Bekijk volle/desktop versie : Held van het internet heeft geen medelijden met verdronken vluchtelingetje: "Yes! -1"



22-10-2015, 14:01
VIDEO De vluchtelingen kregen het traditiegetrouw weer zwaar te verduren bij de 'Helden van het internet', de straffe rubriek van het VIER-programma 'Karen & De Coster' waarin boze internetters geconfronteerd worden met hun uitlatingen op sociale media. "Held" van dienst Patrick was op Facebook erg duidelijk toen er opnieuw een foto was opgedoken van een verdronken kindje: "Yes! - 1". Of de man dan echt geen greintje medelijden heeft met zo'n kindje van twee jaar? "Neen. Respect is er voor diegenen die het verdienen en niet voor diegenen die het eisen."

Tot drie keer toe dezelfde smeekbede om toch nog iets van medelijden te tonen met het zoveelste slachtoffertje van de vluchtelingencrisis, leverde niets op. Patrick bleef formeel: "Ik vind het absoluut niet erg."

Of hij altijd zo hard is geweest? "De mensen hebben mij zo gemaakt." De man haalt ook uit naar "de zakkenvullende ministers", maar zegt daarna zonder blikken of blozen dat hij als minister zelf zijn zakken goed vol zou steken om vervolgens dit "apenland" de rug toe te keren.

http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/2497975/2015/10/21/Held-van-het-internet-heeft-geen-medelijden-met-verdronken-vluchtelingetje-Yes---1.dhtml