Bekijk volle/desktop versie : Deugdzame echtgenoot en echtgenote



Pagina's : [1] 2 3

15-01-2016, 00:26



[FONT=Impactex" -->[SIZE=5" -->Shaykh Ahmad ibn Yahyâ an-Najmî (rahimahullâh) heeft gezegd :

"De situatie van de man wordt pas volledig en het leven wordt pas goed voor hem met een deugdzame echtgenote. En de vrouw vindt pas rust en het leven wordt pas goed voor haar met een deugdzame echtgenoot."

[Bron : "Ta'sîs al-Ahkâm Sharh 'Umdat al-Ahkâm", 4/172]

15-01-2016, 00:45





[FONT=Impactex" -->[SIZE=5" -->De deugdzame vrouw - Shaykh al-Islâm Ibn Taymiyya rahimahullâh



De deugdzame vrouw zal gedurende talrijke jaren in het gezelschap van haar echtgenoot blijven, als hij een vrome man is.

Ze zal de genieting zijn waarover de Boodschapper van Allah (sallAllâhu 'alayhi wasallam) gesproken heeft :

"Het leven is vol genietingen en de deugdzame vrouw is de beste genieting. Wanneer je haar aanschouwt, bevalt ze jou. Als je haar iets opdraagt, gehoorzaamt ze jou. Wanneer je afwezig bent, vertrouw je haar haar lichaam en je geld toe."

Een deugdzame vrouw is wat de Profeet (sallAllâhu 'alayhi wasallam) ons bevolen heeft in zijn uitspraak toen de Muhâjirûn hem vroegen :

"Welke soort van rijkdom zouden wij moeten verkrijgen?"

Hij (sallAllâhu 'alayhi wasallam) antwoordde : "Een tong die in voortdurende gedenking (dhikr) is, een hart dat erkentelijk is of een deugdzame vrouw die jullie helpt in jullie geloof."

De liefde en de barmhartigheid waarmee Allah haar gezegend heeft doorheen Zijn Boek straalt van haar uit.

Soms is de pijn van het uit elkaar gaan (scheiding) zwaarder voor haar dan de dood. Dat is erger dan het verdwijnen van de rijkdom en harder voor haar dan het verlaten van haar land.

Des te meer wanneer er een diepe band tussen hen bestaat of als ze kinderen hebben die geruïneerd zullen zijn en hun situatie verwoest als de echtgenoot en de vrouw uit elkaar gaan.


[Bron : "Majmû' al-Fatâwâ" van shaykh al-Islâm Ibn Taymiyya, d. 35 p. 299]

[Vertaling : ابو معاذ محمد داود]

15-01-2016, 14:43
Ma sha Allah.

Moge Allah jou belonen.

Deugdzaamheid begint bij jezelf. Als je zelf de beschikking hebt over een deugdzaam karakter, kan je dat ook geven aan een ander.

15-01-2016, 14:57
Moge Allaah soubhana wa ta'allaa ons een deugdzame man en vrouw geven.

Allaahoumma rozoqinie zawzjan sali7a.

15-01-2016, 14:59



Citaat door AsalRifiyyah:
Moge Allaah soubhana wa ta'allaa ons een deugdzame man en vrouw geven.

Allaahoumma rozoqinie zawzjan sali7a.
Amien

17-01-2016, 23:07

[FONT=Arial Black][SIZE=5" -->
Shaykh 'Abd ar-Razzâq al-'Abbâd al-Badr (hafidhahullâh) heeft gezegd :



"De bedekking (sluier) van de vrouw, haar bescheidenheid en haar schaamte zijn terug te leiden naar de kracht van haar geloof (îmân) en haar religie.



Bij wijze van voorbeeld hoeven we daarvoor slechts te kijken naar het geval van Umm Salama (radiyAllâhu 'anh&acirc toen de Profeet (sallAllâhu 'alayhi wasallam) vermeldde dat de vrouw (haar kleed) een span [1] (voorbij de enkels) laat zakken. Zij zei : "Dan zal een deel ontbloot worden." De Profeet (sallAllâhu 'alayhi wasallam) zei dan : "Een el [2] dan en laat haar daar niets aan toevoegen."



Wat degene betreft wiens religie en geloof zwak geworden zijn, haar ambitie is gericht op het ontbloten van een span of een el of meer naar gelang de zwakheid van haar religie."



[Bron : Maqâlât Shaykh 'Abdirrazzâq al-'Abbâd al-Badr, nr. 2765]

17-01-2016, 23:30
Djazaak Allaahu gairaan agi.

18-01-2016, 17:45
Ik ben een zuster en studeer aan de Universiteit...

Shaych Mohammed bin `Omar Baazmoel werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Een zuster studeert aan een gemengde universiteit. Zij houdt zich vast aande islamitisch vastgestelde hidjaab en mengt niet met mannen zo ver zij daartoe in staat is. Is het voor haar toegestaan om in deze gemengde plek te blijven, of is het voor haar een verplichting om het studeren te laten vanwege het gemengd studeren?

