Bekijk volle/desktop versie : Al Yaqeen online lessen> Thuis studie



14-10-2015, 22:08
http://onderwijs.al-yaqeen.com/?page=online-lessen

[FONT=Source Sans Pro][/FONT]

[FONT=Source Sans Pro][COLOR=#646464][FONT=inherit]Beschikbare module(s)[/FONT]

Per oktober 2015: Basiskennis Islam 1

[FONT=inherit]Algemene omschrijving[/FONT]

Deze module biedt de moslim de belangrijkste handvaten met betrekking tot zijn geloof. Zo wordt de student in deze module aan de hand van verschillende vakken de fundamentele kennis meegegeven over het geloof, waar ieder moslim van op de hoogte dient te zijn. Kortom, de eerste stap voor degene die het pad van kennis wil inslaan.

Vakkenaanbod[/FONT][/COLOR]

1. Tawheed (Monotheïsme): Het monotheïsme is de essentie van het algehele geloof. Het is immers om deze reden dat Allah de dienaren heeft geschapen, namelijk om Hem te aanbidden, zonder Hem een deelgenoot toe te kennen. En hoe kan men anders het monotheïsme of het ware geloof in de Eenheid van Allah bereiken en ernaar handelen als hij er geen kennis over heeft of het niet begrijpt? Elke persoon dient daarom kennis op te doen over de Eenheid van Allah zodat zijn opvattingen, woorden en daden correct zullen zijn. In deze module wordt de benodigde aandacht hieraan besteedt door de student de belangrijkste zaken mee te geven die betrekking hebben op het kennen van Allah, het geloof en de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Dit alles wordt behandeld aan de hand van het bekende werk ‘de drie fundamenten’ van Sheikh Mohammed Ibn[FONT=inherit]cAbdelwahhab.
2. Fiqh (Islamitische jurisprudentie): Aangezien de moslim zijn Heer dagelijks aanbidt door zichzelf te reinigen en tot Hem te bidden is het van immens belang dat men op de hoogte is van de regelgevingen omtrent Taharaa (reiniging) en het gebed. Deze beide hoofdstukken worden in deze module uitvoerig behandeld aan de hand van een samengestelde reader die vertaald is naar het Nederlands. De volgende onderwerpen komen hierin onder andere aan bod:
[LIST]
- Wateren.
- Onreinheden.
- Toiletteren.
- De kleine en grote rituele wassing.
- Het vegen over de sokken.
- Menstruatie en kraambloeding.
- De gebedsomroep.
- Gebedstijden.
- Beschrijving van het gebed.
- Soedjoed us-Sahw.
- De voorwaarden en tenietdoeners van het gebed.
- De aanbevolen gebeden.
- Het vrijdagsgebed.

3. Hadieth (Overleveringen): De Soennah van de Profeet (vrede zij met hem) speelt een enorm belangrijke rol in het leven van de moslim. Het is immers deze Soennah die de moslim aanstuurt tot al het goede en hem wegwijst maakt in het leven. Aan de hand van de bekende 40 overleveringen van Imam an-Nawawie wordt een grondige blik geworpen op een aantal van deze overleveringen. Gezien het werk vrij veel overleveringen bevat worden in deze module de eerste 21 overleveringen behandeld. De overige overleveringen zullen in het volgende module worden aangeboden. Gedurende deze lessen zullen de volgende aspecten aan bod komen:

- Gedragscodes.
- Normen en waarden.
- Regelgevingen.

[/LIST]