Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse bevalt op straat nadat ze uit ziekenhuis werd weggestuurd



17-12-2015, 15:30
Een vrouw is in Outat Lhaj, in Boulemane, uit het ziekenhuis gezet en moest daarom op straat bevallen.

Moeder en kind maken het goed, maar de herinnering aan de mensonterende behandeling is de vrouw en haar familie bijgebleven. Het betekende het zoveelste schandaal in ze Marokkaanse zorgsector. Het vreugdemoment veranderde in een nachtmerrie en pijnlijke herinnering. Dat meldde Al Massae vandaag in de krant. De bron baseerde zich op een video, die onlangs op YouTube werd geplaatst. Na onderzoek bleek de vrouw uit het ziekenhuis gezet te zijn.


Vervolgens beviel ze op straat, op een openbare weg, onder het toeziend oog van voorbijgangers. De vrouw werd wel bijgestaan door enkele geslachtsgenoten. De vrouw kwam in een vrachtwagen aan met haar familie, maar werd afgewezen door haar gebrek aan financiële middelen. Het ziekenhuispersoneel beweerde echter dat er niet genoeg verloskundigen aanwezig waren. Zij adviseerden daarom een kraamkliniek in Fes te bezoeken.


De video zorgde voor veel kritiek op de medische autoriteiten van Marokko. Vooral zwangere vrouwen in afgelegen gebieden krijgen vaak te maken met levensgevaarlijke situaties omdat hulp niet binnen handbereik is en sommige ziekenhuizen graag geld willen zien. Dat terwijl het om openbare ziekenhuizen zijn, die door de gemeente gefinancierd worden.

17-12-2015, 15:43


Dit moet zeer snel aangepakt worden! Koning Mohammed 6, doe alsjeblieft wat!

17-12-2015, 15:45
koning bouwt liever asfalt om te laten zien dat het goed gaat met het land.. maar dit soort problemen negeren ze.. dit is letterlijk poging tot doodslag aangezien een vrouw kan sterven bij een geboorte..

17-12-2015, 16:15
Gatverdamme !! zieken huis personeel strafrechtelijk vervolgen .. Geen zware boetes geven

17-12-2015, 16:17


Echte schande koninklijke familie maar bevallen in Frankrijk wat je voor je zelf wens moet ook voor je medemens

17-12-2015, 16:17
Komt jammer genoeg vaker voor daar.

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5023327&

17-12-2015, 16:20
Schandalig..

17-12-2015, 16:29
Allah al watan al malik!

17-12-2015, 16:41

Citaat door RoyalArabi:
Dit moet zeer snel aangepakt worden! Koning Mohammed 6, doe alsjeblieft wat!
Grappig je opmerking.

Als we het aantal onnodige uitgaves van de koning en zijn familie bij elkaar optellen, dan kom je op een bedrag uit waarmee je heel Marokko kan voorzien van zorg. Alleen al zijn paleizen kosten een miljoen per dag om te onderhouden. Zijn familie heeft een heel netwerk van bedrijven in handen die andere Marokkaanse bedrijven buitenspel zetten door oneerlijke concurrentie. Ik schat dat Marokko per jaar een paar miljard mis loopt door dit soort corruptie, geld waarmee je alle Marokkanen kon helpen.

Alleen beetje jammer dat men de koning als een soort van een heilig man ziet, terwijl hij ook gewoon een mens is net zoals al die armen. Maar zijn mooie video's en fotoshoots werken blijkbaar, alle Marokkanen zien hem als een knuffelkoning terwijl hij ondertussen het land leeg rooft.



Voorbeeld van geld verspilling.
Nederland wat een rijker land is gebruikt een klein fokker toestel voor vervoer van de koning en tweede kamer, ze delen het toestel. De koning in Marokko? Die pakt gelijk lekker groot uit met een boeing 747 alsof het stikt van rijkdom in Marokko.

20-12-2015, 20:21
De koning moet echt wat aan die ziekenhuizen oden, vooral wat betreft de personeel. Dit gebeurt zo vaak en het wordt alleen maar erger en erger.

20-12-2015, 20:37

Citaat door mele3youn2:
De koning moet echt wat aan die ziekenhuizen oden, vooral wat betreft de personeel. Dit gebeurt zo vaak en het wordt alleen maar erger en erger.
Denk niet dat dat ooit zal gebeuren, gezondheidszorg kost gewoon veel.
En de Marokkaanse elite zal niet bereid zijn om hun corrupte inkomsten op te geven voor de zorg van arme Marokkanen.
De koning weet dit en geeft bewust geen gehoor aan dit soort gevallen, luxe zaken zoals auto's en paleizen of het onderhoud van de koninklijke familie met luxe zaken zijn veel belangrijker voor de koning. Dan de zorg van arme Marokkanen die hulp nodig hebben.

Het is niet voor niets dat Nederland bijvoorbeeld 70 miljard per jaar uitgeeft aan de zorg, zorg is gewoon duur.
Gelukkig heeft Nederland minder last van corruptie waardoor het geld bij de zorg beland in plaats van de zakken van een bepaalde familie.

16-02-2016, 20:11
2 handen omhoog voor Discover me, dit is echt waar allemaal corruptie geld in eigen zak steken vieze honden. Ineens zehma snelwegen en andere dingen bouwen zodat het een aardige koning lijkt, Waarom niks voor de arme doen, de ziekenhuizen,