Bekijk volle/desktop versie : Nog geen zekerheid over dood brein aanslagen



18-11-2015, 19:47
Nog geen zekerheid over dood brein aanslagen

PARIJS -
De Franse autoriteiten kunnen de dood van Abdelhamid Abaaoud, het vermeende brein achter de aanslagen in Parijs niet bevestigen. Franse en Belgische media meldden eerder dat hij was gedood bij de antiterreuractie woensdagochtend in Saint-Denis, maar volgens aanklager Francois Molins is überhaupt nog onduidelijk hoeveel mensen daarbij precies zijn omgekomen.
Tijdens de bestorming van de woning in de voorstad van Parijs blies een vrouw zichzelf op. Dit zou een nicht van Abdelhamid Abaaoud zijn geweest.Door de explosie stortte de vloer van de derde verdieping in. Het is niet duidelijk of daar mensen onder liggen.
Bij de politie-actie zijn acht mensen gearresteerd. Volgens Molins moet va drie van hen de identiteit nog worden vastgesteld, maar is in ieder geval zeker dat Abaaoud noch de gezochte terrorist Salah Abdeslam ertussen zit.
De inval in een pand in het centrum van Saint-Denis, die om 04.20 uur begon, was gericht op de aanhouding van Abaaoud. Een politiehond is omgekomen en vijf agenten zijn lichtgewond geraakt. De politie schoot in het één uur durende vuurgevecht vijfduizend kogels af. Het binnenvallen van de woning was extra lastig, omdat de deur van het huis gepantserd was.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/24761584/__Dood_Abaaoud_niet_zeker__.html