Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak ik een lekkere marokkaanse salade en dalha



08-10-2015, 12:55
Hi alleen,

ik krijg zaterdag bezoek en wil graag een lekkere salade maken en dalha wie kan mij in stappen uitleggen hoe dit moet
evt met fotos?

Mijn dank is groot.. xxx

08-10-2015, 18:22


http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=1497217&


http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=2315701&

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4369688&

09-10-2015, 12:11
..


Citaat door Nas078:
Salaam oe3alaikoem,
ik heb een super recept, tis van cuisinetje..

Voorpoot, achterpoot of del3a goed wassen en laten uitdruipen in een vergiet.
Neem 1 ui, bosje koriander, 2 teentjes look........dit hak je fijn in een hakmolen.
Doe dit in een kom en doe hierbij........ zout peper komijn verse gember ( als je deze niet hebt die je de droge versie)
2 eetlepels zachte boter en een koffielepel smen ( weer als je de smen niet hebt laat je deze weg)
witte olie ( maïs,zonnebloem of arachideolie) geen olijfolie!! wat cayennepeper ( snufje) Maak hiervan een papje........
..... Besmeer je vlees hier heel goed mee.........en wikkel deze in aluminiumfolie..........ik laat deze dan een nachtje marineren..............

Bakken op 250 graden gedurende 1.5 uur..................daarna haal je deze uit de oven en doe je voorzichtig de aluminiumfolie open en besmeer je de bout in met wat boter...........terug sluiten en terug een uurtje in de oven............dan haal je de bout er weer uit en doe je de aluminiumfolie weg..........plaats wat bakpapier op je bakplaat en plaats hierop de bout...........besmeer nogmaals met wat boter...........niet teveel elke keer een eetlepel of zo..........en nu laat je de bout een half uurtje bruineren........de bout zou nu goedgaar moeten zijn........knijp er ff in met je vingers......als het vlees loslaat dan is het lekker gaar...........

Opdienen met een salade of gestoomde groenten...........serveer er frietjes bij en komijn/zout