Bekijk volle/desktop versie : wie kan mij ajb effe helpen ?



08-11-2015, 18:10
Casus Overlijden
De heer Kees de Jong is 76 jaar. Zijn echtgenote Marina bereikt binnen een jaar de 65-jarige leeftijd. Ze wonen in Amsterdam en hebben twee zonen, die allang niet meer thuis wonen. Zoon Piet woont in België en zoon Wim in Amerika. Beiden zijn gehuwd en hebben samen vier kinderen.
Op 24 maart j.l. ontving UWV bericht van de gemeente Amsterdam dat de heer de Jong op 15 maart j.l. is overleden tijdens een fietsvakantie in Spanje. De echtgenote van de heer De Jong heeft mogelijk recht op een nabestaandenuitkering krachtens de Anw.
Mw. De Jong werkt momenteel nog gedurende drie dagen per week in een restaurant in Amsterdam waarmee zij per maand € 400,- bruto verdient.
Opdracht:
Schrijf namens de UWV een kort briefje aan mevrouw De Vries naar aanleiding van het overlijden van haar man Karel en verwerk daarin de onderstaande informatie:
- Het AOW-pensioen van de heer de Jong eindigt per 15 maart 2015;
- Er is nog vakantiegeld ten bedrage van € 25,- beschikbaar vanaf 1 mei 2014 tot en met 15 maart 2015;
- Mogelijk heeft mevrouw recht op een nabestaandenuitkering krachtens de Anw vanaf 15 maart 2015 (stuur daarom meteen een aanvraagformulier mee);
- Omdat mevrouw inkomsten geniet, dient de UWV te beschikken over haar laatste twee salarisspecificaties en de jaaropgaaf 2014. Deze willen we gaarne tezamen ontvangen met het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier om een Anw-uitkering.