Bekijk volle/desktop versie : De eigenschappen van de Salafiyyaat



28-10-2015, 19:14
De eigenschappen van de Salafiyyaat.

Moqbil ibn Haadie al Waadi'ie (rahimahoellah) werd gevraagt: Wat zijn de bijzondere eigenschappen van de Salafiyyah vrouw?

Antwoord:
De bijzondere eigenschappen van de Salafiyyah vrouw zijn:

1). Dat ze zich vastklampt aan het Boek van Allah en aan de Sunnah van de Boodschapper van Allah, vrede en zegeningen zijn met hem en zijn familie, binnen de grenzen waar zij tot in staat is, volgens het begrip van de Salafus-Saalih.

2). Ze dient zich ook goed te gedragen met de moslims en zelfs met de ongelovigen, omdat Allah de Machtige en Majesteitelijke in Zijn Edele Boek zegt:"En zeg tegen de mensen het goede." (Surah al Baqarah, vers 83).
En hij zegt: 'Voorwaar, Allah gebied jullie om het toevertrouwde aan haar eigenaren te geven." (Surah an-Nisaa, vers 58)
En Hij zegt ook: 'En wanneer jullie rechtspreken, wees rechtvaardig" (Surah al An'aam, ayaah 152).
En Hij de Geprezene en Verhevene zegt: ''O, jullie die geloven wees voorstanders der rechtvaardigheid, getuigen voor Allah, zelfs als het jullie zelf is, of de ouders en de verwanten. Of zij nu rijk of arm zijn, Allah gaat voor hen beiden. Volg de begeerte niet, zodat jullie rechtvaardig zijn. En als jullie omzeilen of jullie afwenden (van rechtvaardigheid), dan voorwaar Allah weet wat jullie doen." (Surah an-Nisaa, vers 135).

3). Het is haar ook verplicht terug te keren naar de islamitische kleding en weg te blijven van het lijken op de vijand van de Islam. Imaam Ahmed leverde over in zijn moesnad van de hadieth van Abdullah ibn Omar, moge Allah tevreden met hen beiden zijn, dat hij zei, de Boodschapper van Allah, moge vrede en zegeningen over hem en zijn familie zijn, zei: "Wie een volk imiteert behoort tot hen."
En de Heer van Glorie zegt met betrekking tot de kleding: "O Profeet, Zeg tegen jouw echtgenotes en jouw dochters en de vrouwen van de gelovige dat zij hun Djilbaab (overkleding) over zich laten hangen. Dat is makkelijker om hen te herkennen en zo worden zij niet lastiggevallen." (Surah al-Ahzaab, vers 59).
En dat Tirmidhie overlevert in zijn Djamie' van de hadieth van Abdullah ibn Mas'oed (radi Allahu anhu), dat de Profeet moge vrede en zegeningen zijn over hem en zijn familie, zei: "De vrouw is Awraah. Als zij naar buiten gaat dan maakt de Shaytaan haar mooi."

4). En wij adviseren haar om goedd te zijn voor haar man als zij een gelukkig leven wenst. Want de Profeet vrede en zegeningen zijn over hem en zijn familie, zei"Als een man zijn vrouw uitnodigt naar zijn bed en zij weigert dan vervloeken de engelen haar" [ Al-Boekhaarie en Moeslim]
"Behalve datgene die boven de Hemel is boos op haar" [Sahih Moeslim]

5). Zo ook moet zij haar kinderen opvoeden volgens een islamistische opvoeding, want al-Boekhaarie en Moeslim leveren over in hun Sahih van de hadieth van Abdullah ibn Omar, moge Allah tevreden met hun beiden zijn, dat hij zei: De Profeet vrede en zegeningen met hem en zijn familie, zei "Jullie zijn allemaal herder (verantwoordelijk) en jullie zijn allemaal verantwoordelijk voor degenen onder jullie gezag."
En in de Sahiehayn van de Hadieth van Ma'ql ibn Yasaar, moge Allah tevreden met hem zijn, dat hij zei: De profeet vrede en zegeningen zijn met hem en zijn familie, zei: ''Er is geen persoon aan wie Allah verantwoordelijkheid heeft gegeven over anderen en hij faalt erin om over hen te zorg te dragen door hen te adviseren, behalve dat hij nooit de geur van het paradijs zal ruiken." Het is dus niet passend dat da'wah haar afhoudt van het opvoeden van haar kinderen, evenals ze tevreden moet zijn over wat Allah bepaalt heeft, door de man een hogere rang te geven dan de vrouw.

