Bekijk volle/desktop versie : Jonge vluchtelingen randen vrouwen aan in trein Brussel



15-01-2016, 13:17
Jonge vluchtelingen randen vrouwen aan in trein Brussel


Door: redactie
15-1-16 - 10:35
Politie liet verdachten van 12 en 13 jaar snel weer vrij

© Belga.

Drie Syrische vluchtelingen van amper 12 en 13 jaar hebben in een trein van de Belgische hoofdstad Brussel naar Doornik, drie jonge vrouwen onzedelijk betast. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.


Aanvankelijk liet de politie de daders lopen. Nu wordt opnieuw naar hen gezocht. De feiten speelden zich zondag af op het traject Brussel-Doornik, maar komen nu pas naar buiten. Eerst vergrepen de drie jongens zich aan twee meisjes van 16 jaar, later aan een 22-jarige vrouw. Zij werd lastiggevallen en betast, maar verweerde zich heftig en riep om hulp.

Enkele medereizigers en een treinbegeleider wisten tussenbeide komen. De vrouw verliet in shock de trein en stapte naar de politie. Intussen had de treinbegeleider ook alarm geslagen en was er een patrouille onderweg naar Doornik. Daar kon ze de drie jongeren onderscheppen.

Drie slachtoffers
Na verhoor door de politie besliste het gerecht van Doornik echter om de jongens -die in Frankrijk verblijven- niet langer vast te houden. Volgens de krant 'La Dernière Heure' gebeurde dat omdat de ernst van de zaak niet meteen in werd gezien, allicht ook omdat er toen nog niemand op de hoogte was van de twee andere slachtoffers. Die dienden zich pas woensdag aan bij de politie en vertelden hetzelfde verhaal over dezelfde drie jonge vluchtelingen op dezelfde trein.

Sinds de aanrandingen in Keulen op oudjaar, waarbij 150 vrouwen werden beroofd en betast, zijn Europese landen alerter geworden op soortgelijke incidenten.

Duits zwembad
Zo mogen mannelijke vluchtelingen in de Duitse plaats Bornheim niet meer het gemeentelijke zwembad in. De stad ten westen van Bonn heeft ze de toegang ontzegd, omdat steeds meer vrouwelijke bezoekers en werknemers erover klagen dat ze seksueel worden lastiggevallen door mannen uit een nabijgelegen asielzoekerscentrum. Daarbij was overigens geen sprake van strafbare feiten, zei een woordvoerder. ,,Zodra we van de betrokken diensten te horen krijgen dat de boodschap is aangekomen, beëindigen we deze maatregel weer.''

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4225084/2016/01/15/Jonge-vluchtelingen-randen-vrouwen-aan-in-trein-Brussel.dhtml

15-01-2016, 19:25


Jongens van 12 en 13 jaar, in feite brugpiepers

15-01-2016, 19:53

Citaat door Gautama:
Jongens van 12 en 13 jaar, in feite brugpiepers
Jong geleerd is oud gedaan toch?

15-01-2016, 20:01
Twaalf en dertien jaar.