Bekijk volle/desktop versie : Bebaarde hipsters aangezien voor IS-terroristen



13-10-2015, 16:47
De politie in Zweedse plaatsje Gränna is uitgerukt voor een stoer doch vriendelijk groepje hipsters. Bezorgde burgers hadden de mannen aangezien voor IS-terroristen. Toen de gealarmeerde politieagenten ter plekke kwamen, zagen ze slechts een groep leden van Beard Villians, een mannenclub met een voorliefde voor baarden.

De politie kreeg twee meldingen van een grote groep bebaarde mannen die bij het nabijgelegen Brahehus Slott met een IS-vlag aan het zwaaien waren. De Zweedse hipsters waren er echter met hun eigen vlag gewoon foto's aan het schieten voor hun website.

Lees ook: Dáárom laten hipsters baarden groeien

Lees ook: Hipsterbaard leidt tot meer baardtransplantaties

De verwarring is volgens de politie ontstaan doordat het broederschap net als de Islamistische Staat een zwarte clubvlag met witte letters heeft.

„Gelukkig zag de politie al snel dat we geen terroristen zijn, maar een groep vrienden die elkaar omhelst en samen lacht. Achteraf konden we er samen met de agenten om lachten. Ze moesten natuurlijk wel reageren op de telefoontjes", zegt Bearded Villians-lid Andreas Fransson op Facebook.
http://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/10/bebaarde-hipsters-aangezien-voor-is-terroristen