Burgemeester
"Goed dat het ordentelijk is verlopen", zo stelt burgemeester John Berends in een eerste reactie. 'Daar hebben wij met elkaar op ingezet'. Berends heeft waardering voor zowel de inzet van de politie als voor de nuchtere en volwassen opstelling van de Apeldoornse bevolking.

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/politie-demonstratie-pegida-in-apeldoorn-zonder-grote-incidenten-1.5633859


Foto’s van de Pegida-demonstratie in Apeldoorn

http://www.vice.com/nl/read/fotos-van-de-pegida-demonstratie-in-apeldoorn134

21-01-2016, 11:15


De vriendjes van Mathijs zijn wel behoorlijk anti-democratisch en gewelddadig.

21-01-2016, 11:31
http://https://www.youtube.com/watch?v=Ku57tTgyCg4

21-01-2016, 11:41
Hahahahahaaa 12 "antifascisten" opgedaagd.