Bekijk volle/desktop versie : Koenders onderstreept dat Syrische president Assad moet vertrekken



10-10-2015, 03:04


Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Volgens Koenders is het "moreel verwerpelijk" om Assad in het zadel te houden. Hij herinnerde de Kamer aan de manier waarop Assad de vreedzame opstand met harde hand heeft neergeslagen. Bovenden blijft Assad granaatbommen gooien op zijn eigen bevolking.

Woensdag eisten de VVD, PvdA en D66 helderheid van het kabinet nu Rusland zich op het strijdtoneel in Syrië heeft getoond.

Luchtaanvallen
Rusland is vorige week woensdag begonnen met luchtaanvallen op doelen in Syrië. Moskou zegt dat alleen stellingen van Islamitische Staat (IS) worden aangevallen, maar waarnemers zeggen dat vooral rebellen worden bestookt die tegen het bewind van Assad, die al jaren een trouwe bondgenoot van de Russische president Poetin is, strijden.

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk stelden in reactie op de Russische interventie dat er hoe dan ook geen toekomst is voor Assad in een Syrië na de burgeroorlog. Volgens D66'er Sjoerd Sjoerdsma is het belangrijk dat ieder land het Poetin duidelijk maakt dat er Assad geen toekomst is in het Syrië van morgen.

Koenders sluit zich daarbij aan. Volgens de minister kan Assad "nooit een bijdrage leveren aan een duurzame vrede". Wel is het belangrijk om met het regime van Assad om tafel te zitten om te onderhandelen over een transitieperiode.

F16's
Gezien de huidige onoverzichtelijke gevechtssituatie in Syrië is het volgens Koenders niet verstandig de Nederlandse bijdrage in de strijd tegen IS uit te breiden. "De strijd tegen IS wordt vandaag niet gewonnen door ook nog eens daarheen te gaan vliegen", zei Koenders.


Op dit moment vliegen de Nederlandse F16's nog alleen boven Irak. Ook de VVD vindt het onverstandig om de missie uit te breiden. "We hebben er geen behoefte aan nog meer landen die daar op eigen houtje gaan vliegen", aldus de VVD'er. Hij pleit ervoor om tot een gemeenschappelijke militaire strategie met de Russen te komen om een einde te maken aan de jarenlange burgeroorlog.
http://www.nu.nl/politiek/4141306/koenders-onderstreept-syrische-president-assad-moet-vertrekken.html


t "moreel verwerpelijk" en "nooit een bijdrage leveren aan een duurzame vrede". zijn leuke zinnetjes maar niet meer geloofwaardig na wat nederland heeft gedaan met de overige landen. En waarom nu pas je druk maken om de burgers?

10-10-2015, 03:23



Citaat door 1MisterX:
Oh btw dit is allemaal voor de nwo. Chaos voor orde laat je niet gek maken. Dit wordt een wereldwijde overnamen. De eerste mensen die moeten leven met chips in hun armen zijn al beginnen. Een bedrijf in Zwitserland volgens mij.

Hun werknemers hebben een chip in hun arm waarmee ze dingen kunnen bedienen in het gebouw.
Heb je weer zo'n persoontje met zijn nwo/illuminatie rotzooi verhaaltjes...

Ze moeten eerst IS zien te verslaan,daarna kijken we wel verder

10-10-2015, 03:26
Als Assad moet vertrekken dan zou ik zeggen bombardeer 'em net zoals ze IS bombarderen terwijl Assad minstens 20 keer meer slachtoffers heeft gemaakt

Maar ergens vermoed ik dat ze het wel goed vinden dat Assad 'nog eventjes' aanblijft...

Misschien wachten ze wel tot de oplossing zichzelf aandient...zoals dat ze wachten tot Assad alle burgers heeft gedood en verjaagd en er dus geen oplossing meer nodig is

10-10-2015, 09:24
Koenders is een vazal van de USA & Israël en de arrogantie om een staatshoofd van een ander land weg te willen hebben is echt duivels en puur slecht.

Stel dat een land Rutte weg zou willen hebben

10-10-2015, 09:25


Bert Koenders

Van de PVDA dus wie PVDA stemt is gek en dom

10-10-2015, 09:26






wat een figuur

10-10-2015, 16:43

Citaat door MaoZedong:






wat een figuur
Op uiterlijk iemand belachelijk maken is makkelijk...

10-10-2015, 16:47
Is dit een grap of wat? Denkt Koenders dat hij zeggenschap heeft mbt internationale politiek? Als Poetin of Obama dit horen komen ze niet meer bij Van het lachen.

10-10-2015, 16:50
Hoe meer westerse leiders hem willen verdrijven, hoe meer ik denk dat hij moet blijven. Het westen heeft niks in Syrië te vertellen