Bekijk volle/desktop versie : Er is een (jacht)techniek die vele predikers gebruiken "Jihâd ! Jihâd !



01-11-2015, 19:01

Er is een (jacht)techniek die vele predikers gebruiken "Jihâd ! Jihâd !

Shaykh Muqbil ibn Hâdî al-Wâdi'î (rahimahullâh) heeft gezegd :


« Er is een (jacht)techniek die vele predikers gebruikt hebben tegen de lichtgelovige jongeren. Ja, ik zeg 'lichtgelovigen', zelfs als ik weet dat ze het niet zullen waarderen, maakt niet uit. Deze prediker staat op en zegt :
"Jihâd ! Jihâd ! O dienaren van Allah !" En deze arme jongeren die de wetten van de regering haten, en wij haten ze allemaal, staan op en verzamelen rondom hem en ze zeggen : "Dat is een waarheidsgetrouwe en oprechte prediker." En hij kan enkel praten door te zeggen : "Deze leider dit, die leider dat."


Zo hebben ze de jongeren doen afdwalen van de nuttige kennis, en wij gaan door zoals we kunnen, wij gaan verder in de zoektocht naar kennis, maar (wat betreft het) van de jihâd een middel maken om de jongeren te misleiden of een middel opdat ze zich rond ons zouden verzamelen, dan neen. Een jongere van Muhawayt heeft gezegd : "De Ikhwân komen op een avond en zeggen : jihâd ! jihâd !En wij staan 's ochtends op als kamikazes en 's anderendaags voeren ze ons een theaterstukje op die al dit enthousiasme ontbindt..." »


[Bron : "Ghâra al-Ashrita 'alâ Ahl al-Jahl was-Safsata" 2/88]

[Vertaling : ابو معاذ محمد داود][/SIZE]