Bekijk volle/desktop versie : Voeding & Gezondheid Acne, overbeharing, menstruatie problemen?



14-01-2016, 13:50
PCOS
In onze kliniek zien wij veel vrouwen met PCOS. Dat is ook niet zo gek aangezien het één van de meest voorkomende hormonale afwijkingen bij vrouwen is. 5 tot 10 procent van de vrouwen schijnt hier last van te hebben. Vaak krijgen deze vrouwen te horen dat er weinig aan te doen is. Dit is niet zo, maar je moet wel je levensstijl veranderen om de situatie te kunnen verbeteren.

PCOS staat voor het polycysteus-ovariumsyndroom. 5 tot 10 procent van de vrouwen heeft hier last van, al is de mate en ernst per vrouw verschillend. Bij PCOS zitten er meestal meerdere (poly) vochtblaasjes (cysten) op de eierstok (ovarium). Het kan ook zijn dat er géén cysten aanwezig zijn, maar dat er wel andere symptomen aanwezig zijn zoals het wegblijven van de menstruatie, acné, haarverlies of juist overbeharing, wat vaak veroorzaakt wordt door een teveel aan het mannelijk hormoon. De meeste vrouwen komen er pas achter als ze zwanger willen worden en merken dat dit niet snel lukt.

Wat is de oorzaak?
We zien bij deze vrouwen een aantal factoren die de oorzaak kunnen zijn. Aanleg en erfelijke factoren kunnen hierbij een rol spelen, maar dit zijn niet de meest belangrijke oorzaken. Overgewicht en insulineresistentie spelen een veel belangrijkere rol. Ongeveer 90 procent van de vrouwen met PCOS is insulineresistent. Als je dit hebt reageert je lichaam niet goed op insuline, die de bloedsuikerspiegel regelt. Dan wordt glucose niet goed aan de lichaamscellen afgegeven en krijg je schommelingen in je bloedsuiker. Dit zorgt op de langere termijn voor fikse gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart- en vaatziekten.
Wat kun je hier tegen doen?
In de reguliere gezondheidszorg focust men zich vaak op hormoontherapie, door bijvoorbeeld de pil voor te schrijven, terwijl dit niet de oorzaken aanpakt. Binnen onze kliniek kunnen wij het totaal plaatje aanpakken.

Hieronder een aantal tips:
Hijama
Door middel van hijama is het mogelijk om het lichaam als het ware te resetten. We kunnen hierdoor de insulineresistentie en de hormonen verbeteren.

Voeding
Door je voeding aan te passen kun jij je bloedsuiker, insuline- en testosteron waardes in balans krijgen. Dit kan zeker helpen bij vruchtbaarheidsproblemen. Eet minder koolhydraatrijke voeding.

Vitamine D en calcium
Neem voldoende vitamine D en calcium in. Uit een onderzoek kwam naar voren dat vrouwen met PCOS en die ook Metformine gebruiken, sterke verbeteringen van hun gezondheid ervaarden na het toevoegen van dagelijks 1000mg calcium en 100.000 IU vitamine D. Hun BMI, menstruatie en andere symptomen waren sterk verbetert. Plan een consult in voor de juiste dosering.

Magnesium
Uit sommige onderzoeken blijkt dat het toevoegen van magnesium de insulinegevoeligheid kan verbeteren. Uit één studie kwam naar voren dat vrouwen met overgewicht en insulineresistentie die 300mg magnesium voor bedtijd innamen een sterke verbetering zagen in hun glucose- en insuline waarden in vergelijking met mensen die een placebo kregen.

Kaneel
Uit onderzoek is gebleken dat kaneel de menstruatie cyclus van een vrouw kan verbeteren. Gebruik 1 theelepel kaneel in een glas warm water. Drink dit dagelijks en in ieder geval voor 3 maanden lang tot je het gewenste resultaat hebt.

Najat Haddouch http://www.hijamaencupping.nl

15-01-2016, 23:02


hoe kan hijama voor overbeharing helpen? hoe gaat dat in zijn werk?

15-01-2016, 23:37
Onze kliniek zit in Rotterdam. http://www.hijamaencupping.nl

15-01-2016, 23:47
lalalina in mijn artikel heb ik het over de symptomen van pcos. Overbeharing, acne en menstruatie problemen zijn hier een symptoom van. Overbeharing komt vaak door een hormoon verstoring. Hijama kan als het ware je lichaam resetten maar natuurlijk moet je ook je levensstijl veranderen zoals in het artikel staat.

19-01-2016, 23:18


Hijama expert kan j via pm j telf nmr sturen.. is hidjama ook tegen boze ogen??