Antwoord:

Wanneer zij in staat is om vast te houden aan haar religie en hidjaab, en zij haar studie nodig heeft op deze plek om haar diploma te behalen of vanwege een specialisatie, dan is het voor haar toegestaan om door te gaan met haar studie zolang ze de voorgenoemde voorwaarde in acht neemt. Moge Allah haar bijstaan en haar situatie vergemakkelijken.

Wanneer zij echter niet in staat is om vast te houden aan haar hidjaab, of zij vreest voor haar religie, dan is het voor haar niet toegestaan om haar studie voor te zetten.

En Allah weet het beter.

Bron: http://https://www.facebook.com/mohammadbazmool/posts/828171750634646
Vertaling: YoussefaboeSafiyyah
Gepubliceerd op: http://www.ahloelhadieth.com

23-01-2016, 22:06

Citaat door A_bdars:
Djazaak Allaahu gairaan agi.
وَأَنْت فَجَزَاك اللَّهُ خَيْرًا

25-01-2016, 02:17
Het effect van verlegenheid op het vinden van een goede echtgenoot.

Door Sheikh Salih Al Fawzaan hafidahullah

Alle lof behoort aan Allah en vrede en zeggeningen met de Profeet en zijn familie en Metgezellen en degene die hen volgen in het goede.

In een poging om een geschikte echtgenoot te vinden zoeken sommige van onze moslimzusters vaak hun toevlucht tot ontoelaatbaar (Al Haraam), vernederend methodes zoals vrij-mengen met mannen via het internet, chat rooms, huwelijk websites, sociale netwerken,het verzenden van afbeeldingen en dergelijke. Helaas hebben sommige van onze zusters zichzelf bedrogen in het geloven dat dit de meer effective techniek is voor het verkrijgen van een echtgenoot,ze verwijderen uit zichzelf de sluier van verlegenheid, bescheidenheid en waardigheid.

Oh mijn zuster in de Islam! Vertrouw in Allah en volg de gezegende Methodologie van de Islam bij het kiezen van een partner.

Sheikh Salih Fawzaan hafidahullah legt uit hoe Allah een vrouw beloont die verlegen en bescheiden is met een goede man.

De Sheikh zegt:

Allah de Almachtige zegt over het verhaal van Musa(vrede zij met hem):

"En toen hij bij de bron van Midian aankwam, vond hij daar een groep mannen die hun vee drenkten. En hij vond naast hen twee vrouwen die (haar kudden) terughielden. Mozes zeide tot haar: "Wat scheelt u?" Zij antwoordden: "Wij kunnen niet drenken, totdat de mannen hun kudden terugnemen want onze vader is een zeer oude man." Tot de Woorden van De Verhevene: "En een der twee vrouwen kwam verlegen naar hem toelopen. Zij zeide: "Mijn vader roept u opdat hij u moge belonen omdat gij voor ons gedrenkt hebt."

(Surah Al Qasas vers 23-25)

Dus verlegenheid en kuisheid van deze 2 vrouwen weerhield hen om zich te mengen tussen de mannen aan het waterput,eerder wachtte zij tot een herder zou verschijnen om hun waterzakken te vullen in plaats naar de mannen te gaan. En toen hun vader hen verzocht om Musa(vrede zij met hem) te ontmoeten,kwam de vrouw op een verlege wijze naar hem.

Het resultaat was dat Allah De Verhevene haar uitkoos als echtgenote voor zijn Boodschapper,degene die Hij(Taa'laa)direct gesproken heeft,Musa. Dit was het resultaat van het vasthouden aan verlegeheid en kuisheid en het ver weg blijven van mengen met mannen.

En Allah (Taa'laa) Zegt:

"Slechte vrouwen zijn voor de slechte mannen, en de slechte mannen zijn voor de slechte vrouwen. En goede vrouwen zijn voor de goede mannen en de goede mannen zijn voor de goede vrouwen...."(Surah Annur vers 26)

(Bron:Samenvatting uit artikel http://www.alfawzan.ws/node/2310)

02-02-2016, 00:21
Ik wil dat zijn !!!! en wil dat ook !!!!


Made me cry!!!!

Moge Allah ons allen leiden ameen

06-02-2016, 16:24
Huw de deugdzame vrouw ... - Shaykh Muhammad Nâsir ad-Dîn al-Albânî (rahimahullâh)
[video=youtube_share;j45qWw6CgZI]http://youtu.be/j45qWw6CgZI[/video]http://youtu.be/j45qWw6CgZI]

06-02-2016, 16:42



Citaat door Majhula:
Bedankt voor het rekening houden met de blinden.
LoL

08-02-2016, 00:26

Citaat door Yazzin-:
Huw de deugdzame vrouw ... - Shaykh Muhammad Nâsir ad-Dîn al-Albânî (rahimahullâh)
[video=youtube_share;j45qWw6CgZI]http://youtu.be/j45qWw6CgZI[/video]http://youtu.be/j45qWw6CgZI]

Citaat door HappySmile:
Huw zeg ik
15000 euro

09-02-2016, 22:48

Citaat door Yazzin-:
Hoezo?
Pas op agie voor 'Golddiggers'. :-)

Pagina's : [1] 2 3