Bekijk volle/desktop versie : Zelfmoordaanslagen vallen wel degelijk onder de handelingen van de chawaaridj!



04-01-2016, 21:59
Voetnoot vertaler: een dwalende sekte binnen de Islam. Enkele van hun dwalingen:

Het rebelleren en ongehoorzaam zijn tegen de regeringsleider.
Moslims die een grote zonde begaan tot ongelovigen verklaren.
Het verklaren van de metgezellen van de profeet (صلى الله عليه و سلم) tot ongelovigen omdat zij het niet eens waren met hun dwaling en takfier.
En andere dwalingen.
Voor meer informatie over de chawaaridj en hun ontstaan zie: http://www.ahloelhadieth.com/index.php/en/aqiedah/sekten-groeperingen-en-dergelijke/34-de-duivelse-misleiding-van-de-chawaaridj

[2] En voor hen is wat voor de moslims is en hetgeen wat voor de moslims geldt, geldt ook voor hen (i.e. de moesta`minien en moe`aahidien)?

[3] Voetnoot vertaler: een van de ketterse sekten. Zij worden ook wel al-Isma`ieliyyah genoemd en de meeste volgers van hen waren de shie`ah. Zij bezitten vele dwalende, ketterse geloofsovertuigingen. Een van de zaken die zij hebben verricht vond plaats in het jaar 278 AH waarin zij Masdjid al-Haram in Mekka binnentraden en de pelgrims vermoordden binnenin de moskee en rondom de ka`bah. Daarnaast hadden zij ook de zwarte steen van zijn plek verwijdert en meegenomen naar hun thuisland. De zwarte steen is in totaal 22 jaar bij hen gebleven. Zie bidayah wa nihayah van ibn Kathier voor meer info over deze ketterse sekte.