6). Zoals het ook passend voor haar is om tevreden te zijn met hetgeen Allah oordeelde van het bevoorrechten van de man over de vrouw. De verheerlijkte en Verhevene zegt: "En begeerte niet datgene waarmede Allah sommigen van jullie boven anderen bevoorrecht heeft." (Surah an Nisaa, vers 32)
En de Verhevene en Verheerlijkte Zegt: "De mannen zijn toezichthouders over de vrouwen omdat Allah de een boven de ander bevoorrecht heeft en door hetgeen zij van hun rijkdommen besteden. En de deugdzame vrouwen zijn de gehoorzame vrouwen en zij waken (over zichzelf en de eigendommen) in de afwezigheid van haar man, waarmee Allah waakt. En wat betreft hen (echtgenotes) waarvaan jullie ongehoorzaamheid vrezen: vermaant hen (als dat niet helpt) negeert hen (als dat niet helpt) slaat hen (licht), indien zij jullie dan gehoorzamen: zoek dan geen voorwendsel (om hen lastig te vallen). Voorwaar, Allah is Verheven, Groots." (Surah an Nisaa, vers 34)
En in as Sahiehayn in de hadieth van Abu Hoerayra moge Allah tevreden met hem zijn zei hij: De Profeet Vrede en zegeningen zijn met hem en zijn familie zei: "Wees goed voor jullie vrouwen, want zij zijn geschapen van een rib en de bovenkant van de is krom, voorwaar als je het recht wilt maken breekt het en als je het zo laat dan blijft het krom."
En het is passend voor de vrouw om geduld te hebben met hetgeen Allah voor haar bepaald heeft van de bevoorrechting van de man over haar en de betekenis hiervan niet dat de man er een slavin van moet maken.
De Profeet vrede en zegeningen met hem en zijn familie zegt (zoals in Djaami' at Tirmidhie staat): "Wees goed voor jullie vrouwen, want voorwaar zij zijn een ondersteuning voor jullie en verwacht niets anders dan dat van hen. En er zijn voor jullie rechten bij jullie vrouwen, en jullie vrouwen hebben rechten bij jullie. En jullie rechten over hen zijn dat zij jullie bedden niet geven ( iemand laten zitten in de slaapkamer) aan hen van wie jullie afkeer hebben en zij niet in jullie huizen binnen laten (hen van wie jullie afkeer hebben) en hun rechten over jullie dat jullie goed voor hun zijn betreffend hun voedsel en kleding."
En in de Soenan en Moesnad Imaam Ahmad van de hadieth van Moe'aawiyah ibn Hayda dat een man zei: " O Boodschapper van Allah, wat is het recht van de echtgenote over de man?
Hij zei "Dat jullie haar voeden als jullie jezelf voeden, jullie haar kleren als jullie zelf kleden en het gezicht niet slaan en niet uitschelden en jullie geen hadj doen (afstand nemen van elkaar) behalve binnen het huis."

Moge Allah jullie zegenen, het is passend om samen elkaar te ondersteunen in het goede. De man behandeld zijn vrouw volgens de islamitische omgangsvormen en helpt haar om kennis op te doen en helpt haar om da'wah naar Allah te doen. En de vrouw behandeld haar man volgens de Islamistische omgangsvormen en helpt met kennis opdoen en da'wah naar Allah en helpt met een goed organisatie voor wat binnen het huis is, want Allah de Verhevene en Verheerlijkte zegt: "Help elkaar in het goede en taqwaa en help elkaar niet in zonde en overschrijding." (Surah Al-Maa'ieda, vers 2)