Bekijk volle/desktop versie : Hoofdschopincident Bonhoeffer College Enschede roept emoties op



01-11-2015, 00:41
ENSCHEDE - Het is een tamelijk schokkend filmpje dat dinsdag op de Facebookpagina Dumpert Rejects verscheen: bij een vechtpartij in de aula van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat trapt één van de jongens - volgens getuigen gaat het om leerlingen uit 3-Havo - zijn op de grond liggende opponent hard tegen het hoofd.
Bekijk ook...
Heftige reacties na hoofdschopincident Bonhoeffer College Enschede
Het incident gebeurde in de week voor de herfstvakantie en de beelden ervan werden dinsdag onder de kop ‘Even ging de knop om’ online gezet op de Facebook-pagina Dumpert Rejects.

Ziekenhuis
Volgens ooggetuigen is het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis. Of dat werkelijk het geval was, is niet te achterhalen want woordvoerster Sabine Melenhorst van het Bonhoeffercollege wil ‘met het oog op de privacy van onze leerlingen’ geen enkele mededeling doen over het incident. Het filmpje is inmiddels 23.000 keer bekeken op social media, voor Bonhoeffer is het echter ‘een interne kwestie’, zegt Sabine Melenhorst.

Mail
In een mail aan de ouders van leerlingen, die donderdagmiddag werd verstuurd, vraagt locatiedirecteur H. Verwer-Toledo de ouders om hulp ‘om verdere verspreiding van de beelden tegen te gaan.’ Over de mishandeling zelf wordt nauwelijks gerept. De locatiedirecteur schrijft dat Bonhoeffer geen geweld accepteert en dat er ‘in goed overleg met betrokkenen passende maatregelen zijn getroffen’.

Waardeloos
Het e-mailbericht van mevrouw Verwer is niet bij iedereen goed gevallen. “De manier waarop ze dit afhandelen is waardeloos. Bonhoeffer bagatelliseert de zaak, ze zijn alleen bang voor reputatieschade, voor de naam van de school. De jongen die daar zo tekeer gaat, is al veel vaker gewelddadig geweest zonder dat er tegen is opgetreden”, zegt één van de ouders. Maar de kans dat er richting school wordt geklaagd, is niet groot. “Dan wordt mijn kind er op aangekeken. Zo gaat dat.”

http://www.tubantia.nl/regio/enschede/hoofdschopincident-bonhoeffer-college-enschede-roept-emoties-op-1.5386988

01-11-2015, 08:58


Kinderen die andere kinderen zo zwaar mishandelen schorsen en bij herhaling verwijderen

01-11-2015, 11:38
had die maar niet zo stoer moeten doen eigen schuld take your lumps