Bekijk volle/desktop versie : Samsom: Nederland in staat 200.000 vluchtelingen op te vangen



30-12-2015, 10:15
Nederland is in staat 200.000 vluchtelingen op te vangen, bijna vier keer zoveel als er in 2015 arriveerden. Dat zegt PvdA-leider Diederik Samsom woensdag in een interview met het Nederlands Dagblad.

Samsom noemt dat aantal "op een bevolking van zeventien miljoen mensen een overzichtelijke hoeveelheid''. Hij is er "hoopvol'' over dat de vluchtelingenstroom naar Europa onder controle is te krijgen.

"Maar we hebben niet alles in de hand. Er zijn zes miljoen Syriërs die niet meer in hun eigen huis wonen, maar nog wel in Syrië. Als ook zij besluiten hun heil elders te gaan zoeken, is elke beheersbaarheid verdwenen.''

De PvdA-politicus doet zijn uitspraken op dezelfde dag dat uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat de grootste zorg onder Nederlanders momenteel te vluchtelingenstroom is.

Slechts 13 procent van de duizend ondervraagden vindt dat Nederland meer vluchtelingen zou moeten opnemen. Dat komt voort uit een angst voor spanningen in de samenleving, zegt onderzoeker Paul Dekker van het SCP:

"Het is een combinatie van zorgen. De angst voor de grote aantallen, cultureel is het ingewikkeld om mensen op te vangen én er gaat heel veel geld heen dat we elders ook nodig hebben."

Vaak ligt er ook een negatieve houding ten opzichte van de Islam aan ten grondslag, zegt Dekker. "Het idee van 'Wie halen we binnen?'. Maar er zit ook boosheid in. Komt er weer iets op ons af waar de politiek over gaat zonder dat iemand iets aan ons heeft gevraagd."

Verkiezingen
In het interview zegt Samsom ook dat hij na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 desnoods uit de politiek vertrekt, als zijn partij zich niet herstelt van de huidige, slechte peilingen.

"Als de kiezers straks zeggen: 'we vonden het niks'... prima. Dan maak je een buiging, stap je van het podium, en gaat een ander het doen. De kiezer krijgt altijd gelijk. Het enige slachtoffer zou ikzelf zijn, of een paar andere politici. Als dat het grootste offer is dat gebracht moet worden, dan is dat op te brengen'', aldus de PvdA-leider.

Bron: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/810238-1512/samsom-nederland-in-staat-200.000-vluchtelingen-op-te-vangen

30-12-2015, 11:34


Denkt de politieke elite dat we een overschot aan banen, en een begrotingsoverschot hebben ofzo? Zo zie je maar dat hun daar in een luchtkasteel wonen.

30-12-2015, 11:42
200.000 boven op de grote groep die er al vele jaren is en waarvan nog steeds de meerderheid afhankelijk is van bijstandsuitkeringen.

De miljarden euro's die dat weer jaarlijks gaat kosten gaat onherroepelijk ten koste van de verzorgingsstaat in totaal.

Bovendien nog meer mensen binnen met een cultuur/religie die op fundamentele punten volkomen in strijd is met onze cultuur, mores, mensenrechten.

200.000, zodra zij een verblijfsvergunning hebben begint de eindeloze "gezins"hereniging.
Worden weer neefjes en nichtjes ingevlogen als huwelijkspartners, voor hun kinderen.
In een vloek en een zucht zullen die 200.000 zich hebben uitgebreid tot meer dan een miljoen.

30-12-2015, 11:46
Op naar de 0 zetels