Bekijk volle/desktop versie : Vergeet nooit Allah en jouw ouders dankbaar te zijn



29-11-2015, 21:54
Vergeet nooit Allah en jouw ouders dankbaar te zijn want zij zijn de reden waarom je hier bent. Het kan zijn dat je momenteel een conflict met je vader/moeder of beiden hebt, weet dat dit een beproeving is waarin een enorme beloning aan… gekoppeld is. Wees goed voor je ouders ondanks dat ze zich soms tegen je keren want Allah heeft de ouders gekoppeld aan enorme beloningen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt: “En Wij bevolen de mens (goedheid)jegens zijn ouders. Zijn moeder droeg hem in zwakheid op zwakheid, en het zogen van hem duurde twee jaren. Wees daarom Mij dankbaar en jouw ouders. Tot Mij is de terugkeer.” (Soerat al-Loeqmaan: 14)

Luister goed: Nee het is niet fijn als je ouders jou uitschelden en nee het is niet fijn als ze soms zeggen dat jij hun zoon/dochter niet bent. Wanneer je een conflict hebt roep dan Allah aan, wanneer je een grote mond hebt gehad (ondanks dat het niet jouw schuld was) vraag meteen vergiffenis aan Allah en bied zo spoedig mogelijk je excuus aan ze aan. Wees niet bang noch verdrietig als ze nog boos blijven, wanneer je geduldig blijft zal Allah met Zijn Antwoord (beloning) komen want Allah subhanahu wa ta’ala zegt: “Er is voor het verrichten van het goede geen andere beloning dan het goede.”
(Soerat ar Rahmaan 55:60)

30-11-2015, 08:53


een topic

30-11-2015, 09:14
Als we geen vergeving zouden kennen zou niemand meer moeite doen voor elkaar en zouden we allen van elkaar vervreemden

Vergeving is bedoeld om niet te verdrinken in de fouten van een ander en om je ogen te openen voor een doel dat verder gaat dan de kwetsing van je ego...

En wie zou niet vergeven willen worden voor de fouten die hij/zij zelf maakt?

Maar waarom kost het toch zoveel moeite om een ander te vergeven?

Vergeving is een daad van aanbidding want het is iets waar je moeite voor doet omwille van het goede..